Wanneer je (niet) moet starten met adverteren

Wil je starten met adverteren? Ik deel drie redenen waarom wij zelf niet tot nauwelijks adverteren en waarom ik adviseer om dit ook niet te doen. Benieuwd geworden waar je het geld beter in kunt investeren? Lees dan snel verder.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Deze vraag krijgen wij vaak te horen: is het verstandig om te adverteren via Facebook om meer klanten te krijgen? Dit is afhankelijk van in welke fase jij zit met jouw bedrijf, maar meestal raad ik af om te starten met adverteren op Facebook. In dit blogartikel geef ik drie redenen waarom wij niet tot nauwelijks adverteren via Facebook en waarom ik adviseer om dit ook niet te doen. Natuurlijk deel ik ook waar je dat advertentiegeld beter in kunt investeren!

  Drie redenen om niet te adverteren

  Wij zijn gestopt met adverteren via Facebook en dit zijn de drie redenen waarom jij dit beter ook kunt doen:

  1. Adverteren vergroot alles wat er al is of wat er nog niet is

  Heb je op dit moment al klanten? Dan kun je door middel van Facebook advertenties of advertenties op andere platformen zoals Youtube en Instagram nog meer klanten trekken. Heb je nog geen of weinig klanten? Dan heeft het weinig zin om te starten met adverteren. Focus je liever op het oplossen van dit probleem door de eerste klanten op een andere manier te krijgen.

  2. Je verliest focus

  Als je als coach of opleider net je bedrijf aan het opbouwen bent is het essentieel dat je de focus houdt op een paar dingen en daar écht heel goed in wordt. In plaats van dat je alles een klein beetje doet waardoor je net niks doet. Zonde van je energie en het levert je minder op! Focus je dus op één ding en word daar heel goed in.

  3. Het kost veel tijd om het goed neer te zetten

  Als je wat verder bent met het uitbouwen van jouw bedrijf is het makkelijker om advertenties op te zetten. Als je al een grotere cashflow hebt en een stabiele stroom aan klanten is het makkelijker om die investering te maken. Of je het nou zelf aan de slag gaat met adverteren of dit uitbesteedt: je moet er tijd of geld in investeren om het voor elkaar te krijgen.

  Vergeet niet om dit ook mee te nemen in de kosten per lead. Bekijk het voorbeeld in de video. [02m06] Neem dus jouw eigen tijd, de tijd van de freelancer en je advertentiebudget samen. Deel dit getal door het aantal leads dat je hebt. Dan weet je de echte prijs per lead.

  Wat je beter kunt doen in plaats van adverteren

  Zorg dat je eerst klanten krijgt, daar resultaat mee haalt en een trackrecord opbouwt. Deel de ervaringen van klanten en verzamel testimonials voor op jouw website. Kortom, zorg dat de reis van bezoeker naar klant goed staat! Je kunt ook het geld wat je voor de advertenties zou gebruiken investeren in je huidige klanten. Iets extra’s geven of een leuke verrassing opsturen in plaats van nieuwe mensen bereiken die jou nog helemaal niet kennen.  

  Heb je nog helemaal geen klant? Ga dan iemand een keer gratis helpen in ruil voor feedback en een testimonial. Zodat jij kunt laten zien wat jij kan en resultaten kunt halen met iemand. Lanceer je een nieuwe dienst? Je kunt er ook voor kiezen om dit voor een verlaagde pilot prijs aan te bieden. Je leert hier enorm van en op die manier bouw je een trackrecord op.  

  Als je eenmaal een stabiele stroom aan klanten krijgt kun je gaan nadenken om te starten met adverteren.

  marjolijn- sys platform
  marrit - sys platform verrassing

  Investeer het advertentiebudget in je klanten

  Wij hebben een heel maandbudget gepakt aan Facebook advertenties en dit besteedt aan klanten. De reacties die wij kregen waren veel leuker en toffer. Het heeft ons uiteindelijk zelfs meer klanten opgeleverd dan het maandelijks adverteren via Facebook! Zorg voor een wauw-effect en dat ze het gaan doorvertellen aan anderen. Dit is een veel snellere manier om aan meer klanten te komen! 

  Wij focussen ons graag op onze SYS community. Samen vieren we de grote en kleine successen en we dagen je uit om mee te doen met de SYS Master challenge. Super tof om al die enthousiaste reacties te zien in onze besloten Facebook groep en op social media

  Wil je ook een website met resultaat?

  Bij je SYS lidmaatschap krijg je toegang tot waardevolle online trainingen, met o.a. stappenplannen, handige canvassen om in te vullen en strategische masterclasses. Oftewel: alles wat je moet weten om een Website met Resultaat neer te zetten!

  Mirella-mijlpaal 5k - sys platform
  nicolette-sys platform
  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Nieuwe sys update - integraties met ActiveCampaign
  Nieuw in SYS: integraties met ActiveCampaign, toetsresultaten inzien en meer

  Achter de schermen is er weer hard gewerkt aan de nieuwste SYS versie 1.25! Bekijk alle nieuwste updates en functies. Vanaf nu kun je ook uitgebreide toetsresultaten zien, conversie gegevens koppelen met ActiveCampaign en nog veel meer!

  start van sys-1
  De start van SYS Platform (3 belangrijkste tips)

  Altijd al afgevraagd hoe SYS Platform gestart is? Hoe is de naam SYS Platform ontstaan en welke stappen hebben Vanessa & Maarten gezet om er een succes van te maken? We delen onze 3 belangrijkste tips!

  Bedankpagina website
  Een bedankpagina maken voor je website; dit moet je weten

  Met een goede bedankpagina neem je jouw bezoeker aan de hand. Je geeft vertrouwen door te laten zien dat een bestelling, contactformulier of inschrijving voor een e-book goed is overgekomen. En dat niet alleen, met een bedankpagina krijg je ook inzicht in conversie. We hebben een aantal handige tips voor een goede bedankpagina voor je op een rij gezet!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches