Hoe lang gaat je website mee? Welk onderdeel is verouderd?

Wil jij weten hoe lang je website meegaat? In dit blogartikel delen we drie onderdelen die verouderd kunnen zijn en wat jij kunt doen om de levensduur van de website te verlengen.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Hoe lang gaat je website mee? Welk onderdeel is verouderd? En wat kun jij eraan doen? Het is heel vervelend als jouw website in korte tijd al verouderd is en je weer een nieuwe website moet laten maken. Hoe lang je website meegaat, is uiteindelijk afhankelijk van hoeveel tijd jij er per onderdeel instopt. In dit blogartikel delen welke onderdelen ervoor zorgen dat je website snel verouderd en wat jij kunt doen zodat je website lang mee gaat. 

  Je website is nooit af

  Je kunt een website zelf maken of laten maken. Wat je ook kiest: je wilt veel resultaat halen uit jouw website. Dat de website jou meer geld oplevert dan dat het je kost. Bovendien wil je dat de website niet snel is verouderd en je niet voor de zoveelste keer een nieuwe website moet laten maken.

  Het is goed om jouw doel voor ogen te houden en jouw website continu te blijven verbeteren. Een website is nooit af en je kunt de reis van bezoeker naar klant telkens bijwerken. Daarom is het goed om te kiezen voor een goede website bouwer of een platform waarbij je kunt doorgroeien. Als je kiest voor een platform kun je zelf heel eenvoudig jouw website aanpassen en uitbreiden.

  Hoe lang gaat je website mee? Welk onderdeel is verouderd?
  Weten hoe je van bezoekers klanten maakt? Doe mee met de gratis challenge!

  Drie onderdelen die verouderd zijn aan je website

  Er kunnen grofweg drie onderdelen zijn die snel verouderd zijn op jouw website: de inhoud, de techniek en het design.

  1. De inhoud van je website is verouderd

  Stel nou dat je als coach vaak workshops geeft. Dan wil je dat de data klopt en altijd actueel zijn. Als er een datum staat van een paar maanden geleden, dan gaat niemand zich meer aanmelden. Ze weten niet dat er nieuwe workshops zijn en je loopt veel aanmeldingen mis. Blijf de website updaten, voeg nieuwe data toe en werk de inhoud bij. Als je dit niet doet verouderd jouw website snel en gaat je website niet lang mee.

  • De doelgroep verandert en je wordt steeds beter in het kiezen van je niche. Je kunt kleine verbeteringen maken op jouw website zodat je potentiële klanten nog beter aanspreekt. Hierdoor wordt het nog duidelijker en bereik je nog beter jouw ideale klanten op jouw website.
  • De concurrentie zit niet stil. Als je hoog staat in Google betekent het niet dat je altijd op nummer 1 blijft zijn. Je moet de website continu blijven verbeteren en aanpassen.  

  2. Doorontwikkeling en techniek zorgt dat je website lang meegaat

  Hoelang gaat je website mee? Dat hangt ook af van de updates die jij uitvoert op de website. Er kunnen ook nieuwe regels zijn zoals de nieuwe AVG wet. Dat betekent dat je de techniek van je website aan moet passen en je een melding moet instellen dat je gebruik maakt van cookies en of je websitebezoeker hier akkoord mee gaat.

  Het is dus belangrijk dat de techniek van jouw website klopt en je voldoet aan de regelgeving van dit moment. Bij SYS voeren wij deze veranderingen door in ons platform zodat je dat zelf niet hoeft uit te zoeken. We geven je updates en je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Beveiliging van jouw website is belangrijk. Zorg ervoor dat je de website blijft updaten en altijd back-ups maakt. Wanneer er iets misgaat kun je alles terughalen. Als je lid bent van het SYS Platform regelen wij alle techniek voor je! We zorgen ervoor dat mensen die niks bij jouw website te zoeken hebben buiten de deur blijven.
  • Nieuwe functionaliteiten. Websites worden steeds uitgebreider en makkelijker voor klanten. Je wilt mooie afrekenpagina’s aanmaken en funnels instellen. Je kunt bijvoorbeeld one click up-sells toevoegen of kassakoopjes waarmee je de klantwaarde per bestelling kunt verhogen. Of je wilt al jouw kennis omzetten tot online trainingen zodat je jouw bedrijf verder kunt opschalen.
  Hoe lang gaat je website mee? Welk onderdeel is verouderd?
  Bij SYS Platform hoef je niks voor de techniek van jouw website te doen.
  We blijven ons platform continu verbeteren met nieuwe functionaliteiten.

  3. Uitstraling en design van je website is verouderd

  Hoe jouw website eruit ziet is een kwestie van smaak. Echter, is het een valkuil om constant het design aan te passen. Jij bent veel eerder uitgekeken op jouw eigen marketing en website dan de mensen in de markt dat zijn. Iemand die voor het eerst jouw website bezoekt kan het een super toffe website vinden. Het logisch dat jij er sneller op uitgekeken bent, omdat jij hier dagelijks mee werkt.

  Stel dat je een rebranding gaat doen voor jouw website, dan is het aan te raden om meteen heel de website in dezelfde stijl te maken.  

  Hoe lang gaat je website mee? Welk onderdeel is verouderd?
  Hoelang je website meegaat? Dat hangt er o.a. vanaf of het onderdeel design verouderd is.

  Zorg dat je website lang meegaat en resultaat oplevert

  Wanneer je de website bijhoudt, kun je er jarenlang plezier van hebben. Wil jij meer resultaat halen met jouw website? Download onze gratis checklist: meer resultaat uit jouw website! Er staan concrete tips in met een checklist die jij af kunt strepen. Je kunt alles langsgaan en invullen zodat jouw website lang meegaat en niet verouderd raakt. Onze checklist is al meer dan 4.300 keer gedownload.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Wanneer starten met e-mailmarketing
  Wanneer starten met e-mailmarketing

  Wanneer starten met e-mailmarketing? E-mailmarketing is een van de manieren om klanten te krijgen. Via een maillijst kun je websitebezoekers snel bereiken. In dit artikel lees je hoe je kunt starten met e-mailmarketing en wat je nodig hebt om een maillijst op te bouwen.

  Pim Janszen - Hoe presenteer je jezelf online
  Hoe presenteer je jezelf online? Interview met Pim Janszen

  Hoe presenteer je jezelf online? In dit interview deelt Pim Janszen welke vaardigheden je allemaal nodig hebt en vertelt hij hoe hij ondernemers helpt effectief spreken.

  Hoe neem je afscheid van je website bouwer?
  Hoe neem je afscheid van je website bouwer?

  Wanneer is het tijd om afscheid te nemen van je website bouwer? En hoe neem je afscheid van je website bouwer? Dat leggen we uit in dit artikel!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches