Een goede domeinnaam?
Hoe weet je of je een goede domeinnaam hebt?
In deze video drie praktische tips die jij kan gebruiken voor het kiezen en registreren van het perfecte domein.
In 2019 stonden we op het podium met Michael Pilarczyk tijdens Maximum Potential. Michael vroeg naar de naam van onze website, waarop we antwoordden: “SYSplatform.nl“.
“Oeps! Dit is heel moeilijk te onthouden! “, dachten we na het geven van het antwoord.
De kans dat SYS platform makkelijk onthouden wordt en foutloos gespeld wordt door anderen is klein. We kwamen tot de conclusie dat we onze domeinnaam moeten veranderen. We delen daarom graag de volgende tips met jullie om de juiste domeinnaam te kiezen.
CIS platform en SIS platform?
Dat de domeinnaam moeilijk te schrijven is blijkt ook uit Google Search Console. Hierin kun je zien waar mensen onder andere op zoeken.
De zoekwoorden sis platform en cis platform staan hoog in het lijstje.
Tip 1: Zorg voor een makkelijke domeinnaam
Zorg ervoor dat jouw domeinnaam makkelijk te schrijven is. Als mensen jouw domeinnaam horen (d.m.v. bijvoorbeeld een video of op podium), dan is het belangrijk dat de domeinnaam in één keer goed geschreven kan worden.
Vraag aan onbekenden of ze jouw domeinnaam willen opschrijven. Als er in de spelling fouten worden gemaakt, dan weet je dat een andere domeinnaam wellicht beter is. Of veelgemaakte spelfouten ook als domeinnaam nemen en deze door te verwijzen naar je ‘echte’ domeinnaam.
Tip 2: Kies een makkelijk te onthouden domein
Als jij jouw domeinnaam deelt met een groep, dan is de kans groter dat ze de naam een dag later nog kunnen herinneren.
Een beschrijvende domeinnaam is een goede manier om jouw domein onthoudbaar te maken. “SYS” is bijvoorbeeld moeilijk te onthouden en kan makkelijk verkeerd gespeld worden. “Start Your Site” daarentegen is duidelijker. Je kunt dan makkelijk de link maken tussen “Start Your Site” en het “opbouwen van je website”.
Tip 3: Ga voor een .nl/ .be/ .com domein
We zijn er van bewust dat er veel nieuwe extensies bijgekomen zijn, zoals: .io, .rox en .academy.
Toch blijven .nl/ .be/ .com bekend en worden deze extensies vaker gebruikt bij het typen van een domeinnaam. Mensen zijn nog niet gewend aan de nieuwe domein-extensies en daarom geniet .nl/ .be/ .com de voorkeur.
Kort samenvattend
- Zorg voor een makkelijke domeinnaam
- Maak je domeinnaam beschrijvend
- Gebruik .nl/ .be/ .com domein
Wij zijn heel benieuwd naar jouw domeinnaam. Laat hem in de comments weten!
Heb je een nieuwe domeinnaam bedacht? Registreer hem dan direct! Wil je hier meer informatie? Lees dan het volgende artikel over domeinnamen registreren.
Gerelateerde blogberichten
3 reacties op “Goede domeinnaam kiezen, hoe doe je dat?”
https://melitamertens.nl
Lekker gemakkelijk toch?
Klinkt logisch ja! Maareh, waarom hebben jullie dan nog steeds sysplatform ipc startyoursite?
Goede vraag Syvlie. We hebben SYS Platform nog als hoofdnaam omdat we hier bekendheid mee hebben opgebouwd. De website https://startyoursite.nl/ verwijst door naar SYS en deze domeinnaam kunnen we vervolgens communiceren als we weer op een podium staan of met mensen in gesprek zijn. Omdat deze inderdaad makkelijker te onthouden is.