Voorspelbare inkomsten uit je website met een automatische incasso - SYS Platform

Voorspelbare inkomsten uit je website met een automatische incasso

Hoe werkt een automatische incasso? Hoe kun je termijnbetalingen instellen zodat klanten eerder instappen bij jouw trajecten? Door het instellen van een automatische incasso creëer je voorspelbare terugkerende omzet vanuit jouw coachingspraktijk of opleiding. Lees er alles over in dit blogartikel.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Hoe kun je ervoor zorgen dat je voorspelbare terugkerende inkomsten verdient met jouw coachingspraktijk of opleiding? Bekijk 3 manieren en ontdek hoe je zelf een automatische incasso in kunt stellen. 

  3 manieren voor het creëren van een voorspelbare omzet met automatische incasso's

  Door middel van automatische incasso’s kun je voorspelbare inkomsten halen uit jouw website.

  1: Het aanbieden van abonnementen

  Het aanbieden van abonnementen is een mooie manier om meer resultaat te krijgen met jouw website is het aanbieden van abonnementen. Als je een traject aanbied van een paar maanden kun je het laagdrempeliger maken om in te stappen door termijnbetalingen aan te bieden. Het voordeel van een automatische incasso is dat je meer zekerheid hebt dat het bedrag betaald wordt.

  2: Nascholingstraject

  Een ander voorbeeld is voor opleiders met nascholing. Na het volgen van een langdurig traject blijven ze op deze manier op de hoogte van nieuwe wetgevingen, laatste veranderingen en nieuwe methoden. Zoals de fitness trajecten van Powermama

  SYS member Yousra van Powermama maakt gebruik van abonnementen voor nascholingstrajecten

  3. Een online community

  Je kunt ook een online community starten en elke maand toegang geven tot de nieuwste content. Op deze manier kun je meerdere mensen tegelijkertijd helpen.

  Hoe kan ik werken met een automatische incasso?

  Je hebt twee dingen nodig: een website platform met een koppeling met iDeal en een betaalprovider die het geld incasseert. Via jouw eigen bank, Mollie of Stripe.

  Stel eerst een abonnement in. Is het een doorlopend abonnement totdat de klant opzegt? Of is het termijnbetaling voor een vaste periode? Je hebt dan een afrekenpagina voor elk product aangemaakt. In Mollie moet je nog aangeven dat je wilt incasseren vanaf een rekeningnummer. Om fraude te voorkomen is het nodig om een geldige reden te geven waarom je gebruik wilt maken van automatische incasso’s.

  Stel alles in voor jouw automatische incasso of termijnbetaling.

  Hoe werkt het automatische incasso?

  Stap 1: De klant betaalt via de website met bijvoorbeeld iDeal of Bancontact. Met het rekeningnummer die zij gebruiken worden de toekomstige automatische incasso’s uitgevoerd.

  Stap 2: Bij de volgende termijn gaat er automatisch een betaling van de rekening af die zij gebruikt hebben. Daar hebben zij een machtiging voor gegeven.

  Stap 3: Het geld wordt overgemaakt naar jouw rekening. Is de automatische incasso mislukt? In deze video benoemen we waar dat mee te maken heeft. Ben je SYS member? Dan sturen wij automatisch een bericht wat je het beste kunt doen.  

  Zelf aan de slag met automatische incasso

  Nu je weet hoe automatische incasso’s en termijnbetalingen werken kun je zelf aan de slag! Het enige wat je hoeft te doen is het binnenhalen van klanten voor je coachingstraject, nascholingstraject of online community. Laat jouw website platform de rest doen! Hulp nodig? Laat je adviseren tijdens een gratis succesplan sessie.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Meer klanten aantrekken met het 'dit wil ik ook' principe
  Klanten aantrekken? | Het “dit wil ik ook” principe
  Hoe zorg je ervoor dat je zelf meer klanten aantrekt in plaats van dat je ze continu moet overtuigen om klant te worden? Ontdek een compleet nieuwe manier: het ‘dit wil ik ook’ principe. Vergroot je expertstatus via je website en maak nieuwe mensen enthousiast ...
  Jouw website goed beveiligen met tweestapsverificatie
  Jouw website goed beveiligen met tweestapsverificatie
  Een goed beveiligde website is ontzettend belangrijk om te hebben. Voorkom dat jouw website gehackt wordt en zorg dat niet zomaar iedereen toegang heeft tot de achterkant van jouw website. Hoe beveilig je jouw website tegen aanvallen van buitenaf? Ontdek de voordelen van tweestapsverificatie!
  Makkelijker salesgesprekken inplannen met een automatische afsprakenmodule op jouw website
  Makkelijker salesgesprekken inplannen
  Heb je weinig tijd, maar wil je wel makkelijker meer salesgesprekken inplannen in de tijd die je hebt? Ontdek de vier voordelen van een digitale agenda en hoe jij dit net als Astrid kunt toepassen. Dankzij deze super simpele strategie verhoog je de kans om ...

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders