Website Maken software en programma’s - SYS Platform

Website software

EENVOUDIG EEN GOEDE WEBSITE MAKEN

Een website: die is tegenwoordig onmisbaar als je de wereld iets wilt vertellen. Maar voordat je je kennis de wereld in kan slingeren, moet je website gebouwd worden. Dat kan soms een ontzettend lang en traag proces zijn, waarbij je afhankelijk bent van een externe webbouwer. Dat kan veel communicatiestress en gedoe opleveren. Een vermoeiend traject met maar zelden het gewenste resultaat.

Hoe makkelijk zou het zijn als je gewoon zelf je eigen website kunt bouwen?! Waar je alles in kwijt kunt waar jij en je onderneming behoefte aan hebben, zonder dat je afhankelijk bent van een websitebouwer.

Waar begin je als je zelf aan de slag wilt? Welke software heb je nodig om een website te maken? En welke stappen doorloop je van het eerste moment tot de oplevering? In deze blog vertellen we je daar alles over.

Navigatie

Wat heb ik nodig?
Open-source vs. closed-source
WordPress of Drupal?
De beste software
Een website laten maken
Conclusie

“Ik was al langer op zoek naar een systeem waar ik eindelijk alles in 1 zou hebben, in plaats van allemaal losse onderdelen. SYS is precies wat ik nodig heb! Ik heb daar geen spijt van!”

Eunice bom
Mijn Monumentjes

Ga voor een alles-in-één website software

Welke website software en CMS heb ik nodig?

Om een website te maken heb je speciale websitesoftware nodig. Deze websitesoftware of een content management systeem (CMS) neemt je het moeilijke programmeerwerk uit handen. Hierdoor kun jij heel makkelijk de content op je website kunt beheren. Er zijn een heleboel aanbieders van dergelijke software te vinden. Hoe kies je de beste website software?

Wil je zelf aan de slag met het maken van een website met de juiste benodigde tools en software?

Het grote verschil

Open-source CMS vs. closed-source CMS

Een groot verschil tussen verschillende soorten websitesoftware is of het open-source of closed-source is. Wat houdt dat in?

Bij een open-source CMS is de broncode openbaar. Dat betekent dat iedereen kan helpen met de software verbeteren. De innovatie van zo’n open-source CMS gaat vaak heel snel, omdat er voortdurend een community aan developers aan werkt. Open-source software is in de basis doorgaans gratis, maar voor een mooiere opmaak dan de basistemplates of uitbreidingen in de vorm van nuttige plugins moet je betalen. Bekende voorbeelden hiervan zijn WordPress, Drupal en Joomla.

Bij een closed-source CMS kan alleen de maker van de software aanpassingen doen en updates uitvoeren. Je betaalt een bepaald bedrag om de software te gebruiken, maar hebt vervolgens ook een vast aanspreekpunt en bent verzekerd van support. Voorbeelden van closed-source websitesoftware zijn Shopify, Wix en SYS Platform.

Verschillende CMS website maken software

Er zijn verschillende websitesoftwares die open- of closed-source zijn.

De juiste website software die aansluit op jouw behoeften

Wanneer kiezen voor WordPress of Drupal?

WordPress en Drupal zijn twee bekende open-source CMS’en. WordPress is wereldwijd zelfs verreweg de meest gebruikt websitesoftware en is begonnen als CMS voor bloggers, maar tegenwoordig kun je er ook webshops mee bouwen. Drupal is ideaal voor grote organisaties die bijvoorbeeld een intranet hebben, maar vereist wel wat meer technische kennis.

Voor veel ondernemingen is WordPress of Drupal een goede keuze. De basics van deze websiteprogramma’s zijn heel goed en door middel van plugins kun je veel meer met je website doen dan alleen wat tekst plaatsen. Maar gaat er iets mis met zo’n plugin? Dan weet je niet welke plugins je allemaal moet installeren om een bepaalde functionaliteit er van a tot z in te krijgen. Of crasht je website na een update? Dan moet je dat zelf oplossen. 

WordPress of Drupal - website software kiezen
Hoewel WordPress het meest gebruikt wordt door ondernemers, is Drupal ideaal voor grote organisaties

Wanneer kiezen voor een website bouwen in SYS Platform?

Ben je coach of opleider en wil je je website gebruiken als conversiedriver? Dan is SYS Platform de ideale websitesoftware om je website mee te bouwen. Waarom?

Een website op basis van SYS Platform kan alle functionaliteiten bevatten die je als coach maar nodig kunt hebben. Het handige van een alles-in-één-platform is dat je niet verschillende losse tools en systemen aan elkaar hoeft te koppelen of met meerdere plugins hoeft te werken. Alles (maar dan ook echt alles!) vind je gewoon in het SYS Platform CMS. Denk bijvoorbeeld aan:

“Perfect platform voor het bouwen van je website. Praktische templates en automatisering van alle functies die je op maat nodig hebt voor jouw website.”

Simone Sarphatie
Casa Siba

(Navigatie)structuur van belang voor de gebruiksvriendelijkheid

We hebben SYS Platform ontwikkeld met oog op gebruiksgemak. Dat betekent niet alleen een gebruiksvriendelijke website aan de voorkant (die zet je – als je dat wilt – zelf in elkaar met SYS), maar ook een heel toegankelijke ‘achterkant’ waar jij als website-eigenaar in werkt. Je maakt eenvoudig nieuwe landingspagina’s aan en hangt ze precies op de juiste plek in je websitestructuur, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de techniek. Dat hebben wij namelijk al voor jou gedaan.

En tot slot kiezen al 200+ enthousiaste coaches voor SYS om de fantastische service die we bieden. SYS Platform is een closed-source CMS. Daardoor hebben wij als ontwikkelaars de touwtjes in handen, maar hoef jij nooit lang te zoeken naar support en ondersteuning. Kom je ergens niet uit? Het SYS team staat voor je klaar met raad en daad!

dashboard SYS achterkant
Het dashboard (of achterkant) van een SYS-website maakt het eenvoudig om aan de slag te gaan zonder enige technische kennis.

Simpel en duidelijk

De beste software voor jouw website

Een website bestaat natuurlijk uit meer dan alleen een contentmanagementsysteem waarin je de content van je website kan beheren. Wat heb je zoal nog meer nodig?

Handig is om een dataverwerkingstool te gebruiken. De bekendste is natuurlijk Google Analytics, maar daar heb je wel een Google-account voor nodig. Wil je dat niet? Dan is een tool als Piwik een goede tweede. Deze tools koppel je vervolgens aan je website, en het verzamelen van data kan beginnen.

Meer informatie over een goed softwaresysteem? Klik dan hier!

Een dataverwerkingstool, zoals Google Analytics, is zeker aan te raden.

Website programma en software voor zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, wordt steeds belangrijker voor veel ondernemers. Goede posities pakken in Google of Bing is namelijk dé manier om vindbaar te zijn voor de doelgroep, zonder dat je voor advertenties hoeft te betalen.

Denk er maar eens aan hoe vaak jij iets intikt op Google. En ga je ooit verder dan de eerste pagina, of op z’n hoogst de tweede? De websites die je op de eerste pagina van Google vindt, hebben gegarandeerd aan hun SEO gewerkt. En daarom is het ook slim voor jouw business om daarmee bezig te zijn. Een SEO-vriendelijke website kan je veel opleveren!

De beste websitesoftwares geven je de mogelijkheid om met SEO aan de slag te gaan en straks ook hoger in Google te komen. De Yoast SEO plug-in is misschien wel het bekendste stukje software voor zoekmachineoptimalisatie. Deze plugin is ontwikkeld voor WordPress. Maar ook met andere CMS’en kun je je website optimaliseren voor de zoekmachine, soms met hulp van een plugin of twee maar ook gewoon door ingebouwde functionaliteiten.

Geeft een CMS je níet de mogelijkheid om je SEO te verbeteren? Dan is dat CMS niet zo geschikt voor een website die bedoeld is om je onderneming te ondersteunen en als conversiedriver te werken.

SYS-members krijgen een compleet stappenplan voor het bouwen van een succesvolle en strategisch ingerichte website.

Een kort stappenplan

Wat komt er kijken bij een website laten maken?

Een website maken met behulp van websitesoftware is iets wat je zonder al te veel hobbels in de weg zelf kunt doen. Voordeel: je kunt het precies zo inrichten en opmaken als je zelf wilt. Maar je bent er waarschijnlijk wel wat tijd aan kwijt.

Bij SYS Platform kun je terecht als je je website zelf in elkaar wilt zetten op basis van de SYS software, maar ook als je geen zin hebt om je nieuwe website helemaal zelf in te richten. Dan kunnen wij het voor je doen, zodat je daarna gewoon lekker aan de slag kunt met de door ons gebouwde website. Je houdt zelf je website in beheer, ook als wij hem voor je bouwen.

Hoe gaat dat in zijn werk, een website (laten) maken? Wij zetten de stappen voor je onder elkaar.

Kiezen van een domeinnaam en hosting

De eerste stap is het kiezen van een domeinnaam en die registreren bij een bedrijf dat domeinnamen beheert. Ook moet je bepalen waar je je website laat hosten. Webhosting houdt in dat je je website op een schijf (de server) zet die áltijd in verbinding staat met het internet. Je domein registreren en je website hosten kun je meestal doen bij een en dezelfde hostingprovider.

Als je voor een website maken met SYS Platform kiest, zit de hosting erbij inbegrepen. Wel zo makkelijk om alles op één plek te houden, vinden wij. Wij beheren de techniek, zodat jij daar geen omkijken naar hebt.

Keuze voor een platform van bouwer

Voor welke websitesoftware ga jij? Afhankelijk van je wensen en wat je nodig hebt voor je nieuwe website kies je de beste websitesoftware voor jou.

Heb je al gekozen voor een bepaald CMS, maar wil je na verloop van tijd toch ergens anders heen? Dat kan een behoorlijke operatie worden, omdat je alle content en de opmaak moet overzetten. Bij SYS Platform hebben we een speciale overstapservice om je hierin tegemoet te komen. Wij zetten je website over, jij kunt snel gebruikmaken van de voordelen van SYS. Je domeinnaam blijft hetzelfde en je SEO posities blijven intact.

Design

Je bedenkt natuurlijk hoe je website eruit gaat zien voordat je je website gaat vullen met content. In veel CMS’en heb je de mogelijkheid om met (gratis) templates te werken. In dit soort templates is er vaak zo veel aan te passen dat je niet bang hoeft te zijn dat jouw website er exact hetzelfde uitziet als die van je concurrent. Van huisstijlkleuren tot lettertypen: zorg ervoor dat jouw website echt bij je past.

Starten met website bouwen

Tijd om aan de slag te gaan! In het CMS van jouw keuze begin je met pagina’s aanmaken en vullen met tekst, beeld, video en andere content.

Heb je gekozen voor SYS Platform? Dan staan er al veel paginatemplates voor je klaar. Vul ze met jouw persoonlijke content en ze kunnen online! Je kunt bijvoorbeeld speciale Resultaat Pagina’s aanmaken. Dat zijn landingspagina’s die sowieso goede prestaties leveren. Door ons ontwikkeld, door jou aangepast aan je eigen website. Maak je gebruik van de overstapservice? Terwijl wij je al bestaande websitepagina’s overzetten, kun jij al aan de slag met je nieuwe platform.

Oplevering website

Het moment is daar om je nieuwe website te lanceren. Eén druk op de knop en de champagne kan ontkurkt worden. Nu is het tijd om voortdurend je website te blijven verbeteren en leads en klanten binnen te halen.

Laat je je website door SYS inrichten? Dan laten we je altijd de website eerst zien voordat hij definitief online gaat. Pluis hem helemaal uit, want wij willen ook dat je er helemaal tevreden mee bent.

“Keer op keer wordt ik zeer goed geholpen door het SYS Platform. Ik ben een ondeskundige op gebied van automatisering. En wat is het dan fijn dat je kunt vertrouwen op deze mensen met alles en meer wat mijn website compleet heeft gemaakt. Ik ben een zeer tevreden blije SYS-er!”

Nicole Weijling
Fit met Nicole

Nicole testimonial

Conclusie: Wat is de beste website maken software?

Ga je zelf een website maken? Dan kun je met veel verschillende website softwares uit de voeten. Welke je kiest, ligt helemaal aan waar je zelf behoefte aan hebt.

Wil je graag een compleet online platform opzetten? Alles-in-één en alles op één plek? Dan is SYS Platform de oplossing die je zoekt. Nooit meer gezeik met je website, maar een website die voor jouw bedrijf werkt. Zodat jij tijd overhoudt om je onderneming te laten groeien.

beste website software SYS Platform
SYS Platform is hét alles-in-één platform voor gebruiksvriendelijke websites.

Meer klanten en omzet!

een platform waarmee jij makkelijk een gebruiksvriendelijke website bouwt

SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders