5 succesvolle tips uit het boek van Maarten & Vanessa - SYS Platform

5 succesvolle tips uit het boek van Maarten & Vanessa

In 2017 hebben Maarten & Vanessa de nummer 2 positie gehaald met hun boek "Expert Tips voor websites met resultaat" in de top 100 Management Boeken. In deze blog geef ik je een sneak peek en deel ik 5 van de 50 tips uit het boek.

Heb jij een eigen onderneming en wil jij online je business opzetten? Of heb je al een online-onderneming, maar is het resultaat nog matig? Dan is het boek van Maarten en Vanessa iets voor jou! In “Expert Tips voor websites met resultaat” geven zij 50 praktische tips weg om jouw website succesvol te maken.

In dit artikel zal ik 5 efficiënte tips met jullie delen uit het boek om jullie alvast een eindje op weg te helpen!

"Expert Tips voor websites met resultaat" heeft een nummer 2 positie gehaald in de Top 100 Management Boeken.

Tip 1: Omschrijf je ideale klant

Vaak willen we zoveel mogelijk klanten, want dat betekent meer succes. Maar is dit echt zo? Als jij je op iedereen richt, dan voelt niemand zich echt aangesproken. Maak daarom voor jezelf duidelijk wie jij het allerliefst als klant helpt. Zo zullen potentiële klanten zich sneller aangetrokken voelen tot het product dat jij ze aanbiedt.

Houd daarom altijd rekening met de volgende 3 factoren:
Probleem: waar willen je klanten mee geholpen worden?
Demografisch: wat zijn de fysieke eigenschappen?
Psychografie: Wat zijn de persoonlijke eigenschappen?

Heb je antwoord op deze vragen, dan heb je jouw ideale klant gevonden.

Tip 2: De website zelf maken of laten maken?

Nu je een idee hebt welke klanten jij aan wilt trekken, is het tijd om een website te maken. Een website maken is natuurlijk allemaal wel leuk en aardig, maar laten we niet vergeten dat het tijd, energie en geld kost. Bepaal voor jezelf welke van de 3 aspecten voor jou het minst belangrijk is. Als dat in dit geval geld is, dan kun je overwegen om de website niet zelf te maken. Echter, is tijd het minst belangrijk, dan is het misschien verstandig om zelf de website te maken. 

Tip 3: Schrijf vanuit je ideale klant

Ondertussen hebben we een idee wie jouw ideale klant is. Belangrijk is dat dit ook goed op de website zichtbaar is. De kans is anders groot dat je klanten verliest. Het is daarom van groot belang door jouw homepage aantrekkelijk is voor jouw ideale klant. Zij moeten beknopt kunnen terugvinden wat jij aanbiedt, voor wie, maar ook het resultaat moet zichtbaar zijn.

Verder is het goed om naar het taalgebruik te kijken. Is jouw doelgroep jonge adolescenten? Dan heeft het vaak weinig zin om deftige zinnen te gebruiken. Je wilt namelijk niet dat klanten weg schrikken van ingewikkelde teksten.

Tip 4: Bouw automatisch een relatie op

Ondertussen heb je een website opgezet: je weet wie jouw ideale klant is en hoe je ze moet aanspreken. Je hebt een aantal volgers en je maillijst begint daardoor steeds te groeien. Het is zonde om geen gebruik te maken van deze lijst. Stuur daarom regelmatig e-mails naar je klanten. Je kan bijvoorbeeld automatische mails laten versturen die de klant om een x aantal dagen ontvangt. Let er ook op dat je niet alleen verkoopmails verstuurd. De kans wordt dan groter dat een klant zich afmeldt. Probeer daarom ook de klant beter te leren kennen. Een goede relatie is namelijk de basis voor een succesvol bedrijf.

Tip 5: Maak afrekenen zo makkelijk mogelijk

Nu je tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw bezoekers, willen zij klant bij jou worden. Ze hebben een product geselecteerd en willen gaan afrekenen. Het proces afrekenen moet zeker niet onderschat worden. Vraag zo min mogelijk informatie bij het afrekenen. We weten allemaal dat er niks zo vervelend is als tientallen vakken invullen met informatie voordat je kan afrekenen. Daarnaast kan het helpen om testimonials toe te voegen van tevreden klanten. Dit kan iemand net over de streep halen om toch een aankoop te doen.

Zo zie je maar weer dat er veel punten zijn waar je aan moet denken om een succesvolle website te creëren. Het Boek “Expert Tips voor websites met resultaat” van Maarten en Vanessa is daarom echt een aanrader. Met deze 50 tips maak jij van jouw onderneming een succes!

Geïnspireerd en wil jij het boek bestellen?

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
Meer klanten aantrekken met het 'dit wil ik ook' principe
Klanten aantrekken? | Het “dit wil ik ook” principe
Hoe zorg je ervoor dat je zelf meer klanten aantrekt in plaats van dat je ze continu moet overtuigen om klant te worden? Ontdek een compleet nieuwe manier: het ‘dit wil ik ook’ principe. Vergroot je expertstatus via je website en maak nieuwe mensen enthousiast ...
Jouw website goed beveiligen met tweestapsverificatie
Jouw website goed beveiligen met tweestapsverificatie
Een goed beveiligde website is ontzettend belangrijk om te hebben. Voorkom dat jouw website gehackt wordt en zorg dat niet zomaar iedereen toegang heeft tot de achterkant van jouw website. Hoe beveilig je jouw website tegen aanvallen van buitenaf? Ontdek de voordelen van tweestapsverificatie!
Makkelijker salesgesprekken inplannen met een automatische afsprakenmodule op jouw website
Makkelijker salesgesprekken inplannen
Heb je weinig tijd, maar wil je wel makkelijker meer salesgesprekken inplannen in de tijd die je hebt? Ontdek de vier voordelen van een digitale agenda en hoe jij dit net als Astrid kunt toepassen. Dankzij deze super simpele strategie verhoog je de kans om ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis checklist voor coaches en opleiders

De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders