Hoe registreer je een domeinnaam?

Het kiezen van een goede domeinnaam is essentieel voor je website. Een internetadres moet klanten aanspreken en gemakkelijk te onthouden zijn. Daarnaast draagt een goede domeinnaam bij aan een betere vindbaarheid in de online zoekmachines.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Domeinnaam registreren

Bij het starten van een bedrijf hoort ook een website. Het is voor klanten een eerste kennismaking met je onderneming en voor jou een manier om mooie resultaten te boeken. Een domeinnaam is een uniek internetadres dat door jou wordt vastgelegd en vertelt iets over je bedrijf en het vakgebied waarin je actief bent. Het registreren van een domeinnaam is nodig voor het bouwen van een website. Waar let je op bij je keuze voor een domeinnaam en hoe weet je dat het gekozen internetadres nog vrij is? En wat doe je als een domeinnaam al bezet is?

Een goede domeinnaam kiezen - Hoe doe je dat?

Het kiezen van een goede domeinnaam is essentieel voor je website. Een internetadres moet klanten aanspreken en gemakkelijk te onthouden zijn. Daarnaast draagt een goede domeinnaam bij aan een betere vindbaarheid in de online zoekmachines. Verder moet je ook nadenken over de extensie. Een website die eindigt op .nl, .be of .com geniet de voorkeur. Behalve alleen één domeinnaam registreren kan je ook meerdere domeinnamen kiezen en pas later je definitieve beslissing maken. 

Door meerdere domeinnamen te registreren maak je het de concurrentie lastiger, want ze kunnen de internetadressen niet gebruiken. Denise bijvoorbeeld heeft vrijwel alle domeinnamen gekocht waarin de woorden ‘lichaamstaal’ of ‘bodylanguage’ zijn verwerkt. Dit zijn zo’n 50 stuks in totaal. En ook Nadine heeft de 10 belangrijkste ‘Nine Star Ki’ domeinnamen gekocht.

Hoe kan je een domeinnaam checken?

Heb je een briljant idee voor een domeinnaam? Check via het onderstaande formulier of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. Binnen 1 minuut heb je de beschikbaarheid van een domeinnaam gecontroleerd en vastgelegd. Je bent niet verplicht om er ook hosting bij te kopen. 

Heb je elders je domeinnaam geregistreerd, maar ben je niet tevreden en wil je overstappen naar een andere aanbieder? Bij SYS Platform is alles onder één dak geregeld: domeinnaam, hosting en e-mailadressen. Wij helpen je daarom graag je domeinnaam verhuizen naar SYS.

Goede domeinnaam gevonden? Registreren!

Het is belangrijk om een beschikbare domeinnaam zo snel mogelijk te registreren. Ik zie regelmatig dat mensen via social media feedback vragen op wat anderen van hun gekozen domeinnaam vinden. Ze hebben veel tijd in gestoken in het bedenken van een geschikte domeinnaam, maar komen er tot hun schrik achter dat iemand anders alsnog de bedachte domeinnaam voor hun neus heeft weggekaapt. Daarom vind ik het belangrijk om je domeinnaam eerst vast te leggen alvorens je hem deelt op social media.

Domeinnaam bezet, wat nu?

Maar wat als een domeinnaam al bezet is? Dan moet je op zoek naar een andere domeinnaam of een poging wagen om de huidige eigenaar over te halen de domeinnaam aan jou te verkopen. Dit geeft je echter niet de garantie dat een domeinnaam daadwerkelijk aan jou wordt verkocht. Bij een ‘inactieve’ domeinnaam heb je een betere kans van slagen. Naast een domeinnaam kopen, is het ook een overweging waard om er een andere extensie achter te zetten, bijvoorbeeld .com. Is dit niet wat je wilt? Bedenk dan een andere sterke naam voor je website.

registreer je domeinnaam
Bedenk goed of je zo een vraag openbaar wilt stellen

Kies voor het Website Succesplan

Het runnen van een succesvol bedrijf wordt medebepaald door een domeinnaam die je kiest. Want natuurlijk wil je een website die aansluit op datgene waar je doelgroep online naar zoekt. Wil jij je idee voor een nieuwe website direct concreet maken? Plan een Website Succesplan met SYS. Tientallen ondernemers zijn je daarin voorgegaan en hebben ontdekt dat online succes meetbaar is. Een goede domeinnaam is daar een belangrijk onderdeel van. Na een gesprek met SYS wordt veel duidelijk en kies je voor voorspelbare, schaalbare en gesystematiseerde groei.

Gerelateerde informatie

Op onze website vind je meerdere artikelen die je verder helpen. Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top