Het belang van goede foto’s voor je bedrijf

Een smartphone foto op de website gebruiken is toch meer dan goed? Maarten & Vanessa vonden het belang van professionele foto's niet groot genoeg. Lees in deze blog hoe ze van gedachten zijn veranderd en waarom zij iedereen goede foto's aanraden.

Het belang van goede foto's hebben wij lang onderschat

Een smartphone-foto is toch ook wel goed? Of dan gebruiken we toch geen foto’s? Dat dachten we vorig jaar. Nu zijn we helemaal om. We waren klaar met aanmodderen. Tijd voor professionaliteit. Tijdens het re-branden van ons bedrijf hebben we een professionele fotograaf ingehuurd. 

Foto’s ondersteunen het verhaal dat je wilt vertellen. Goed beeldmateriaal versterkt je website ontzettend. Terwijl matige foto’s alleen maar afbreuk doen. 

In dit blog delen we ons verhaal en ervaring met je. Wat het ons opgeleverd heeft. Wat we met de beelden doen. En wat we jou willen aanraden.

Hoeveel ben jij bereid te investeren in je bedrijf?

De kwaliteit van het beeldmateriaal dat je gebruikt, laat goed zien hoeveel moeite je ergens voor doet. Is een simpele smartphone foto goed genoeg? Of ga je echt voor kwaliteit met je bedrijf? Ben je bereid om te investeren?

Hoe serieus jij jouw bedrijf neemt is terug te zien in de kwaliteit van jouw foto's!

Een fotograaf invliegen naar Lissabon

Vanessa en ik zijn in Gran Canaria als we een tof idee krijgen. Hoe gaaf is het om een fotoshoot te doen tijdens het reizen? Meteen bellen we Marleen Sahetapy om te kijken of ze kan.

Dezelfde week naar Las Palmas vliegen, gaat niet lukken. Maand later naar Lissabon komen is geen probleem. Een telefoontje en het is geregeld! Een weekend lang samen met Lissabon touren en ondertussen foto’s maken. 

Met beeld je verhaal vertellen

Als Digital Nomads kunnen we overal ter wereld werken, zolang er maar stabiel internet is. Die ervaring is iets wat we niet kunnen beschrijven. Foto’s zijn dus de ideale manier om dit gevoel / ervaring mee te geven. Zeg nou zelf, hoeveel woorden moeten we nog toevoegen aan de onderstaande foto’s?

Wat doen met beelden?

 Sinds de foto’s zijn opgeleverd, zit ik bijna dagelijks in de map te neuzen. Een afbeelding bij een Facebook post of blog vinden is nu een eitje. Sterker nog, aan de hand van de foto bedenken we vaak de post!

Het lanceren van een nieuwe challenge. Een website pagina maken. Of een nieuwe omslagfoto voor een Facebook groep. Het is nu veel makkelijker, nu we al het beeld hebben dat we nodig hebben.

Sta eens stil hoe vaak je beeld gebruikt

Ik besef me nu pas eigenlijk hoe vaak je beeldmateriaal gebruikt. Mijn vorige profielfoto is bijvoorbeeld 2,5 jaar oud. Ik vind hem niet meer mooi en wil hem overal aanpassen. 

Op letterlijk al je sociale media kanalen. Bij testimonia op externe websites. Zelfs op de voorkant van ons boek, staat die foto gedrukt. Iets wat je niet makkelijk meer kunt aanpassen. Wat dus nogmaals benadrukt hoe belangrijk goede foto’s zijn.

Heel blij met de foto's

We zijn Marleen ontzettend dankbaar dat ze naar Lissabon is gevlogen en onze foto’s heeft gemaakt. De foto’s zijn onwijs gaaf geworden, beter dan we hadden kunnen hopen!

Het eerste uur van de shoot voelde een beetje onwennig, maar snel daarna voelden we ons op ons gemak. Het was een erg gezellig weekend en Marleen liet ons gewoon ‘ons ding’ doen. 

We hebben veel geleerd over onder andere hoe beeldmateriaal goed in te zetten. Mooi om te zien hoe Marleen ons verhaal heeft gehoord en dat prachtig in beeld brengt!

Laat jij foto's maken door een fotograaf?

Heb jij wel eens foto’s laten maken door een fotograaf? Waar gebruik jij de foto’s voor?
Laat het ons hieronder weten!

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
Het maximale halen uit je website en focussen op groeien - SYS Platform
Het maximale halen uit je website en focussen op groeien

Als opleider wil je jouw training, cursus of opleiding natuurlijk zo vaak en zoveel mogelijk verkopen, zodat je de grootst mogelijke impact maakt. Maar wat nou als elke nieuwe aanmelding een hele berg aan administratief en handmatig werk met zich meebrengt? Bekijk welke 6 onderdelen …

Nieuwe sys update - integraties met ActiveCampaign
Nieuw in SYS: integraties met ActiveCampaign, toetsresultaten inzien en meer

Achter de schermen is er weer hard gewerkt aan de nieuwste SYS versie 1.25! Bekijk alle nieuwste updates en functies. Vanaf nu kun je ook uitgebreide toetsresultaten zien, conversie gegevens koppelen met ActiveCampaign en nog veel meer!

start van sys-1
De start van SYS Platform (3 belangrijkste tips)

Altijd al afgevraagd hoe SYS Platform gestart is? Hoe is de naam SYS Platform ontstaan en welke stappen hebben Vanessa & Maarten gezet om er een succes van te maken? We delen onze 3 belangrijkste tips!

1 reactie op “Het belang van goede foto’s voor je bedrijf”

  1. Ik heb 1,5 jaar geleden een fotoshoot gedaan voor foto’s op mijn website, visitekaartje, flyer, folder, Facebook en LinkedInn. Het viel me gelijk op dat bijna iedereen die mijn folder meekreeg (met foto) ook een afspraak met me maakte. Dit was 5x vaker dan normaal! Verder hoor ik vaak bij mijn clienten dat de foto op mijn website gelijk een vertrouwd gevoel gaf. Goede foto’s zijn onwijs belangrijk! Ik wil trouwens op maat gemaakte pakketten gaan maken voor mensen met darmklachten die weer willen kunnen reizen. Misschien huur ik ook wel eens een fotograaf in tijdens mijn vakantie?.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis checklist voor coaches en opleiders

De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders