Stappenplan: in 5 stappen een website laten maken

Wil jij een website laten maken? Het is dan belangrijk om goed samen te werken met een websitebouwer. In dit blogartikel laten we 5 stappen zien van dit proces. Lees snel verder voor het stappenplan!
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Als jij jouw website wilt laten maken kun je helaas voor veel verrassingen komen te staan. Veel websitebouwers komen hun afspraken niet altijd na. Het laten maken wordt duurder of het duurt langer dan je gedacht had. Kortom, gezeik met je website en dat wil je juist niet! Daarom delen wij hoe jij in 5 stappen een website kunt laten maken! Neem deze 5 stappen door met jouw websitebouwer en zorg dat dit proces goed verloopt. 

  De 5 stappen om een website te laten maken

  Dit stappenplan gaat jou op weg helpen naar een website met resultaat!

  Stap 1: de strategie van jouw website

  Bepaal waarom jij een website wilt. Wat moet het resultaat zijn van die website? Het gaat er niet alleen om dat jouw website online staat, maar dat het je ook resultaat oplevert. Welk doel wil jij behalen met jouw website?

  Als het goed is helpt jouw websitebouwer met de strategie van jouw website. Het is belangrijk om dit deel helder te hebben. Sla je deze stap over? Dan kan het zijn dat de website niet helemaal voldoet aan jouw verwachtingen. Hierdoor duurt het nog langer om een website te laten maken en wordt het uiteindelijk duurder.

  Laat je jouw website bouwen door SYS? Dan krijg je van tevoren een aantal voorbereidende opdrachten zodat jij kunt nadenken over de klantreis, wie jouw doelgroep is en wat jouw productaanbod wordt. Heb je daar vragen over? We organiseren maandelijks extra strategiesessies zodat je dit deel continu blijft verbeteren aan jouw website.

  Stap 2: lever content aan voor je website

  Als je een website laat maken is het handig om zelf content aan te leveren. Hoe wil je dat de huisstijl eruit gaat zien? Heb je nog geen professionele branding laten maken? Je kunt ook zelf onderzoek doen door te kijken naar verschillende websites. Ontdek welke kleuren je mooi vindt en welke stijl jou aanspreekt.

  Welke teksten en foto’s wil je op de pagina’s hebben? Hiervoor is het handig om een uitgebreide beeldbank te hebben. Wanneer de kwaliteit van jouw foto’s goed zijn, ziet jouw website er ook gelijk een stuk professioneler uit. Lees hier waarom het nog meer van belang is om professionele foto’s te hebben.

  Welke koppelingen zijn er nodig om alles op jouw website goed te laten werken? Wil je dat klanten kunnen afrekenen met iDeal? Wil je automatische facturen versturen en jouw boekhouding systematiseren? Wil je dat klanten na het afrekenen automatisch een e-mail ontvangen? Dat zijn allerlei belangrijk dingen om over na te denken. Wanneer de website eenmaal staat hoef je al deze handleidingen zelf niet meer handmatig te doen!

  Laat je jouw website maken door SYS Platform? Dan hoef je alleen een vragenlijst in te vullen met alle gegevens. Ook jouw wensen en voorkeuren voor de look & feel nemen we mee zodat jouw website er strak, professioneel en uniek uitziet.

  In 5 stappen een website laten maken - SYS website Gwen van Poorten
  SYS website voor Gwen van Poorten (Met z'n allen community)

  Stap 3: de website laten maken door de websitebouwer

  Wanneer alles aangeleverd is, kan de websitebouwer voor jou aan de slag. Met SYS leveren we binnen twee weken de eerste versie van jouw website op. Je hoeft dan niet heel lang te wachten. Onze website designers bouwen jouw website helemaal in jouw eigen huisstijl. Daarnaast hoef je zelf helemaal niets te doen met de techniek. We stellen alle koppelingen voor jou in! Klanten kunnen rechtstreeks via de website betalen en ontvangen meteen een factuur. Ze hoeven dus niet te wachten tot jij de administratie gaat bijwerken.

  Door het automatiseren van verschillende dingen op jouw website krijg je meer resultaat. Je hoeft minder handmatig werk te doen en houdt tijd over om te werken met jouw klanten.

  Stap 4: review de eerste versie van de website

  Nadat je de eerste versie krijgt van jouw nieuwe website kun je hier feedback op geven. Wat vind je van de nieuwe website? Heb je verbeterpunten? De websitebouwer kan jouw feedback vervolgens verwerken.

  De feedback moet je vaak zelf uittypen. De tekst wordt heel uitgebreid en het is lastig aan te geven op welke sectie of knop jij feedback geeft. Het kost veel werk en tijd om feedback te geven op de website waardoor mensen dit uitstellen. Met als gevolg: het laten maken van de website duurt langer.

  Wij maken gebruik van een simpel feedbacksysteem. Je kunt met stickers heel eenvoudig feedback geven op de verschillende onderdelen van de website. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je de titel anders wilt hebben, de tekst geherformuleerd moet worden, de afbeelding op een andere plek moet staan of dat iets helemaal verwijderd moet worden. Binnen 10 minuten ben je klaar met het geven van de feedback en zo kan de websitebouwer ook weer snel aan de slag.

  In 5 stappen een website laten maken - feedback geven
  Simpel feedbackprogramma waar je reacties in kunt plaatsen

  Stap 5: website gaat online

  De laatste stap voor het laten maken van een website lijkt vanzelfsprekend. Het project is afgerond en de website gaat live! Toch kan dit jou hierna nog veel gedoe opleveren. Zodra de website online staat laat een websitebouwer jou vallen om door te gaan naar het volgende project.

  Het is veel handiger om continu ondersteuning te krijgen voor jouw website. Een website is niet iets wat staat en af is. Je moet een website blijven updaten, goed beveiligen en zo zijn er nog veel meer dingen waar je goed op moet letten. Naast het bouwen van de website krijg je bij SYS ook support. We blijven jou ondersteunen zodat je ook resultaat haalt met jouw website

  Stappenplan: in 5 stappen een website laten maken
  Stappenplan: in 5 stappen een website laten maken

  Jouw website laten maken door SYS Platform

  Wil jij in 5 stappen een website laten maken? Werk samen met SYS en wij doorlopen samen deze stappen. Wij hebben al honderden websites gebouwd voor coaches en opleiders. Alle kennis en ervaring nemen wij mee. We geven voorbereidende opdrachten zodat de strategie van jouw website helder is en je ontvangt binnen twee weken al een eerste versie van jouw website. En we spreken van tevoren een vast bedrag af zodat je niet achteraf verborgen kosten ontvangt. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten en kunt altijd upgraden op het moment dat je meer resultaat haalt uit jouw website.

  Wil je samen bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan een gratis adviesgesprek in met één van onze websitespecialisten. Wij zorgen dat jouw nieuwe website er vanaf spat en matcht met jouw unieke branding.

  Stappenplan: in 5 stappen een website laten maken
  Stappenplan: in 5 stappen een website laten maken
  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Nieuw in SYS Strategie en support sessies, dashboard en funnels-3
  Nieuw in SYS: Strategie en support sessies, dashboard en funnels

  Continu zijn we bezig om het platform verder te verbeteren. Je kunt nu nog makkelijker om hulp vragen. Vanuit je SYS dashboard kun je jezelf aanmelden voor strategie en supportsessies. Ook kun je blauwdrukken downloaden en masterclasses bekijken om nog meer resultaat uit jouw website te halen. Daarnaast kun je handmatig omzet toevoegen en hebben we de funnel overzichten verbeterd.

  Brenda van Wegen - Overstappen van een Wix website naar een alles in 1 platform -2
  Overstappen van een Wix website naar een alles in 1 platform

  Brenda van Wegen coacht ambitieuze vrouwen die verlangen naar meer energie, vitaliteit, zelfvertrouwen en gelukkig zijn. Twee jaar geleden maakte ze de overstap van een Wix website naar het SYS Platform. Met Wix had ze beperkte mogelijkheden en was niks geautomatiseerd. Ze ging op zoek naar betere ondersteuning en meer resultaat. Ze maakt nu veel meer meters met haar website, scoort hoger in Google en heeft tijd over om te focussen op belangrijke zaken.

  Alles over adverteren op social media met Marlou Minten
  Alles over adverteren op social media | Interview met Marlou Minten

  In dit interview spreekt Maarten met Marlou Minten, marketing specialist van Your Marketing Minds met een focus op advertenties in Google, Facebook en Instagram. Wanneer start je met adverteren? Welk budget heb je nodig? Hoe kies je een marketingbureau? En wanneer mag je resultaat verwachten?

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches