Automatisch interne links maken met SYS

Door interne links te gebruiken kun je een spinnenweb maken van je website, net als wikipedia. Hoe groter het spinnenweb, hoe sterker het is. En hoe makkelijker je een vliegje (bezoeker) kunt vangen ;). Met de nieuwe SYS-functionaliteit kan je het proces van interne links automatiseren!
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Het gebruiken van interne links is voor veel ondernemers erg belangrijk om o.a. bezoekers langer op je website te houden. Zo kunnen bezoekers als het ware van het ene naar het andere artikel hoppen waardoor de sessieduur aanzienlijk verlengd voor. Daardoor verbeter je jouw Google ranking.

  Hoewel het belang van interne links groot is, maakt de uitvoering van dit proces het allemaal wat lastiger. Al die links toevoegen kost enorm veel tijd en uitzoekwerk:

  • Je moet weten welk woord naar welke pagina moet linken.
  • De URL die je gebruikt moet kloppen. En wat als je in de toekomst de URL veranderd? Dan moet je ook alle interne links aanpassen.
  • De nacontrole neemt veel tijd in beslag: ben je geen interne link vergeten toe te voegen.
  • Als je in de toekomst jouw website uitbreidt, moet je steeds alle pagina’s handmatig updaten.

  Dit tijdsconsumerend proces moet makkelijker kunnen, zeker als je op wilt schalen met jouw bedrijf.

  Automatiseer dit proces met de nieuwe SYS-functionaliteit: automatisch interne links

  Automatisch interne links maken met SYS

  Automatisch interne links maakt het zoveel makkelijker om een “wikipedia” van je eigen website te maken:

  • Je hoeft maar 1 keer in te stellen welk woord naar welke pagina moet linken. De rest doet jouw website voor je.
  • Pas in de toekomst makkelijk een interne link aan, als je bijvoorbeeld jouw URL wilt veranderen.
  • In plaats dat je alles pagina’s opnieuw langs moet lopen, voeg je gewoon een “sleutelwoord” toe.

  Hoe werkt het?

  In plaats dat je per artikel links gaat plaatsen, hoef je met de functie “automatisch interne links toevoegen” alleen maar aan te geven welk sleutelwoord naar welke link moet verwijzen. 

  Bijvoorbeeld: Havermout moet verwijzen naar: voorbeeld.nl/blog/havermout-recepten

  Op elke pagina waar je nu het woord ‘havermout’ gebruikt, verschijnt voortaan automatisch een interne link naar die pagina. Hetzelfde principe kun je ook toepassen op externe links. Stel jij ontvangt commissie voor de verkoop van producten die gemaakt zijn van havermout. Dan verwijs je jouw bezoekers door slechts één keer een (affiliate)link aan te maken vervolgens op al jouw pagina’s naar de website waar deze producten verkocht worden.

  Om te voorkomen dat er teveel interne links op dezelfde pagina staan, kun je een maximum instellen. Jouw bezoeker heeft na 2 of 3 keer het gelinkte woord havermout heus wel door dat hier meer informatie is te vinden.

  SYS Platform maakt automatisch interne links mogelijk

  Ik heb weinig content op mijn website​

  Deze SYS-functionaliteit komt pas echt tot haar recht als je het effect gelijk ziet. Daarvoor is het belangrijk dat er op jouw website al aardig wat content te vinden is. Interne links hebben anders weinig waarde als je een bezoeker niet voldoende kan doorverwijzen naar een andere pagina of ander artikel.

  Wil jij starten met produceren van veel content? We hebben een aantal tips op een rijtje voor je gezet om meer content te creëeren.

  Produceer waardevolle content

  Focus je in dat geval dan eerst op het produceren van zoveel mogelijk (waardevolle) inhoud. SEO specialist Gery adviseert websites om minimaal 50 tot 100 artikelen te plaatsen. Dit lijkt natuurlijk best veel, maar uit ervaring weten we dat wanneer je een artikel schrijft, je dat meestal ook weer op nieuwe ideeën brengt. Het is een kwestie van starten. Heb je zelf geen tijd, zin of talent om artikelen te schrijven? Dan kun je er ook voor kiezen om een externe auteur in te schakelen.

  Inspiratie voor waardevolle content

  Heb je geen idee wat te schrijven? Dan kun je beginnen om vragen van klanten te beantwoorden. Zo stelde SYS-er Patries een vraag in de SYS community (zie afbeelding hieronder) waarna het ons op het idee bracht om er een artikel over te schrijven.

  inspiratie content interne links
  Laat je inspireren door je klanten

  Artikel klaarmaken voor publicatie

  Is een artikel klaar voor publicatie? Voeg het artikel (inclusief bijbehorende sleutelwoorden) toe aan jouw lijst met focuswoorden in SYS. Maak als je nieuwe artikelen produceert, slim gebruik van de relevante woorden uit deze lijst. Ze verwijzen automatisch door naar een andere pagina op je site.

  Ik heb al veel content op mijn website

  Heb je de afgelopen jaren hard gewerkt aan het maken van content? Super! Dan kun je al gelijk beginnen met het ontwikkelen van jouw eigen spinnenweb. Maak een lijst van alle artikelen die je hebt. Kies per artikel een of meerdere sleutelwoorden. Zet deze sleutelwoorden met links naar het artikel in SYS. Overal waar deze woorden gebruikt zijn, verschijnt nu automatisch een link naar het gewenste artikel.

  Ga wel zorgvuldig om met automatisch interne links. Zorg dat de sleutelwoorden niet een clickbait voor klanten wordt. Je hebt grote kans dat bezoekers sneller weggaan van de website en minder snel terug zullen komen.

  Het gemak van automatische interne links

  Het SYS platform is erop gericht om je website voor jou te laten werken. Door processen te automatiseren, heb je meer tijd om je te concentreren op jouw onderneming. Het automatisch plaatsen van interne links is daar een goed voorbeeld van. Interne links zijn belangrijk en houden je bezoekers langer in jouw (spinnen)web. Wil jij ook succesvol van start met SYS? Maak vandaag nog een afspraak!

  Conclusie

  Interne links zijn op meerdere vlakken erg handig! Je navigeert de route voor je bezoekers én je kan jouw positionering in Google verbeteren. Handmatig interne links toevoegen kost veel tijd, zeker als je jouw website blijft uitbreiden. Daarom bieden wij dé oplossing: automatisch interne links toevoegen. M.b.v. keywords instellen, worden deze woorden automatisch een link op je hele website. 

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Nieuwe sys update - integraties met ActiveCampaign
  Nieuw in SYS: integraties met ActiveCampaign, toetsresultaten inzien en meer

  Achter de schermen is er weer hard gewerkt aan de nieuwste SYS versie 1.25! Bekijk alle nieuwste updates en functies. Vanaf nu kun je ook uitgebreide toetsresultaten zien, conversie gegevens koppelen met ActiveCampaign en nog veel meer!

  start van sys-1
  De start van SYS Platform (3 belangrijkste tips)

  Altijd al afgevraagd hoe SYS Platform gestart is? Hoe is de naam SYS Platform ontstaan en welke stappen hebben Vanessa & Maarten gezet om er een succes van te maken? We delen onze 3 belangrijkste tips!

  Bedankpagina website
  Een bedankpagina maken voor je website; dit moet je weten

  Met een goede bedankpagina neem je jouw bezoeker aan de hand. Je geeft vertrouwen door te laten zien dat een bestelling, contactformulier of inschrijving voor een e-book goed is overgekomen. En dat niet alleen, met een bedankpagina krijg je ook inzicht in conversie. We hebben een aantal handige tips voor een goede bedankpagina voor je op een rij gezet!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches