Het maximale halen uit je website en focussen op groeien

Als opleider wil je jouw training, cursus of opleiding natuurlijk zo vaak en zoveel mogelijk verkopen, zodat je de grootst mogelijke impact maakt. Maar wat nou als elke nieuwe aanmelding een hele berg aan administratief en handmatig werk met zich meebrengt? Bekijk welke 6 onderdelen jij kunt optimaliseren en systematiseren aan jouw website zodat je meer tijd over houdt om te focussen op groeien!
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Wat we vaak zien is dat opleiders verschillende losse systemen hebben waardoor er veel handmatig werk is. Zoals mensen toegang geven tot een training, inloggegevens sturen, een Excel lijst opstellen en mails klaarzetten. Daardoor kun je niet doorgroeien met jouw opleidingsinstituut. Als er één ding mis is bij één van die houtje touwtje systemen kan heel je lancering in het water vallen. Je website kan offline gaan als deze niet gemaakt is om veel bezoekers te krijgen. Of als deelnemers niet meteen alle informatie krijgen over de training of cursus kan jouw mailbox overvol raken met vragen. Dat is zonde van je reputatie als opleider.

  Groeien als opleider en expert binnen jouw vakgebied

  Om te kunnen groeien is het nodig om een goed systeem te hebben. Blind kunnen vertrouwen op jouw systemen. Yousra van Powermama maakte eerst ook gebruik van verschillende losse systemen. Ze noteerde handmatig de deelnemers en startdata van de online trainingen, verstuurde zelf alle mails en moest iedereen 1 voor 1 toegang geven tot de online leeromgeving. Ze is overgestapt van het SYS Platform en maakte gebruik van de overstapservice. Alle pagina’s en gegevens werden overgezet naar 1 platform. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze tot wel 40 uur per maand aan handmatig werk bespaart.

  Veel minder handelingen, omdat alles volledig automatisch gaat en te vinden is in 1 systeem. Geen losse bestandjes meer en onnodig tijd verspillen aan back-office werk. Hierdoor heeft ze meer tijd voor haar online marketing. Ze is meer blogartikelen gaan schrijven waardoor ze gezien wordt als expert en autoriteit op dit gebied. Dat heeft ertoe geleid dat ze gevraagd is voor diverse tv programma’s zoals die van Eva Jinek om te praten over haar expertise.

  Yousra van PowerMama is al meerdere keren in de media verschenen en is goed vindbaar met haar website

  Het maximale halen uit je website in 6 stappen

  Wat kun je systematiseren op jouw website? Waar moet je aan denken bij het verbeteren van jouw opleiding?

  Stap 1: Maak de website en online leeromgeving op 1 plek.

  Zorg ervoor dat beide goed met elkaar samenwerken. Deelnemers automatisch toegang laten geven tot een online training na betaling. Een waardevolle plek waar je steeds meer kennis & expertise kunt delen waardoor je opleiding steeds waardevoller wordt. Een fijne gebruiksvriendelijke leeromgeving met verschillende modules waar makkelijk doorheen te navigeren is.

  Stap 2: Maak een afrekenpagina waar je makkelijk kunt aanmelden.

  Maak een afrekenpagina per opleiding, training of cursus. Koppel je website met een betaalsysteem zodat ze direct kunnen afrekenen. Waarmee ze meteen een bevestiging en factuur krijgen. Voeg ook upsells toe om je aanbod nog vollediger te maken. Maak het bijvoorbeeld mogelijk om er een 1-op-1 sessie aan toe te voegen. Het automatiseren van je administratie scheelt je veel handmatig werk!

  Haal meer conversie uit jouw website door kassakoopjes toe te voegen aan je afrekenfunnels

  Stap 3. Koppel je website aan je mailsysteem

  Je krijgt dan goed overzicht in wie er allemaal gaan starten met een bepaalde opleiding. Je kunt de deelnemerslijst dan eenvoudig een mail sturen met alle informatie. Als je dit automatisch ingesteld hebt, heb je meer tijd over om deelnemers te helpen met de inhoud van je opleiding. Bekijk hier de nieuwste integraties met ActiveCampaign. 

  Focussen op groeien

  Als je onderdelen automatiseert houd je meer tijd over voor het verbeteren van je opleiding en het werken aan jouw online marketing strategieën. 

  Stap 4. Voeg een nascholingstraject of licentiemodel toe.

  Wat wij ook adviseren aan opleiders is om naast een eenmalige opleiding ook een nascholingstraject of licentiemodel toe te voegen. Deelnemers betalen dan een jaarlijks terugkerend bedrag zodat jij ze op de hoogte kan houden van de nieuwste ontwikkelingen en ze continu blijven bijleren. Dat is erg waardevol, want ze blijven bij dezelfde partij die ze al vertrouwen. Als opleider geeft het jou een maandelijks of jaarlijks terugkerend inkomen.

  Met SYS kun je abonnementen in je website zetten en automatische incasso’s instellen totdat iemand deze stopzet. Je kunt ook deelnemers in termijnen laten betalen, bijvoorbeeld 3 termijnen.

  Stap 5: Werk samen met affiliates en partners

  Wil je echt groeien als opleider? Ga dan samenwerken met partners! Zij promoten jouw opleiding in ruil voor een bepaalde commissie of bepaald bedrag. Als zij daadwerkelijk klanten aandragen hoef je ze pas te betalen. Het makkelijkst is dat in hetzelfde systeem zit. In het SYS Platform heb je een partner omgeving. Het is zeker aan te raden als je flink wilt uitbouwen. Zorg er dan wel voor dat je eerst alle andere stappen gedaan hebt.

  Stap 6. Voeg een coachkaart toe.

  Dit is voornamelijk interessant als je gecertificeerde coaches opleidt. Yousra van Powermama leidt fitnessprofessionals op om anderen op te leiden. Je kunt dan een mooi overzicht maken met coachkaarten. Klanten kunnen dan heel makkelijk zien of er een coach in de buurt is die ze kan helpen. Het is super waardevol om te zien hoeveel coaches jouw opleiding al gedaan hebben en het geeft extra sociale bewijskracht aan jouw opleiding. Ook voor jouw coaches is het waardevol. Zij maken gebruik van jouw zichtbaarheid en krijgen klanten via jouw website.

  Met deze kaart kun je heel makkelijk een coach vinden bij jou in de buurt

  Van losse systemen naar een alles in 1 platform

  In het SYS Platform hebben wij al deze functionaliteiten. Alle blauwdrukken en strategieën staan voor jou klaar! Het enige wat jij hoeft te doen is jouw inhoud en kennis in de website en online leeromgeving plaatsen. Wil je meer weten over ons alles in 1 platform? Plan een gratis succesplan sessie in.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  systematiseren voor een meer menselijke verbinding
  5 manieren om te systematiseren voor een menselijkere verbinding

  Systematiseren kan juist een menselijkere verbinding met (potentiële) klanten bevorderen. Mits je weet hoe je slim kunt systematiseren. In dit blogartikelen delen we 5 manieren om te systematiseren.

  Hoe werkt een website overstapservice - van losse systemen naar een alles-in-1 website platform
  Hoe werkt een website overstapservice?

  Wanneer is het handig om te wisselen van websiteplatform? Hoe werkt een website overstapservice en wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet je opletten?

  Nieuwe mijlpaal voor het SYS Platform header
  Een nieuwe mijlpaal voor het SYS platform

  Per 1 januari 2024 neemt Erol Avci het bedrijf SYS Platform B.V. van Maarten en Vanessa over. Maarten en Vanessa blijven bij SYS werken, maar dan in een rol die zij leuker vinden. Erol heeft kennis, ervaring en een groot netwerk om SYS verder te laten groeien. Hij gaat investeren in het platform en het team aansturen, zodat alles nog beter aansluit op de behoefte van coaches en opleiders. Wat onder andere zal resulteren in nog meer nieuwe functionaliteiten! In dit bericht lees je wat dit voor jou als klant en/of partner betekent.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders