Hoe lang duurt het om een website te laten bouwen

Wil jij weten hoe lang het duurt om een website te laten bouwen? In dit blogartikel delen we concrete tips hoe je met jouw websitebouwer dit proces kunt versnellen zodat jouw website zo snel mogelijk online staat.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Een grote frustratie van ondernemers is dat het lang duurt om een website te laten bouwen. De website komt nooit af, gaat niet online en alles duurt veel langer dan je hebt gedacht aan het begin. Gemiddeld duurt het vaak 3 tot 4 maanden om een website te laten maken. Helaas kan dit project ook veel langer duren. Om dit proces te versnellen delen wij een aantal concrete tips.

  Hoe laat je sneller jouw website bouwen?

  De snelheid van het laten maken van een website ligt zowel aan de websitebouwer als aan de klant. Jij bent verantwoordelijk voor het aanleveren van content. Denk aan de teksten, foto’s, wensen en huisstijl. Pas als dat allemaal geregeld is kan de websitebouwer aan de slag met het maken van jouw website.

  Maak duidelijke afspraken met de websitebouwer

  Het is goed om hier duidelijke afspraken over te maken. Hoe lang duurt het om de website te maken? Wat gebeurt er als het uitloopt?

  Kies een goede websitebouwer

  Als de websitebouwer weinig tijd heeft of niet snel reageert duurt het nog langer om een website te laten bouwen. Het is daarom ook belangrijk om een goede websitebouwer te kiezen die zijn afspraken nakomt.

  Wat kun jij doen om dit proces te versnellen?

  Er zijn een aantal dingen die jij kunt doen om dit proces te versnellen.

  1. Denk van tevoren goed na wat je precies wilt. Een goede websitebouwer bepaalt samen met jou de strategie van jouw website. Wat is het doel van jouw website? Wat wil je bereiken? Dit zijn vragen waar jij over na kunt denken.
  2. Als je een goede professionele website wilt die er goed uitziet, zijn foto’s daar een belangrijk onderdeel van. Heb je nog geen foto’s laten maken voor jouw website? Plan alvast een fotoshoot in.
  3. Hoe moet de website eruit zien? Denk na over de branding & design van jouw website. Bekijk websites die jij mooi vindt als voorbeeld. Geef deze wensen door aan de websitebouwer.
  Hoe lang duurt het om een website laten te bouwen?

  Wat kan de websitebouwer doen om sneller jouw website online te zetten?

  Ook jouw websitebouwer kan een aantal dingen doen om te zorgen dat jouw website sneller online staat. Vaak moeten bepaalde zaken nogmaals gedaan worden en daarom is het beter om het in één keer goed te doen.

  1. Bepaal samen de strategie van jouw website. Werk de reis van bezoeker naar klant uit. Kortom, zorg dat alles helder is.
  2. De websitebouwer kan jou ondersteunen en duidelijk aangeven wat hij nodig heeft. Door gebruik te maken van simpele, maar effectieve materialen zoals vragenlijsten, templates en frameworks. Je hoeft dan niet zelf alles uit te typen in een blanco word document, maar vult precies in wat nodig is voor jouw website.   
  3. Jouw websitebouwer kan gebruik maken van een makkelijk feedbacksysteem. Vaak wordt er feedback gegeven op de eerste versie van de website via de mail. Dit is heel omslachtig en tijdrovend. Hierdoor stellen klanten dit vaker uit, waardoor het ook weer langer duurt voordat de website gebouwd is.
  Hoe lang duurt het om een website laten te bouwen?
  Simpel feedbackprogramma waar je reacties in kunt plaatsen

  Het is veel fijner om af te spreken met jouw websitebouwer en samen te bespreken wat er beter kan. Maar wat nog handiger is, is om gebruik te maken van een feedbackprogramma. Je kunt dan stickers toevoegen in de website zelf en opmerkingen plaatsen. Je bent dan binnen 10 minuutjes klaar met het geven van feedback. De websitebouwer kan dan zo snel mogelijk weer verder met het bouwen van jouw website!

  Het verschil tussen de meeste websitebouwers en het SYS Platform

  In 5 stappen maken wij jouw website en ondersteunen wij jou van A tot Z. Vanaf het begin werk je samen de juiste strategie uit zodat dit later geen gezeik oplevert. We hebben een aantal video’s en voorbereidende opdrachten die jij kunt maken om jou doelgroep helder te krijgen, de reis van bezoeker naar klant en jouw doelen.

  Nadat je alle content hebt aangeleverd krijg je binnen 2 weken een eerste versie van jouw website. Je kunt heel makkelijk en snel content (documenten, foto’s en video’s) uploaden via onze website. Daarnaast vul je ook een vragenlijst in zodat je niet alles zelf hoeft te bedenken. Wanneer de eerste versie van jouw website klaar is kun je via een simpel systeem feedback geven. Het laten maken van jouw website duurt dan niet 3 tot 4 maanden, maar in 3 tot 4 weken staat jouw website online.

  Jouw website sneller laten maken?

  Laten we samen de strategie van jouw website bepalen! Plan een gratis intakegesprek in met een van onze websitespecialisten.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Nieuw in SYS Strategie en support sessies, dashboard en funnels-3
  Nieuw in SYS: Strategie en support sessies, dashboard en funnels

  Continu zijn we bezig om het platform verder te verbeteren. Je kunt nu nog makkelijker om hulp vragen. Vanuit je SYS dashboard kun je jezelf aanmelden voor strategie en supportsessies. Ook kun je blauwdrukken downloaden en masterclasses bekijken om nog meer resultaat uit jouw website te halen. Daarnaast kun je handmatig omzet toevoegen en hebben we de funnel overzichten verbeterd.

  Brenda van Wegen - Overstappen van een Wix website naar een alles in 1 platform -2
  Overstappen van een Wix website naar een alles in 1 platform

  Brenda van Wegen coacht ambitieuze vrouwen die verlangen naar meer energie, vitaliteit, zelfvertrouwen en gelukkig zijn. Twee jaar geleden maakte ze de overstap van een Wix website naar het SYS Platform. Met Wix had ze beperkte mogelijkheden en was niks geautomatiseerd. Ze ging op zoek naar betere ondersteuning en meer resultaat. Ze maakt nu veel meer meters met haar website, scoort hoger in Google en heeft tijd over om te focussen op belangrijke zaken.

  Alles over adverteren op social media met Marlou Minten
  Alles over adverteren op social media | Interview met Marlou Minten

  In dit interview spreekt Maarten met Marlou Minten, marketing specialist van Your Marketing Minds met een focus op advertenties in Google, Facebook en Instagram. Wanneer start je met adverteren? Welk budget heb je nodig? Hoe kies je een marketingbureau? En wanneer mag je resultaat verwachten?

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches