Welke systemen zijn er om een e-maillijst op te bouwen?

Je start met het opbouwen van een mailinglijst zodat je bezoekers van je site en potentiële klanten kunt benaderen via de mail. Nu vraag jij je af, welke aanbieders van e-mailmarketing software zijn er? In dit blog hebben wij een aantal aanbieders op een rij gezet.

Wil je echt succes hebben met je website en met je onderneming? Dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van een e-maillijst. E-mail marketing kan een beetje een negatieve bijsmaak hebben omdat het met spammerig gedrag geassocieerd wordt. Pak je het echter op de juiste manier aan, dan heeft het enorm veel voordelen. In dit blog leggen we je uit met welke systemen je een e-maillijst opbouwt. We gaan niet op alle aanbieders in, we hebben de belangrijkste op een rij gezet.

Email marketing is persoonlijk

De kracht van e-mailmarketing ligt in het feit dat je jouw potentiële klanten direct kunt bereiken via hun e-mailadres. Dit is best bijzonder, want een e-mailadres krijg je niet zomaar. E-mail geeft je de mogelijkheid om een band op te bouwen met je bezoeker. Dit doe je door ze regelmatig een mail te sturen met waardevolle informatie over onderwerpen waar ze in geïnteresseerd zijn.

Een bezoeker komt niet toevallig op jouw website terecht. Ze hebben een vraag of een probleem en zoeken hier een oplossing voor. Toch zul je eerst een vertrouwensband moeten opbouwen, voordat ze iets van je kopen. Hier komt e-mailmarketing bij kijken. Wat je doet is een op-tin pagina maken waarop bezoekers zich in kunnen schrijven voor een gratis weggever of je nieuwsbrief. Als je vervolgens op regelmatige basis waardevolle tips en trips stuurt naar jouw nieuwsbrief inschrijvers, dan bouw je vertrouwen op. Je laat zien dat je weet waar je het over hebt en kennis van zaken hebt.

Systemen emailmarketing software

Email marketing is direct

Met één druk op de knop kun je via je e-maillijst honderden potentiële klanten tegelijk bereiken. Dit lukt je niet met je website of social media kanalen. Natuurlijk kun je ook klanten binnenhalen via jouw website, maar e-mailmarketing geeft je de mogelijkheid om op een bepaald tijdstip al jouw (potentiële) klanten in één keer op de hoogte te stellen van een nieuw product of een nieuwe dienst.

Zijn de inschrijvers van jouw nieuwsbrief na 6 of 7 mails nog steeds geïnteresseerd? Hebben ze zich nog niet uitgeschreven en openen ze daadwerkelijk de mails die je ze stuurt? Dan weet je dat ze waarderen wat je te vertellen hebt. Het is dan tijd voor de volgende stap; het doen van een aanbod.

Bij e-mailmarketing gaat het niet alleen om het versturen van nieuwsbrieven. Als je het goed inzet kun je zelfs bepaalde processen automatiseren. Je bent dan in staat om mensen individuele geautomatiseerde e-mails te sturen. Dit verhoogt de vertrouwensband die je hebt met je (potentiële) klanten. Maar welke software kun je nu het beste gebruiken voor e-mailmarketing? We hebben de belangrijkste namen voor je op een rijtje gezet.

Mailblue (Activecampaign)

Op dit moment is ActiveCampaign één van de populairste e-mail marketing software. De Nederlandse versie heet Mailblue. In principe werkt Mailblue op precies dezelfde manier als ActiveCampaign, maar dan in het Nederlands. Het is een softwareprogramma dat erg prettig in gebruik is. Je hebt de mogelijkheid om geautomatiseerde e-mails te maken en deze eindigen minder vaak in de spambox.

Omdat Mailblue gebruik maakt van de software van ActiveCampaign, kun je het aan ontzettend veel programma’s koppelen. Dit maakt het mogelijk om meer te automatiseren. Mailblue is relatief goedkoop en kun je al gebruiken vanaf 9 euro per maand.

Wij raden aan om MailBlue te gebruiken voor het opbouwen van een maillijst.

