Geld verdienen met je website; hoe doe je dat?

Geld verdienen met de website, wie wil dat nu niet? Er zijn veel manieren die geld opleveren wanneer je de juiste strategie hanteert met je website. We hebben ze voor je op een rij gezet!

Met de hoeveelheid mensen die tegenwoordig actief zijn op internet, is het niet zo gek dat er veel mensen zijn die geld verdienen met hun website. Maar wat zijn de mogelijkheden om geld te verdienen met je website? Je leest het in dit blog.

Geld verdienen met een geautomatiseerde marketingmachine

De eerste manier die we uitlichten is de manier waarop je jouw website gebruikt als de basis van een goedlopende verkoopmachine. Hiermee bedoelen we dat jouw website onderdeel is van een geautomatiseerd proces waarin je bijvoorbeeld online trainingen verkoopt. Alles loopt geautomatiseerd.

Iemand komt op je website, vraagt een weggever aan, komt op je mailinglijst, belandt in je funnel, krijgt een aanbod voor een product en ontvangt na betaling automatisch toegang tot de leeromgeving. Facturen belanden automatisch in je boekhouding. Deze manier van geld verdienen met je website biedt je de mogelijkheid om sky high te gaan qua verdiensten!

Dit is een prachtige manier om je bedrijf op te schalen en geld te verdienen met je website.

Geld verdienen via Google Adsense

Een simpele manier om geld te verdienen met je website is door te starten met Google Adsense. Het maakt niet zoveel uit hoeveel bezoekers je op je website hebt, al is het wel zo dat meer bezoekers meer resultaten opleveren.

Met Google Adsense plaats je advertenties op je website van derde partijen. Google is hierbij degene die voor jou de adverteerder uitzoekt. Het voordeel hiervan is dat je zeker weet dat de advertenties relevant zijn voor jouw bezoekers en dat de kans dus groter is dat er op de advertentie wordt geklikt.

Per klik verdien je een commissie, dit heet het Pay Per Click principe. Des te meer mensen er op de advertenties klikken, des te meer inkomsten je hebt. Hoeveel geld je verdient hangt een beetje af van waar jouw website over gaat. Gaat jouw website over het verkopen van je huis? De kans is dan groot dat Google advertenties van makelaars laat zien en die betalen per klik veel geld.

Geld verdienen met je website

Affiliate marketing: verdien aan producten van anderen

Affiliate marketing is ook een vrij simpele manier om geld te verdienen met je website. Bij affiliate marketing krijg je betaald wanneer iemand iets koopt (Pay Per Sale) dus het levert je meer op dan Google Adsense.

Affiliate marketing werkt als volgt; via een affiliate netwerk plaats je advertenties of links naar relevante diensten of producten. Wanneer een website bezoeker klikt op deze link of advertentie en vervolgens het product of de dienst aanschaft, dan krijg jij hier een commissie voor. Hoe hoog deze commissie is hangt af van de affiliatepartner en varieert van 3% tot soms wel 50%. Wat je kunt doen is een zogenaamde affiliate website opzetten. Dit is een site waarop je content schrijft rond een product waarop je affiliate wilt ontvangen. Hoe beter de site scoort in Google hoe meer affiliate inkomsten je genereert. Let wel: geduld is belangrijk. Je kiest hier voor een lange termijntraject.

Advertenties plaatsen om geld te verdienen

Je kunt er ook voor kiezen om je geld te verdienen met het plaatsen van advertenties. Als er bedrijven zijn die aansluiten op de doelgroep van jouw website, dan is de kans groot dat ze willen adverteren op jouw site. Dit is vooral het geval als je veel bezoekers hebt. Des te meer bezoekers je hebt, des te meer geld kun je vragen voor de advertenties. Het is vooral voordelig als je een overeenkomst kunt sluiten met een bedrijf waarbij je maandelijks wordt betaald. Bezoekers komen steeds weer terug op jouw site, dus de advertentie blijft altijd gezien worden.

Hoe verdien je geld met je website?

Geld verdienen met gesponsorde blogposts

Heb je een blog? En trek je maandelijks veel bezoekers? Dan kan het toestaan van advertorials een interessante manier zijn om geld te verdienen met je website. Een advertorial is een blog dat gesponsord is. Je schrijft dit blog zelf, of het wordt aangeleverd door het bedrijf. Onder bloggers is dit de meest bekende manier om geld te verdienen met je website.

In een advertorial wordt de naam van het bedrijf enkele keren genoemd. Het is hierbij wel belangrijk dat jouw doelgroep hetzelfde is als die van het bedrijf, anders is de advertorial bij voorbaat gedoemd om te mislukken.

Geld verdienen met een webshop

Natuurlijk kun je ook geld verdienen met een webshop. Vergis je niet, het is niet een kwestie van wat producten in een webshop zetten. Een renderende webshop vraagt meer dan dat. Zet je in op dingen als Adwords, SEO, emailmarketing of andere marketing strategieën dan kun je serieus geld verdienen met een webshop.

Gerelateerde blogs

In de kennisbank van SYS Platform vind je tientallen handige blogs met tips en informatie. Heb je deze blogs al gelezen:

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
10 uur per maand besparen door afspraken automatisch in te plannen
Tijd besparen door afspraken automatisch in te plannen

Ik laat zien hoe je tot wel 10 uur handmatig werk per maand kunt besparen door afspraken automatisch in te plannen via je website. Het heen en weer mailen voor het plannen van een afspraak kan erg veel tijd kosten. Door deze agenda functie te gebruiken kun je tijd besparen en krijg je meer klanten.

E-mailmarketing voor beginners (Interview met expert Rachelle Blok)
E-mailmarketing voor beginners (Interview met expert Rachelle Blok)

In dit interview met e-mailmarketing expert Rachelle Blok ontdek je wanneer je het beste kunt beginnen met e-mailmarketing. Hoe bouw je goede marketing funnels op? Hoe kom je aan meer leads voor je marketing funnels? Ze vertelt ook hoe haar klant in 1 week meer dan 18.000 omzet haalde dankzij de four day cash machine methode.

Wanneer starten met e-mailmarketing
Wanneer starten met e-mailmarketing

Wanneer starten met e-mailmarketing? E-mailmarketing is een van de manieren om klanten te krijgen. Via een maillijst kun je websitebezoekers snel bereiken. In dit artikel lees je hoe je kunt starten met e-mailmarketing en wat je nodig hebt om een maillijst op te bouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis checklist voor coaches en opleiders

De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches