Nieuw op SYS: Bezoekersstatistieken

Als online ondernemer is het noodzakelijk om het gedrag van jouw bezoekers in kaart te brengen. Je kan nu op het SYS dashboard van je website in één oogopslag jouw bezoekersstatistieken zien. In dit artikel leg ik alles uit over deze nieuw functionaliteit.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Als online ondernemer is het noodzakelijk om jouw bezoekersstatistieken bij te houden. Zo kom je erachter of er voldoende bezoekers op jouw website zijn. Maar ook welke pagina’s het goed of minder goed doen.

  Daarom hebben we in nauwe samenwerking met Google een super handige koppeling gelanceerd! Je kan nu op het dashboard van je website in één oogopslag jouw bezoekersstatistieken zien. In dit artikel leg ik alles uit over deze nieuw functionaliteit.

  Wat zijn bezoekersstatistieken?

  Bezoekersstatistieken geven je inzicht in hoe bezoekers op jouw website komen en hoelang ze op je website blijven. Hiervoor heb je een Google Analytics account nodig dat gekoppeld staat aan jouw website. Zo kan je zien welke pagina veel bezoekers aantrekt.

  Maar wat dacht je van de sessieduur of het bouncepercentage? Deze factoren hebben invloed op jouw zoekmachine positionering. Wil je jouw SEO verbeteren? Dan heb je inzicht nodig in de bezoekersstatistieken.

  In 3 stappen de bezoekersstatistieken installeren op je SYS website

  Gebruikersgemak staat hoog in ons vaandel. Daarom hebben we het installatieproces gereduceerd in 3 eenvoudige stappen.

  Stap 1: Inloggen op Google Analytics

  Log in op je SYS website. Op het dashboard zie je een nieuw vak “connect SYS met Google!”

  Bezoekersstatistieken SYS dashboard connect
  Op het dashboard zie je naast de omzet een nieuw vakje met "connect SYS met Google!"

  Als je hier op klikt, dan kan je installatie starten.

  start de installatie bezoekersstatistiek
  Start de installatie

  Vervolgens wordt er gevraagd om in te loggen op je Google Analytics account. Belangrijk: Geef Google toestemming om je account te gebruiken. Daarna doorloop je een aantal simpele stappen totdat de installatie is voltooid.

  Google is gekoppeld aan jouw website
  Super goed gedaan! Je hebt stap 1 van het installatieproces er op zitten.

  Stap 2: Integreer SYS met Google Analytics

  Ga daarna voor stap 2 weer terug naar het dashboard. Klik op “Activeer Google Analytics nu!”

  Activeer Google Analytics
  Klik op "activeer Google Analytics nu!"

  Je wordt nu doorgestuurd naar de volgende pagina:

  Installeer Analytics

  Klik vervolgens op “Installeer Analytics” en doorloop de stappen.

  Stap 3: Bezoekersstatistieken instellen

  Tot slot hoef je alleen aan te geven welk account je wilt koppelen aan je SYS website. Selecteer welk account je wilt koppelen en eindig het installatieproces door op “Analytics instellen” te klikken.

  Google Analytics instellen
  Rond het installatieproces af

  Als je nu terug gaat naar het dashboard, dan zie je jouw bezoekersstatistieken. 

  Bezoekersstatistieken op het SYS dashboard
  En klaar! Je hebt de bezoekersstatistieken geïnstalleerd op je SYS website

  Bezoekersstatistieken op SYS

  Op je dashboard zie je nu automatisch het aantal bezoekers van de afgelopen 4 weken. Maar dat is niet alles! Als je op het vakje klikt, dan kom je uit op een overzichtspagina. Op deze pagina vind je in een oogopslag de belangrijkste statistieken.

  Overzicht bezoekersstatistieken

  Ten eerste zie je een overzicht van de belangrijkste statistieken van de laatste 4 weken. Je ziet het aantal bezoekers, het aantal sessies, het boucepercentage en de sessieduur.

  Bezoekersoverzicht weergave SYS
  Een overzicht van de 4 belangrijkste statistieken

  Rangschikking pagina's

  Ten tweede zie je een lijst die echt superhandig is! Er wordt een rangschikking gemaakt van de 10 belangrijkste pagina’s die bezoekers bezocht hebben.

  Via deze overzicht kan je makkelijk bepalen welke pagina’s verbeterd moeten worden. Is bijvoorbeeld het aantal bezoekweergaven hoog, maar ook het bouncepercentage? Dan kan je aanpassingen maken om het bouncepercentage te verlagen. In dit artikel leggen we uit hoe je het bouncepercentage kan verlagen.

  Top pagina's bezoekersstatistieken SYS
  Rangschikking van de 10 belangrijkste pagina's

  Het verkeer naar jouw website toe

  Ten slotte kan je zien waar je bezoekers vandaan komen. In onderstaand cirkeldiagram zie je bijvoorbeeld dat de meeste bezoekers afkomstig zijn van Facebook advertenties. 

  Stel, je maakt gebruik van affiliate links. Je kan nu zien hoe groot de bijdrage is van deze referrals. Of je kan bijhouden of het organische verkeer toeneemt of dat je wellicht je SEO moet verbeteren.

  Tip: Wil je nog nauwkeuriger bijhouden waar jouw bezoekers vandaan komen? Stel dan UTM-tags in. We leggen je in dit artikel precies uit hoe jij hier gebruik van kan maken.

  Beste bronnen bezoekersstatistieken SYS
  Een overzicht van de 4 belangrijkste statistieken

  SYS Platform: bezoekersstatistieken en nog veel meer

  SYS Platform is meer dan een websitebouwer. Het is een platform dat het fundament vormt voor honderden ondernemers. Een platform dat voor ondernemers werkt in plaats van andersom. 

  Op de achtergrond blijven we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. En met de bezoekersstatistieken geven we ondernemers de mogelijkheid om in één oogopslag het gedrag van bezoekers in kaart te brengen.

  Ben jij ook toe aan een alles in 1 omgeving? Een platform waar je niet alleen een website mee kan bouwen, maar daadwerkelijk je online onderneming mee kan beheren? Vraag dan een gratis succesplan sessie aan en kijk naar de mogelijkheden.

  Conclusie

  Het is nu mogelijk om in één oogopslag jouw bezoekersstatistieken te zien op het dashboard van je SYS-website. In 3 simpele stappen verbind je jouw Google Analytics account met SYS. Op het dashboard zie je het aantal bezoekersweergaven van de afgelopen 4 weken. Daarnaast hebben we ook een overzichtspagina ingebouwd. Zo kan je ook zien welke pagina’s het meest bezocht worden en waar je verkeer vandaan komt.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Het maximale halen uit je website en focussen op groeien - SYS Platform
  Het maximale halen uit je website en focussen op groeien

  Als opleider wil je jouw training, cursus of opleiding natuurlijk zo vaak en zoveel mogelijk verkopen, zodat je de grootst mogelijke impact maakt. Maar wat nou als elke nieuwe aanmelding een hele berg aan administratief en handmatig werk met zich meebrengt? Bekijk welke 6 onderdelen …

  Nieuwe sys update - integraties met ActiveCampaign
  Nieuw in SYS: integraties met ActiveCampaign, toetsresultaten inzien en meer

  Achter de schermen is er weer hard gewerkt aan de nieuwste SYS versie 1.25! Bekijk alle nieuwste updates en functies. Vanaf nu kun je ook uitgebreide toetsresultaten zien, conversie gegevens koppelen met ActiveCampaign en nog veel meer!

  start van sys-1
  De start van SYS Platform (3 belangrijkste tips)

  Altijd al afgevraagd hoe SYS Platform gestart is? Hoe is de naam SYS Platform ontstaan en welke stappen hebben Vanessa & Maarten gezet om er een succes van te maken? We delen onze 3 belangrijkste tips!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders