Van parttime naar fulltime ondernemen met een eigen webshop - SYS Platform

Van parttime naar fulltime ondernemen met een eigen webshop

Een eigen website hebben als ondernemer is belangrijk om zichtbaar en betalingen goed te laten verlopen. In deze case studie legt SYS-master Renske Mollink uit hoe ze meer tijd overhoudt door een volledig geautomatiseerde SYS-website.

Renske Mollink heeft sinds 2013 een eigen webwinkel in handgemaakte sieraden. En daar komt iets meer bij kijken dan gewoon je producten online zetten! renskemollink.nl draait op SYS en is SYS master.

Een uit de hand gelopen hobby is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf, waarin Renske nu fulltime ondernemer is. Door tijd te winnen door automatisering heeft Renske meer tijd over om ‘zichtbaar’ te zijn in haar online winkel en social media. En daarnaast natuurlijk het creatieve gedeelte wat ze het allerliefste doet!   

In dit artikel vertelt ze hoe ze het gedaan heeft en haar ervaringen.

Inhoudsopgave

Van hobby naar eigen inkomen

Ik ben Renske Mollink en ik ben SYS master. Op mijn vorige website kon ik niet wat ik graag zou willen. Keuzes uit kleuren, lettertypes en templates waren beperkt. Als ik de stap naar professionaliteit écht zou willen maken, dan moest er iets gebeuren!

 Juist voor een goede branding en continuïteit is het van belang dat deze mogelijkheden er wel zijn! Dankzij de filmpjes van Maarten & Vanessa en mijn goede vriend, de hulp knop, kan ik nu zelf alles maken en aanpassen zoals ik het wil. En ik ben geen torenhoge kosten kwijt aan een webdesigner, elke keer als ik mijn banner aan wil passen. 

Mijn branding is tot in de puntjes toegepast, waardoor het voor klanten er betrouwbaar uit ziet. De eerste stap naar een degelijk eigen inkomen is hiermee gezet.  

Op de nieuwe website is meteen duidelijk welke producten Renske verkoopt.

Door de producten elke keer terug te laten komen op de homepagina, kunnen klanten direct doorklikken naar de shop. Dat bevorderd de verkopen enorm! Daarnaast heeft ze heel goed haar eigen stijl naar voren weten te brengen met de mogelijkheden van SYS.

Het geheim van alle mogelijkheden en automatiseren

Ik wist dat er veel meer in mijn bedrijf zat, dan dat er een jaar geleden uit kwam. Nieuwsbrieven of mail deed ik nauwelijks iets aan. Het kostte me allemaal te veel tijd. Wat ik wel deed, was iedereen een “bedankt”-bericht sturen, 2 of 3 weken na de bestelling. Handmatig, want mijn nieuwsbrieven systeem was niet te koppelen. 

Op dit moment is alles gekoppeld! Het scheelt mij zó veel tijd! Klanten krijgen automatisch een “bedankt”-mail. Daarna krijgen ze opnieuw nog enkele mailtjes met vragen of ze een testimonial willen schrijven, of dat ze misschien nog een aanvulling nodig zijn op de gekochte sieraden. Ik hoef er niets voor te doen en er komen wel extra bestellingen binnen!  

De tijd die ik overhoud? Die besteed ik aan de nieuwe collectie, het schrijven van nieuwsbrieven en nog meer aanwezig zijn op social media. Dit alles levert mij weer extra klanten op!! 

Conversiepercentage verdubbelen

Als je van een website gaat die er uit ziet als een uit de hand gelopen hobby (lees, mooi maar niet professioneel genoeg) naar een website die er wel professioneel uit ziet, dan mag je ook verwachten dat het conversiepercentage omhoog gaat. 

Een verdubbeling had ik van te voren niet op durven dromen! Ik was ontzettend bezig met: hoe krijg ik mensen naar die website? Het aantal bezoekers moet verdubbelen! Door een betrouwbare website neer te zetten, heb ik het dubbele aantal verkopen, zonder dat die bezoekersaantallen verdubbeld zijn. Een mooie bijkomstigheid is dat ik wel meer klanten heb en daardoor ook meer mond op mond reclame, waardoor het aantal bezoekers vanzelf opgelopen is. 

Het zegt genoeg over een goede customer journey neerzetten, de branding tot in de puntjes verzorgd hebben en het de klant makkelijk maken door zo min mogelijk stappen te zetten bij het afrekenen. Vertrouwen is alles! 

Dankzij de website kan Renske weer meer creatief bezig zijn!
Alles met een website kunnen wat ik wil. Hulp, meedenken en super resultaten behalen! Ik had nog een jaar eerder moeten overstappen naar SYS!
Renske Mollink
handgemaakte sieraden
DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis checklist voor coaches en opleiders

De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders