Domeinnaam registreren: Hoe doe ik dat?

Het kiezen van een goede domeinnaam is essentieel voor je website. Een internetadres moet klanten aanspreken en gemakkelijk te onthouden zijn. Daarnaast draagt een goede domeinnaam bij aan een betere vindbaarheid in de online zoekmachines.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Domeinnaam voor je website registreren

  Bij het starten van een bedrijf hoort ook een website. Het is voor klanten een eerste kennismaking met je onderneming en voor jou een manier om mooie resultaten te boeken. Een domeinnaam is een uniek internetadres dat door jou wordt vastgelegd en vertelt iets over je bedrijf en het vakgebied waarin je actief bent. 

  Het registreren van een domeinnaam is nodig voor het bouwen en registreren van een website. Waar let je op bij je keuze voor een domeinnaam en hoe weet je dat het gekozen internetadres nog vrij is? En wat doe je als een domeinnaam al bezet is?

  Een goede domeinnaam vastleggen

  Het kiezen van een goede domeinnaam is essentieel voor je website. Een internetadres moet klanten aanspreken en eenvoudig te onthouden zijn. Daarnaast draagt een goede domeinnaam bij aan een betere vindbaarheid in de zoekmachines

  Een exact match domain (EMD) is bijvoorbeeld heel interessant, hiermee kun je goed scoren op een specifiek zoekwoord op je homepagina. Hierdoor kun je in veel gevallen snel hoog in Google komen. Vaak zijn deze domeinnamen al bezet, maar toch is dit het proberen waard. Verderop in het bericht kun je dit checken.

  Extensies voor een domeinnaam

  Verder moet je ook nadenken over de extensie. Een website die eindigt op .nl, .be of .com geniet de voorkeur. Behalve alleen één domeinnaam registreren kan je ook meerdere domeinnamen kiezen en pas later je definitieve beslissing maken. Lees meer over het kiezen van een goede domeinnaam. 

  Heb je internationale ambities, dan kan het goed zijn om al direct aan de slag te gaan met een .com website. De topleveldomeinen (TLD’s) spelen nog altijd een belangrijke rol. Zowel voor zoekmachines als voor eindgebruikers. Met een .com domein profiteer je van de autoriteit van het gehele domein voor de verschillende taalinstellingen. Een .com/nl is daarom aangeraden als je ook internationale klanten gaat bedienen. 

  Tip: meerdere domeinnamen registreren

  Je kunt het je concurrentie lastiger maken door meerdere domeinnamen te registeren. Elke domeinnaam die jij registreert, kunnen zij niet meer gebruiken. 

  Denise heeft bijvoorbeeld vrijwel alle domeinnamen gekocht waarin de woorden ‘lichaamstaal’ of ‘bodylanguage’ zijn verwerkt. Dit zijn zo’n 50 stuks in totaal. Ook Nadine heeft de 10 belangrijkste ‘Nine Star Ki’ domeinnamen gekocht. Het registreren van een domeinnaam, kost je weinig tijd en kan op een later moment heel goed van pas komen.

  Kan jij wel wat inspiratie gebruiken voor goede domeinnamen? Check dan deze tool die domeinnamen genereert.

  Hoe kan je een domeinnaam checken?

  Heb je een briljant idee voor een domeinnaam? Check via het onderstaande formulier of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. Binnen 1 minuut heb je de beschikbaarheid van een domeinnaam gecontroleerd en vastgelegd. Je bent niet verplicht om er ook hosting bij te kopen. 

  Heb je elders je domeinnaam geregistreerd, maar ben je niet tevreden en wil je overstappen naar een andere aanbieder? Bij SYS Platform is alles onder één dak geregeld: domeinnaam, hosting en e-mailadressen. Wij helpen je daarom graag je domeinnaam verhuizen naar SYS. Doe de domeinnaam check hieronder:

  Goede domeinnaam gevonden? Registreren!

  Het is belangrijk om een beschikbare domeinnaam zo snel mogelijk te registreren. Ik zie regelmatig dat mensen via social media feedback vragen op wat anderen van hun gekozen domeinnaam vinden. 

  Ze hebben veel tijd in gestoken in het bedenken van een geschikte domeinnaam, maar komen er tot hun schrik achter dat iemand anders alsnog de bedachte domeinnaam voor hun neus heeft weggekaapt. Daarom vind ik het belangrijk om je domeinnaam eerst vast te leggen alvorens je hem deelt op social media.

  registreer je domeinnaam
  Bedenk goed of je zo een vraag openbaar wilt stellen

  Domeinnaam bezet, wat nu?

  Maar wat als een domeinnaam al bezet is? Dan moet je op zoek naar een andere domeinnaam of een poging wagen om de huidige eigenaar over te halen de domeinnaam aan jou te verkopen. Dit geeft je echter niet de garantie dat een domeinnaam daadwerkelijk aan jou wordt verkocht. 

  Bij een ‘inactieve’ domeinnaam heb je een betere kans van slagen. Naast een domeinnaam kopen, is het ook een overweging waard om er een andere extensie achter te zetten, bijvoorbeeld .com. Is dit niet wat je wilt? Bedenk dan een andere sterke naam voor je website.

  Kies voor het Website Succesplan

  Het runnen van een succesvol bedrijf wordt mede bepaald door een domeinnaam die je kiest. Want natuurlijk wil je een website die aansluit op datgene waar je doelgroep online naar zoekt. Wil jij je idee voor een nieuwe website direct concreet maken? Plan een Website Succesplan met SYS

  Tientallen ondernemers zijn je daarin voorgegaan en hebben ontdekt dat online succes meetbaar is. Een goede domeinnaam is daar een belangrijk onderdeel van. Na een gesprek met SYS wordt veel duidelijk en kies je voor voorspelbare, schaalbare en gesystematiseerde groei.

  Gerelateerde informatie

  Op onze website vind je meerdere artikelen die je verder helpen. Heb je deze artikelen al gelezen?

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Online afsprakenmodule website
  Een website met afsprakenmodule; wel zo gemakkelijk!

  Stel je bent een businesscoach. Je bent net lekker aan het werk met een cliënt terwijl je telefoon gaat. Waarschijnlijk een nieuwe klant die een afspraak in wil plannen. Hoe handig zou het zijn als je dit gewoon via jouw website kon regelen? Dat de …

  Foto's en afbeeldingen optimaliseren voor Google (SEO)
  Hoe optimaliseer je foto’s voor Google?

  Wist je dat Google geen foto’s kan lezen? Om die reden is het slim om Google een handje te helpen. Dat doe je door een foto de juiste bestandsnaam en alt-tekst mee te geven. In dit blog leggen we uit hoe je afbeeldingen optimaliseert voor Google.

  Social Media of Website
  Website of social media: welk platform kies je?

  Twijfel je tussen de inzet van social media of je website? In dit blog ontdek je wat de voordelen en nadelen zijn beide platformen. Zo leggen we uit waarom je met een eigen website meer controle hebt over de strategie die je voert.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Download de gratis Checklist

  Meer Resultaat uit je Website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt enkel één email met een reminder van dit artikel. 

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches