Waarom websitebouwers je laten vallen

Het lijkt de ideale oplossing voor als je te weinig tijd hebt om een website te bouwen: een websitebouwer inhuren. Ontdek in dit artikel waarom websitebouwers je als een baksteen laten vallen en of je daadwerkelijk minder tijd kwijt bent aan de website.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Er zijn verschillende redenen om niet zelf een website te willen bouwen. Je bent niet goed met computers, hebt er geen tijd voor of vindt het gewoon simpelweg niet leuk. Dan is de beste oplossing een websitebouwer inschakelen, toch? Helaas blijkt dit niet de waarheid te zijn. In dit blogartikel leg ik uit wat websitebouwers je niet vertellen en waarom je bijna altijd bedrogen uitkomt.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat zijn websitebouwers?

  De naam laat niks aan de verbeelding over. Een websitebouwer is iemand die een website bouwt. Je komt ze in verschillende vormen en maten tegen. De een maakt gebruik van een paginabouwer en CMS, de ander doet het met codes. De een maakt vooraf een mooi design, de ander importeert een veelgebruikte template.

  Tegenwoordig kan je overal een website laten bouwen. Of je het nou bij een groot bedrijf laat doen of voor een paar tientjes iemand bij Fiverr inhuurt. En natuurlijk niet te vergeten: die broer, zwager of dochter die in zijn of haar vrije tijd snel een website voor je in elkaar flanst.

  websitebouwers html codes
  Sommige websitebouwers maken een website met HTML-codes

  2 redenen waarom websitebouwers niet werken

  Het klinkt natuurlijk hartstikke fijn. Alles laten uitbesteden, zodat jij kan doen waar je goed in bent: klanten helpen. Mocht je overwegen om een websitebouwer in te schakelen, houd dan aub rekening met de volgende twee punten.

  Het laten bouwen kost net zoveel tijd als het zelf maken

  Een websitebouwer kan niet zomaar starten met het maken van een website. Daarvoor heeft hij o.a. geschreven tekst, afbeeldingen, reviews, etc. nodig. En wie moet dit aanleveren? Dat ben jij alsnog! 

  Zonder een duidelijk beeld van je website, moet je teksten schrijven en jouw idee aanleveren. Het schrijven van teksten kost veel tijd, zeker als je rekening wilt houden met de SEO. Vervolgens moet je feedback geven en ben je continu in conversatie met de websitebouwer. 

  Daar gaat zo oneindig veel tijd in zitten, dat je het net zo goed zelf kan doen. Mits je natuurlijk gebruik maakt van een goed systeem.

  conversatie websitebouwers
  Lange mailconversatie met je websitebouwer kan opgeteld uren duren

  Websitebouwers laten je als een baksteen vallen

  Na de eindeloze mailconversaties heb je uiteindelijk een goede website staan. Je website staat online, de factuur is betaald en daarmee is het traject officieel afgesloten. Grote kans dat je websitebouwer je dan als een baksteen laat vallen.

  Het verdienmodel van websitebouwers is natuurlijk alleen het bouwen van de website en niet het proces dat daarna kom. Wil je dus na een tijdje een wijzing aanbrengen of een nieuw product toevoegen, dan ben je dus afhankelijk van jouw websitebouwer.

  Vaak reageren ze (als ze reageren) pas weken later. Je bent hoe dan ook niet meer een prioriteit van de websitebouwer, maar wel geheel afhankelijk van hem.

  Om even een voorbeeld uit de praktijk te geven. Iemand wilde graag een wijziging doorvoeren en kreeg pas 5 weken later antwoord van de websitebouwer.
  Het antwoord: “Je hebt alles goed genoeg aanlevert, kun je het opnieuw sturen?

  Hoe frustrerend is dat?!

  De communicatie met de websitebouwer na het traject kan frustratie en wanhoop opleveren

  Gooi die websitebouwer de deur uit!

  Wat leveren websitebouwers je eigenlijk op? Je moet alles zelf aanleveren, bent uren kwijt aan conversatie en feedback én na het online gaan ben je geen prioriteit als het gaat om wijzigingen doorvoeren.

  Dus waarom zou je hier zoveel geld aan uitgeven, als je het ook zelf kan doen? 

  SYS Platform: een fantastisch systeem met geweldige support

  Gooi die websitebouwer de deur uit en neem het heft in eigen handen. Kies daarvoor een systeem dat goed werkt en waarmee jij kan doen wat je wilt. Als we onze Google reviews mogen geloven, dan is het SYS Platform een goed online platform om zelfstandig een website mee te bouwen. Daarnaast leveren we support en meerdere supportsessies. Kom je er even niet uit, dan helpen we je graag op weg.

  Het systeem van SYS Platform wordt erg positief beoordeeld door onze klanten

  Begin met een website analyse, voordat je start met bouwen

  Sta je op het punt om een (nieuwe) website te bouwen of haal je nog te weinig conversie Vraag dan een website-analyse aan. Ik maak dan een video waarin ik jouw website doorloop en feedback geef. 

  De website-analyse krijg je als video in jouw mailbox en kan je zo vaak bekijken. Daarna vindt er nog een afsluitend gesprek plaats. Je kan dan nog eventueel vragen stellen over de review.

  Ongeacht of je met SYS aan de slag gaat, deze website-analyse is enorm waardevol! Vraag hier jouw website-analyse aan.

  Conclusie

  Als je een website wilt bouwen, dan kan je dat beter zelfstandig doen i.p.v. een websitebouwer inschakelen. Websitebouwers besparen je namelijk nauwelijks tijd, want je bent zelf verantwoordelijk voor de teksten, het idee, de afbeeldingen, feedback, etc. Daarnaast ben je afhankelijk van de bouwer als je na het online gaan iets wilt wijzigen. Ik adviseer om aan de slag te gaan met een goed systeem, zoals SYS Platform, om je eigen website te bouwen. Je moet er even wat tijd in steken, maar niet veel meer dan als je aan de slag gaat met een websitebouwer.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  header Google Mijn Bedrijf handleiding
  Google Mijn Bedrijf – de handleiding voor elke ondernemer

  Wil jij ook beter gevonden worden in de zoekresultaten? Maak dan een bedrijfsprofiel aan met Google Mijn Bedrijf. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je een account aanmaakt, welke instellingen belangrijk zijn en hoe je jouw account weer kan verwijderen.

  header in 3 stappen een website met resultaat met SYS
  Een Website met Resultaat in 3 stappen met SYS

  Ben jij van plan om te starten met SYS, maar sta je ergens anders online met je huidige website? In dit artikel leg ik je uit hoe wij jou in 3 stappen helpen om van je huidige website snel en efficiënt over te stappen naar het SYS Platform.

  online trainingen aanbieden header
  Wanneer kun je online trainingen aanbieden?

  Online trainingen aanbieden is ontzettend hot in de ondernemerswereld. Overal op social media worden er gouden bergen beloofd. En dat terwijl dit absoluut niet voor iedereen is weggelegd! In dit artikel leg ik er alles over uit!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Scroll naar top
  Download de gratis Checklist

  Meer Resultaat uit je Website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt enkel één email met een reminder van dit artikel. 

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform