Hoe vind je een goede websitebouwer? | SYS Platform

Hoe vind je een goede websitebouwer?

Wil je website laten bouwen en vraag jij je af hoe je een goede websitebouwer vindt? Websitebouwer vind je in alle vormen en maten, de vraag is wat past bij jou? En hoe voorkom je dat een samenwerking teleurstellend eindigt. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet!
Een website laten ontwerpen kost veel geld. Als je serieus bent met je bedrijf, dan laat je dit dus niet doen door de eerste webdesigner die je tegenkomt. Je wilt zeker weten dat je de juiste website bouwer kiest. Kwaliteit en service zijn belangrijke factoren, maar hoe weet je nu welke partij hiervoor zorgt? Als je zelf helemaal geen verstand hebt van webdesign, hoe weet je dan dat je een goede webdesigner treft? Dit blog helpt je om de juiste keuze te maken voor een goede websitebouwer.

Ondoorzichtige markt

De markt van websitebouwers en online marketingspecialisten kan behoorlijk ondoorzichtig zijn. In principe mag iedereen zichzelf websitebouwer noemen. Dus heb je een neefje die op z’n zolderkamer wordpress websites in elkaar zet dan spreken we van een websitebouwer. Maar onder een websitebouwer verstaan we ook specialistische bureaus die in staat zijn complexe websites op maat te maken. Dat spectrum is breed. Dat maakt het lastig. Want hoe weet je nu zeker of iemand waarmaakt wat hij beloofd?

Wat doet een websitebouwer?

Het woord zegt het al: een websitebouwer bouwt je website. Websites worden gebouwd in verschillende systemen als Wordpress, Joomla of Magento. De websitebouwer maakt een grafisch design en maakt de website. Vervolgens zit je in de meeste gevallen vast aan een stukje onderhoud. Wil je dingen veranderd hebben op de site dan moet via je websitebouwer. We hebben het dan niet over het aanpassen van teksten, dit kun je zelf doen. Maar wel over grotere aanpassingen. Dit betekent dat je bij elke wijziging een factuur krijgt van je websitebouwer. Het is belangrijk dat je al deze aspecten meeneemt bij het maken van je keuze. Je hebt niks aan een websitebouwer die zich bij aanvang voor 100% inzet voor je website en daarna de scherpte verliest. Het is buitengewoon vervelend wanneer je bij elke wijziging drie weken moet wachten.

Doe je onderzoek

Heb je nog niet eerder met een websitebouwer gewerkt? Dan is het erg belangrijk om vooraf voldoende informatie te verzamelen. Je kunt dan een eerste inschatting maken van de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de webdesigner. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

Vraag naar referenties

Je kunt beginnen met in je omgeving vragen naar referenties. Ken je iemand die een goede website heeft? Wie heeft deze gebouwd? Het kan heel waardevol zijn om een referentie te krijgen van een goede relatie.

Reviews van klanten

Een tweede mogelijkheid is om online te zoeken naar beoordelingen. Je kunt deze lezen op de website van de website bouwer, maar ook via Google of op Facebook kun je snel beoordelingen vinden.

Vraag offertes aan

Heb je een paar geschikte partijen gevonden? Vraag dan offertes aan. Hoe snel reageert de desbetreffende partij? Wat zijn de kosten? Wat is je gevoel bij de webdesigner? Vraag niet teveel offertes aan, vaak zijn 3 tot 5 offertes voldoende om een weloverwogen keuze te maken. Hoe vind je een goede websitebouwer?

Waar je op moet letten voordat je een keuze maakt

Het wordt nu tijd om een keuze te maken. Kijk alle offertes kritisch na. Het is namelijk niet zo dat de duurste websitebouwer automatisch de beste is en de goedkoopste de slechtste of andersom. Het hangt van een aantal factoren af wat voor jou de beste keuze is.

De prijs van de website

Wat is jouw budget voor de website? Als er websitebouwers tussen zitten met een offerte die ver boven jouw maximale budget ligt, dan kun je deze alvast aan de kant leggen.

De kwaliteit van de offerte

Wat kan de websitebouwer voor jou betekenen? Hoe ziet de offerte eruit? Als je een slechte offerte hebt ontvangen, bijvoorbeeld met te weinig informatie, slecht opgemaakt en weinig uitleg, dan zegt dit al veel over de kwaliteit van de webdesigner.

Voorbeeldwebsites

Wil je een goed beeld krijgen van het werk van de websitebouwer, vraag dan om voorbeelden van websites die hij/ zij heeft ontworpen. Het zou helemaal fijn zijn als je een websitebouwer treft die veel werkt met ondernemers zoals jij; je kunt dan echt zien wat iemand voor je kan betekenen.

Luister naar je gevoel

Naast de praktische zaken is het ook erg belangrijk dat jouw gevoel goed is. De samenwerking met een websitebouwer is in de meeste gevallen niet eenmalig. Jouw website zal in de toekomst ook onderhoud nodig hebben en misschien moeten er wijzigingen worden doorgevoerd. Heb je een websitebouwer gevonden met wie je een goede klik voelt, maar waarvan de prijzen net iets hoger liggen dan van de andere webdesigners? Dan is het slim om toch voor deze website bouwer te kiezen. Het is nooit verstandig om een keuze te maken voor de laagste prijs, helemaal niet als jouw gevoel bij de webdesigner ook niet al te best is. Voorwaarden websitebouwer

Jouw taal spreken

Ben je in gesprek met een websitebouwer kijk dan of de websitebouwer in staat is om jouw taal te spreken? Veel vakjargon kan overweldigend zijn. Het is de bedoeling dat de websitebouwer jou aan de hand neemt. Zowel in woorden, als daden!

Kijk goed naar alle voorwaarden

Een website laten bouwen is één ding, maar je hebt ook te maken met andere kosten. Hoe zit het daarmee? Zijn er naast het ontwerp van de website ook nog andere kosten verbonden aan de website? Bijvoorbeeld maandelijks of periodiek? Hoe snel kan de website opgeleverd worden? Je kunt er vanuit gaan dat als er beloofd wordt dat de website binnen een dag online kan staan, dat je niet te maken hebt met een goede webdesigner. Hetzelfde geldt voor beloftes als ‘binnen een week op nummer 1 in Google’. Een goede website bouwen kost tijd en er gaan maanden overheen voordat je vindbaar bent in Google. Als er iets aangepast moet worden, hoe snel reageert de webdesigner dan? Hoe zit het met de service achteraf? Op alle punten moet er een klik zijn met jouw webdesigner, dus weet wat je wilt en bepaal of deze websitebouwer dit jou kan bieden.

Heb je al aan deze oplossing gedacht?

Wist je dat je niet per definitie hoeft te kiezen voor een websitebouwer? Je kunt je website ook opzetten in een systeem waarin je de vrijheid hebt om zelf aanpassingen te doen. Een systeem waarin meerdere mogelijkheden zijn geïntegreerd voor een vast maandbedrag. Het voordeel is dat je weet waar je aan toe bent qua kosten. Ook hoeft niet elke functie apart ingebouwd te worden. Een website van SYS biedt deze oplossingen. De voordelen: En misschien wel het belangrijkste: met SYS kies je voor goede support. Ons team staat dagelijks klaar wanneer je vragen hebt. We organiseren supportsessies en helpen al onze klanten aan de best mogelijke resultaten. Als we onze Google reviews mogen geloven, dan is het SYS Platform een goed online platform om zelfstandig een website mee te bouwen.

Gerelateerde blogs

In de kennisbank van SYS Platform vind je tientallen handige blogs met tips en informatie. Heb je deze blogs al gelezen:
DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
systematiseren voor een meer menselijke verbinding
5 manieren om te systematiseren voor een menselijkere verbinding

Systematiseren kan juist een menselijkere verbinding met (potentiële) klanten bevorderen. Mits je weet hoe je slim kunt systematiseren. In dit blogartikelen delen we 5 manieren om te systematiseren.

Hoe werkt een website overstapservice - van losse systemen naar een alles-in-1 website platform
Hoe werkt een website overstapservice?

Wanneer is het handig om te wisselen van websiteplatform? Hoe werkt een website overstapservice en wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet je opletten?

Nieuwe mijlpaal voor het SYS Platform header
Een nieuwe mijlpaal voor het SYS platform

Per 1 januari 2024 neemt Erol Avci het bedrijf SYS Platform B.V. van Maarten en Vanessa over. Maarten en Vanessa blijven bij SYS werken, maar dan in een rol die zij leuker vinden. Erol heeft kennis, ervaring en een groot netwerk om SYS verder te laten groeien. Hij gaat investeren in het platform en het team aansturen, zodat alles nog beter aansluit op de behoefte van coaches en opleiders. Wat onder andere zal resulteren in nog meer nieuwe functionaliteiten! In dit bericht lees je wat dit voor jou als klant en/of partner betekent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis checklist voor coaches en opleiders

De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders