Een website met afsprakenmodule; wel zo gemakkelijk!

Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Stel je bent een businesscoach. Je bent net lekker aan het werk met een cliënt terwijl je telefoon gaat. Waarschijnlijk een nieuwe klant die een afspraak in wil plannen. Hoe handig zou het zijn als je dit gewoon via jouw website kon regelen? Dat de klant online kan zien wanneer jij als coach te boeken bent en dat deze klant dan ook direct een afspraak in kan plannen?

Dit geeft jou de mogelijkheid om jouw kostbare tijd te besteden aan de klant die je nu tegenover je hebt zitten. Een oplossing is een afsprakenmodule op je website. Potentiële klanten plannen makkelijk een afspraak bij je via jouw website. Van tevoren geef je aan wanneer jij beschikbaar bent, en de klant kan zijn/ haar agenda hier op aanpassen. Zo blijf je controle houden over je eigen agenda.

Waarom een afsprakenmodule op de site?

Het is tijdrovend om als ondernemer afspraken te maken met je klanten. Als je veel klanten hebt ben je de hele dag heen en weer aan het mailen om een afspraak in te plannen. Het is dan ook lastig om structuur in je dagen aan te brengen (tenminste als je dit niet van tevoren hebt vastgezet).

Je bent snel geneigd om je agenda aan te passen aan de wensen van je klant. Hierdoor raak je het overzicht kwijt en voor je het weet heb je elke dag afspraken gepland staan. Dit is niet wat je wilt als ondernemer.

Gelukkig kun je tegenwoordig afspraken online inboeken. Jouw potentiële klant geeft via jouw website aan wanneer ze een afspraak met je wil en het wordt automatisch in je agenda gezet. Kan het nog gemakkelijker?

Welke tools zijn er voor het maken van online afspraken?

Er zijn tegenwoordig enorm veel tools op de markt die het mogelijk maken om afspraken automatisch in te plannen via je website. Sommige versies zijn betaald en sommige onbetaald. We hebben een aantal online afspraken modules voor je op een rijtje gezet.

Calendly

Je kunt Calendly gebruiken om afspraken in te laten plannen in je Google kalender. Je hoeft alleen maar een link op te sturen en de ontvanger kan dan een dag en tijdstip kiezen waar nog ruimte is. Bij Calendly kun je standaard kiezen uit afspraken van 15, 30 of 60 minuten. Zo weet iedereen direct waar ze aan toe zijn.

Timetrade

In Timetrade is het mogelijk om per soort afspraak een aparte agenda aan te maken. Bied je bijvoorbeeld verschillende soorten diensten aan, dan kun je aangeven dat je hier een aantal mogelijkheden per week voor hebt. Dit geeft enorm veel rust in je plannen (en je agenda!) Timetrade synchroniseert met Outlook, Google Calendar en iCal.

Doodle

Ben je op zoek naar een digitale planner die veelbelovend is? Probeer dan eens doodle.com. Een mooie feature op Doodle is de 1-op-1 optie of het afspreken met meerdere mensen tegelijk. Het is ook mogelijk om Doodle te synchroniseren met web agenda’s.

Afsprakenmodule van SYS

Kies je voor een website van SYS Platform dan is een online agenda geïntegreerd. Stel  jouw beschikbaarheid in en het platform regelt de rest. Geen oneindige mailtjes en telefoongesprekken meer!

Afspraken in laten plannen op website

Wat zijn de voordelen van een online afsprakenmodule?

De voordelen van een online afsprakenmodule op een rij

Efficiëntie

De klant kan op elk gewenst moment een afspraak bij je inplannen. Jouw werk wordt hierdoor minder vaak onderbroken en dit betekent dat je veel efficiënter en productiever werkt.

Bereikbaarheid onderneming

Ook buiten kantoortijden om kunnen klanten gebruik maken van de online afsprakenmodule. Jouw bedrijf is hierdoor 24 uur per dag bereikbaar.

Afname no-shows

De automatische afspraak herinneringen zorgen ervoor dat klanten de afspraak niet vergeten en dit resulteert in minder no-shows.

Synchronisatie agenda

Afspraken worden automatisch in jouw agenda gezet, wat zorgt voor meer overzicht.

Geen dubbele boekingen

Je hoeft niet bang te zijn dat je per ongeluk een dubbele boeking hebt, omdat de software zelf jouw capaciteit in de gaten houdt.

In dezelfde stijl als je website

De software kan vaak zo aangepast worden dat het helemaal past bij de huisstijl.

Agenda voor afspraken op website

Wat zijn de nadelen van een online afsprakenmodule?

De nadelen van een online afsprakenmodule

Geen persoonlijk contact met de klant

Er is geen contactmoment tussen jou en de klant voordat de afspraak plaatsvindt. Dit kan nadelig werken, omdat de drempel misschien hoger is om een afspraak in te plannen.

Investering

Het kost geld en tijd om nieuwe software te installeren en om ermee te leren werken.

Integratie met iFrame

Als je de online tool moet integreren met een iFrame, dan kan dit ten koste gaan van je laadtijd.

Afsprakenmodule geïntegreerd in SYS platform

Kies je voor een website op het SYS platform, dan heb je automatisch een afsprakenmodule op jouw website staan. Je kunt klanten zelf een afspraak laten boeken in jouw agenda. Het enige wat je hoeft te doen is jouw beschikbaarheid invoeren en het systeem doet de rest.

Zelfs betaalde consulten kunnen via het SYS platform ingesteld worden. De klant boekt een afspraak en betaalt gelijk de factuur.

Gerelateerde blogs

In de kennisbank van SYS Platform vind je tientallen handige blogs met tips en informatie. Heb je deze blogs al gelezen:

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
mollie alternatief
Mollie alternatief na afgewezen aanvraag

Steeds meer Mollie aanvragen worden afgewezen. Hoe kun je de kans vergroten dat jouw aanvraag wél wordt goedgekeurd. In dit artikel ook mollie alternatieven voor als je aanvraag definitief is afgewezen.

Welke kleur geef je buttons op je website?
Welke kleur geef je de buttons op je website?

Hoe zorg je ervoor dat mensen op de buttons op je website klikken? Maakt het uit welke kleur je een button geeft en welke kleur is dan de beste kleur voor jouw website? We hebben een aantal richtlijnen voor je op een rij gezet.

Wat is een One Click Upsell of Kassakoopje?
Wat is een one click upsell of kassakoopje en hoe zet je dit in?

Met een kassakoopje of een one click upsell verhoog je op een eenvoudige manier je omzet. De vraag is alleen: hoe voeg je dit toe aan je betaalproces? En wat is het verschil tussen een one click upsell en een kassakoopje. In dit blog vind je de antwoorden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de gratis Checklist

Meer Resultaat uit je Website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt enkel één email met een reminder van dit artikel. 

SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches