Online Platform opzetten met SYS - SYS Platform

Online platform opzetten

Je hele onderneming beheren op één platform

Waarom kiezen voor het opzetten van een online platform?

De ondernemerswereld verschuift zich steeds meer naar de digitale wereld. De gewone website van tien jaar geleden is niet meer de norm. In plaats van een visitekaartje moet een website voor jou werken. De website moet jouw publiek aanspreken en de mogelijkheid bieden om gelijk af te rekenen.  Daarom is een simpele website verleden tijd en een online platform de toekomst.

Toch maken veel ondernemers nog gebruik van een website en dat betekent dat:

  • je voor elke bestelling handmatig facturen verwerkt. Daardoor ben je onnodig veel tijd kwijt.
  • je verschillende omgevingen gebruikt om je website draaiend te houden. Bijvoorbeeld een apart programma voor online training, online betalingen, facturen, agenda, etc.
  • verschillende koppelingen met verschillende programma’s niet naadloos werken, waardoor verschillende problemen en frustraties bij klanten (en bij jou!) ontstaan. 

Eén complete digitale omgeving 

Een online platform lost daarentegen al deze problemen op. Je hebt namelijk één omgeving waar je alles mee kan regelen. Van bijvoorbeeld pagina’s aanmaken tot automatisch facturen versturen na een betaling. Een online platform levert geen gezeik op en zal daardoor je conversie drastisch verhogen!

Ben je getriggerd en wil je meer weten over de mogelijkheden van een digitaal platform? Lees dan zeker verder!

Navigatie

Digitaal platform maken
Online leeromgeving
Online schaalbaar platform
Alles in eigen beheer

Nadine Melenhorst
Nine Star Ki Nederland

Op het moment dat je werkt met een systeem als dit, is het kwestie van opschalen, opschalen, opschalen. En ik heb er letterlijk geen minuut meer werk aan!

Alles op 1 plek zonder gezeik

Hoe maak ik een Digitaal platform (of laat ik een digitaal platform maken)?

Een digitaal platform is dus één omgeving (ook als je een meertalige website hebt). Een omgeving waar je alles op het gebied van vraag en aanbod kan regelen. Daarvoor is het noodzakelijk dat jouw platform de juiste tools bezit om een goed online platform op te zetten. Of als je ervoor kiest om het uit handen te geven, het op laten zetten van een digitaal platform. Van processen automatiseren tot gebruik maken van waardevolle functionaliteiten. Geen enkel van onderstaande onderdelen mag ontbreken.

Processen automatiseren

Ten eerste moet een digitaal platform je tijd besparen. Dat wil zeggen dat het automatiseren van veelvoorkomende processen een grote rol speelt. Daar kwamen wij op de harde manier achter.

Een aantal jaar geleden publiceerden we ons boek Website met Resultaat. Als stuntactie gaven we onze klanten gratis het boek. We vroegen alleen of ze de verzendkosten wilden betalen. We hadden echter niet nagedacht dat we voor elke bestelling een factuur moesten verzenden. Het gevolg: 100 facturen handmatig verwerken in een middag.

Dat moet anders dachten we! En gelukkig kan het ook anders! Met het online platform van SYS wordt er na het plaatsen van een bestelling automatisch een factuur verzonden naar de klant. Het enige wat wij nu nog hoeven te doen, is het boek verzenden.

automatiseren
In het begin waren we veel tijd kwijt aan het handmatig maken van facturen voor elk bestelde boek

Opzet en design online platform

Een online platform moet daarnaast een duidelijk en makkelijk systeem zijn. Als ondernemer heb je het al druk genoeg en je wilt snel alles kunnen vinden. Bovendien wil je niet gefrustreerd achter de computer zitten, omdat het systeem onduidelijk werkt.

Het SYS Platform dashboard zit super eenvoudig in elkaar. We hebben alles gecategoriseerd. Zo weet je precies waar je moet zijn. Van “content” om nieuw pagina’s en blogs te schrijven tot aan “agenda” om jouw afspraken te beheren.

Daarnaast kan je met onze Landingspagina’s editor eenvoudig een goede pagina in jouw huisstijl maken. De pagina’s  zijn zorgvuldig getest op resultaat en gebruiksvriendelijkheid. Voor bezoekers is de pagina duidelijk, waardoor de kans op conversie vergroot. 

Dashboard online platform SYS
Eén duidelijk en krachtig dashboard waarmee het hele platform beheerd kan worden.

Belangrijke en naadloze koppelingen met boekhoud en e-mail

Als ondernemer is het verzamelen van leads belangrijk en daar heb je een goed mailsysteem voor nodig. Zo maken wij zelf gebruik van het mailsysteem MailBlue. Het is essentieel dat dit systeem goed gekoppeld is aan je website. Zo maak je met SYSitor eenvoudig formulieren die gekoppeld zijn aan jouw mailsysteem.

Maar het gaat natuurlijk verder dan dat! Zo biedt SYS belangrijke koppelingen aan met jouw boekhoudsysteem, zoals Moneybird. En heb je nou geen boekhoudsysteem? Geen probleem! Met SYS zit ook de mogelijkheid om automatisch facturen te genereren.

Naast bovenstaande systemen wil je natuurlijk ook inzicht hebben in jouw bezoekersstatistieken. Daarom hebben we een speciale functionaliteit gemaakt, waardoor je één oogopslag jouw bezoekersstatistieken kan zien op het dashboard. Koppel daarnaast eenvoudig met Google Analytics en je hebt een totaalbeeld van jouw bezoekers.

Stel alle koppelingen één keer in en laat alle processen vervolgens automatisch lopen!

De beste functionaliteiten voor jouw online platform

Natuurlijk werkt een goed online platform niet zonder goede functionaliteiten die jouw website meerwaarde aanbiedt. Daarom gebruikt SYS Platform waardevolle functionaliteiten die zorgvuldig getest zijn en goed samenwerken met het hele platform.

Bekijk de case studie

Duur video: 03:09

Verhaal van Jeroen van Mierlo

Jeroen van Mierlo is vinoloog, wijndocent én SYS-master! Hij is 7 jaar geleden gestart met zijn onderneming. In zijn dagelijkse bedrijfsleven is hij o.a. bezig met het geven van wijncursussen waarmee landelijke certificaten behaald kunnen worden.

“Het mooiste moment bij SYS-platform was het moment van live gaan en realiseren dat alles werkt. Het hele proces van bezoeker tot betalende klant is waterdicht en gaat buiten mij om.”

Meer mensen bereiken vanaf één plek

Digitaal platform voor online trainingen

Een online leeromgeving kan enorm veel opleveren voor je bedrijf. Zo hoef je maar één keer een training te maken. Vervolgens kan je die training met de hele wereld delen. 

Veel ondernemers hebben een aparte website voor hun online leeromgeving.  En dan maak je het voor jezelf een stuk lastiger.

Online trainingen op SYS Platform

Gebruikersgemak en -vriendelijkheid staat op nummer 1 bij SYS Platform voor zowel onze klanten, als jouw klanten. Daarom werken wij volgens de volgende voorwaarden.

Maak makkelijk en snel een professionele online leeromgeving met het SYS Platform

Van een visitekaartje naar een online onderneming die groeit

Wat is het voordeel van een online schaalbaar platform?

Het grote voordeel van het SYS platform is de mogelijkheid om op te schalen. Daarvoor moet je kunnen automatiseren en vindbaar zijn.

Opschalen door te automatiseren

Stel, je wilt een online training maken en verkopen om op te schalen. Dan pak je dat met ons schaalbaar platform als volgt aan:

  1. Met onze geteste Resultaat Pagina’s maak je een salespagina.
  2. Bezoekers komen op de pagina terecht en schaffen de training aan.
  3. Ze komen op de afleidingsvrije afrekenpagina uit volgen het afrekenproces.
  4. Na de aankoop krijgen ze automatisch een factuur opgestuurd en een mail met de inloggegevens.
  5. Ook kan je via een mailsysteem automatisch een mailtje naar ze sturen met uitleg over het volgen van de training.

Je stelt alles dus één keer en laat vervolgens de website al het werk voor je doen. Door dit proces te automatiseren, ben je niet afhankelijk van de tijd. Het maakt dus niet uit of je binnen één dag 5 of 50 nieuwe klanten krijgt. Door de automatiseringen verloopt alles automatisch, zonder dat je er extra tijd aan kwijt bent.

Jouw bereik vergroten door vindbaar te zijn

Om op te schalen heb je ook een groot bereik nodig. Daarvoor is het van belang om organisch vindbaar te zijn door je positionering in Google te optimaliseren. Het SYS Platform biedt jou daarom de tools en techniek aan om jouw SEO te verbeteren.

Zo zie je op het dashboard gelijk het aantal bezoekers van de afgelopen 28 dagen en kan je een volledig overzicht openen. Zo zie je in één oogopslag o.a. wat de sessieduur en bouncepercentage van verschillende pagina’s zijn.

Meer informatie over onze functionaliteit die jouw Google-positionering verbetert? Neem dan een kijkje naar deze pagina.

bezoekersstatistieken online platform SYS
Alles wat je nodig hebt om alles te weten over je vindbaarheid
Henri Cooiman - HEROik

Henri Cooiman
HEROik

“YES!! Meer dan 1.000 betaalde studenten in mijn online trainingen dankzij SYS Platform.
Op naar nog 3 nulletjes erbij 🎉😎

Makkelijk en snel je online platform beheren

Alles in eigen beheer

Het SYS Platform is perfect voor jou geschikt als je op zoek bent naar een online platform die je zelf kan beheren. Wil je bijvoorbeeld zelf een nieuwe pagina aanmaken? Dan maak je die aan wanneer jij wilt! Of wil je de modules van de online training veranderen? Dan kan je dit simpel aanpassen zonder de bemoeienis van een tussenpersoon.

En kom je er niet uit? Dan staat ons supportteam klaar om jou te helpen!

Wil jij een goed online platform met alle functionaliteiten waar je zelfstandig mee aan de slag kan? Vraag dan een gratis succesplan sessie aan!

De voordelen van een online platform bij SYS

Alles in één platform

Je hele online onderneming beheren vanaf één overzichtelijk dashboard.

Online leeromgeving

Creëer een eigen online leeromgeving zonder een aparte website te gebruiken.

Automatiseren

Laat het platform het werk voor jou doen door één keer alles goed in te stellen.

Opschalen

Groei met je bedrijf door jouw bereik te vergroten en processen te automatiseren.

Online support

Het supportteam staat klaar om jou te helpen en te ondersteunen.

De beste functionaliteiten

Super goede tools die de gebruikerservaring van jou en jouw klanten verbetert.

Resultaat pagina's

Kant-en-klare pagina’s die op gebruiksvriendelijk en mobile responsive zijn gemaakt.

Alles in eigen beheer

Je bent niet afhankelijk van iemand anders en kan zelf aanpassingen maken. 

Een alles-in-één online platform

Opschalen naar de next level van jouw onderneming

SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders