Hoe kun je eenvoudig een domeinnaam verhuizen?

Je hebt een domeinnaam geregistreerd bij een andere provider, maar wil deze verhuizen. Hoe gaat zoiets in zijn werk? Moet je dat zelf doen of kan dit ook eenvoudiger? In dit blogartikel leggen we het uit.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Hoe registreer je een domeinnaam?

Een domein is een uniek internetadres dat maar door één persoon kan worden vastgelegd. Wil je bijvoorbeeld een domeinnaam als mijnsupersite.nl registreren dan kan dit dus alleen wanneer deze naam nog niet in het bezit is van iemand anders. 

Is dat wel het geval dan zul je op zoek moeten naar een nieuwe domeinnaam of proberen om de huidige eigenaar over te halen het aan jou te verkopen.

Webhosting en domeinregistratie bij één provider

Het registreren van een domein en ruimte huren voor je website (hosting) zijn twee verschillende diensten. Bij de meeste providers kun je echter zowel je domein, website en e-mailadressen onderbrengen. 

Dat heeft zo zijn voordelen. Je hebt alles overzichtelijk bij elkaar in één account en het is vaak goedkoper. Daarom is bij SYS Platform ook alles onder één dak en regelen wij zowel domein, hosting als emailadressen voor jou!

Maar wat nu als je je jouw domein ergens anders hebt geregistreerd of niet tevreden bent over je huidige hostingservice en wilt verhuizen?

Overstappen domeinnaam met verhuistoken

Om je domein te kunnen verhuizen, heb je een verhuistoken nodig. Dit is een autorisatiecode (ook wel EPP code genoemd) die aantoont dat het domein staat geregistreerd onder jouw naam. Je kunt deze code tijdens het opzeggen, aanvragen bij je huidige provider. Zij zijn verplicht om deze binnen 5 dagen te geven. Dit geldt alleen bij .nl domeinnamen. 

Stuurt je huidige provider jouw verhuiscode niet binnen 5 werkdagen? Stuur dan dit voorbeeld email.

Bij sommige providers kun je de code zelf opzoeken in het account van je domein. Zodra je deze autorisatiecode hebt doorgegeven aan je nieuwe provider gaat het proces van overstappen en domeinnaam verhuizen van start.

verhuistoken
Voorbeeld van een verhuisproces met verhuistoken

Domein en hosting verhuizen

Is jouw domeinnaam al gekoppeld aan een website en een e-mailadres dan ligt het voor de hand om deze mee te verhuizen. Doe je dit niet, dan ben je zowel je website als e-mailadres(sen) kwijt. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Overstappen en domein verhuizen naar SYS

Stap je over naar SYS? Dan regelen wij de complete verhuizing voor je. Het enige dat we nodig hebben, is je verhuistoken. Wij zetten alles voor je over. Dat scheelt jou een hoop gedoe!

Wil je direct een (nieuwe) domeinnaam bij SYS registeren? Gebruik dan het onderstaande formulier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Website maken
  • Website optimaliseren
Marleen Sahetapy Fotografie - SYS 1-161
Ondernemen
Alle ins en outs van SYS
Winstgevende plannen
Ondernemen
Drie tips voor een winstgevend bedrijf
Renske & Maarten
Klantverhalen
Van parttime naar fulltime ondernemen met een eigen webshop
Scroll naar top