Systemen emailmarketing

Mailchimp

Mailchimp is ook erg bekend in de e-mail marketing wereld. Omdat Mailchimp al een aantal jaren bestaat, heeft het platform enorm veel mogelijkheden en koppelingen. Toch vinden veel mensen het minder gebruiksvriendelijk dan andere platformen. Je hebt wel de mogelijkheid om in eerste instantie gratis gebruik te maken van MailChimp, al heb je dan wel beperkte functies. De betaalde versies van Mailchimp zijn gemiddeld gezien duurder dan andere platformen.

Mailerlite

Mailerlite is relatief nieuw, maar enorm in opkomst. Het platform biedt vele mogelijkheden en je kunt van steeds meer functies gebruik maken. Je kunt Mailerlite gratis gebruiken tot 1000 nieuwsbrief inschrijvers.

Send in Blue

Send in Blue is erg geschikt voor beginners. Het programma is minder bekend dan bijvoorbeeld Mailerlite en Mailchimp, maar wel heel gemakkelijk in gebruik. Ook Send in Blue heeft een gratis pakket waarbij je tot 300 mails per dag gratis kunt versturen. Heb je een kleine mailinglijst? Dan is Send in Blue een prima optie om mee te beginnen. In vergelijking met MailerLite heeft Send in Blue meer automatisering opties.

Enormail

Enormail is een Nederlandse aanbieder van e-mailmarketing. Het is eenvoudig te beheren en daarmee bij uitstek geschikt voor iedereen die start met e-mailmarketing. Je start met Enormail voor € 12,50 per maand vanaf 2500 contacten. De prijs loopt op naarmate je meer inschrijvers hebt.

Welk systeem kies je voor jouw business?

Welk systeem je kiest hangt af van wat je wilt. Vraag jezelf af: wat vind jij belangrijk? Denk aan:

 • Nederlandse of Engelse klantenservice
 • Wil je goedkoop starten of wil je direct all-in qua prijs?
 • Wil je doorgroeien met je e-mailmarketing? Wil je op den duur segmenteren in je marketing dan kun je hierop voorsorteren door een systeem te kiezen waar deze opties in zitten.
 • Wil je in de loop van de tijd eventueel overstappen naar een ander systeem of wil je dit gedoe niet?

Aan de hand van deze antwoorden beslis je wat nu past.

Software koppelen aan je website

Doorgaans koppel je e-mailmarketing software eenvoudig met je website. Zo ook, in de website van SYS Platform. Een koppeling is binnen een mum van tijd geregeld. Je maakt een formulier, deze zet je op je website. Mensen schrijven zich hier in voor je mailinglijst. De mensen komen automatisch op de lijst van je e-mailmarketing provider.

Gerelateerde blogs

In de kennisbank van SYS Platform vind je tientallen handige blogs met tips en informatie. Heb je deze blogs al gelezen:

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

 • Alle
 • Automatiseren
 • Bedrijf opschalen
 • Klantverhalen
 • Ondernemen
 • Updates
 • Vergelijkingen
 • Website maken
 • Website optimaliseren
10 uur per maand besparen door afspraken automatisch in te plannen
Tijd besparen door afspraken automatisch in te plannen

Ik laat zien hoe je tot wel 10 uur handmatig werk per maand kunt besparen door afspraken automatisch in te plannen via je website. Het heen en weer mailen voor het plannen van een afspraak kan erg veel tijd kosten. Door deze agenda functie te gebruiken kun je tijd besparen en krijg je meer klanten.

E-mailmarketing voor beginners (Interview met expert Rachelle Blok)
E-mailmarketing voor beginners (Interview met expert Rachelle Blok)

In dit interview met e-mailmarketing expert Rachelle Blok ontdek je wanneer je het beste kunt beginnen met e-mailmarketing. Hoe bouw je goede marketing funnels op? Hoe kom je aan meer leads voor je marketing funnels? Ze vertelt ook hoe haar klant in 1 week meer dan 18.000 omzet haalde dankzij de four day cash machine methode.

Wanneer starten met e-mailmarketing
Wanneer starten met e-mailmarketing

Wanneer starten met e-mailmarketing? E-mailmarketing is een van de manieren om klanten te krijgen. Via een maillijst kun je websitebezoekers snel bereiken. In dit artikel lees je hoe je kunt starten met e-mailmarketing en wat je nodig hebt om een maillijst op te bouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis checklist voor coaches en opleiders

De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches