Wat is een pagina bouwer en wat kun je ermee doen?

Wat is een pagina bouwer en wat kun je er mee doen? Die vragen beantwoorden we in dit artikel over dit begrip dat ook bekend is onder de naam page builder.

Wat is een pagina bouwer?

Iedere website is opgebouwd rond een thema. Deze bestaat uit een header (koptekst), een middengedeelte voor de inhoud en een footer (voettekst). Juist in dat gedeelte tussen kop en voet komt de pagina bouwer van pas. Je kunt hiermee de pagina van je website zelf vormgeven. Zo kun je de pagina bijvoorbeeld indelen in verschillende kolommen of blokken die je vervolgens vult met o.a. tekst en afbeeldingen.

Drag & drop

Vaak werken deze page builders volgens de drag & drop methode. Je sleept (drag) de gewenste blokken je webpagina binnen en zet ze vervolgens op hun plek (drop). Je kunt meestal zelf de afmetingen van de blokken of kolommen bepalen. Ook kun je spelen met de achtergrond kleur. Nu is het nog een kwestie om je afbeeldingen, teksten, video’s etc. in de verschillende blokken te zetten. Je ziet je webpagina zo vanzelf tot leven komen.

Niet alle pagina bouwer werken met het drag & drop systeem. Wel laat de ervaring zien dat dit het makkelijkst werkt

What you see is what you get

Een ander kenmerk van de pagina bouwer is het ‘What you see is what you get‘ (WYSIWYG) principe. Dit betekent dat je met een visuele editor werkt. Type je een tekst in een van je blokken of plaats je een foto dan zie je gelijk hoe dat eruit gaat zien. Je hebt bij het gebruik van een pagina bouwer dus helemaal geen kennis nodig van html of css. 

Dat neemt overigens niet weg dat het wel handig is als je daar wel mee kunt omgaan. Je kunt een webpagina dan nog beter ‘fine tunen’ op details.

pagina bouwer zonder drag en drop
Bovenstaande pagina is zonder drag & drop en is het niet heel overzichtelijk om pagina's te bouwen
pagina bouwer SYSitor
Het super makkelijke drag & drop systeem van SYSitor is gebruikersvriendelijk en laat je gelijk zien hoe de pagina er uit komt te zien. Klik op de afbeelding om SYSutor in actie te zien!

Pagina bouwer in WordPress

Het populaire content management systeem van WordPress bood tot voor kort maar weinig mogelijkheden om zelf een pagina te bouwen. Dit CMS was in eerste instantie ontworpen om er blogs mee te maken. Met de komst van de nieuwe standaard pagina bouwer Gutenberg is dat enigszins veranderd. Ook Gutenberg werkt met blokken. Toch zijn de opties beperkt wanneer je dit vergelijkt met de verschillende pagina bouwers die je kunt installeren. 

Het is belangrijk om een goede pagina bouwer op je website te plaatsen die goed samenwerkt met alle functionaliteiten. Zorg er ook voor de je WordPress regelmatig updatet om te voorkomen dat je pagina bouwer niet werkt. 

 

Resultaat Pagina's van SYS

Binnen het SYS platform kun je ook eenvoudig zelf je pagina’s vormgeven. Je hoeft echter niet opnieuw het wiel uit te vinden. Over de structuur van de pagina’s is namelijk al goed nagedacht. Die zijn namelijk ingedeeld o.b.v. de 4 typen bezoekers.  Ze zijn al op zo’n manier gebouwd dat ze resultaat opleveren, soms tot wel vier keer meer dan gemiddeld. Daarom worden ze Resultaat Pagina’s genoemd. 

Hoewel de indeling dus al vaststaat, kun je de pagina zelf afmaken zodat deze perfect aansluit bij jouw huisstijl. Ook bepaal je zelf de inhoud door heel simpel jouw foto’s en teksten in de pagina te slepen.

Resultaat Pagina's SYS
Met de Resultaat Pagina's van SYS importeer je met 1 klik pagina's die strategisch zijn ingericht

Conclusie

Een pagina bouwer is een systeem waarmee je de website tussen de kop en voet kunt bewerken. De makkelijkste page builders werken met het drag & drop principe. SYSitor maakt hier ook gebruik van. Daarnaast kan je ook gelijk zien hoe je website eruit ziet.

Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren
  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches