Drone opleidingsplatform met verificatiesysteem - SYS Platform

Drone opleidingsplatform met verificatiesysteem

Voor OmniDrones Academy, één van de grootste drone opleiders in Nederland, bouwden we een opleidingsplatform met verificatiesysteem. Deelnemers van een drone opleiding kunnen pas na verificatie het examen doen en een gecertificeerd drone vliegbewijs behalen. Een toffe uitdaging voor SYS wat nu doorgroeit tot een Europees succes.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Egbert Swierts is eigenaar en oprichter van OmniDrones Academy, het (online) opleidingscentrum voor drone-piloten in Noord-Nederland. OmniDrones is één van de drie grote drone opleiders in Nederland. Zij zijn de eersten die online opleidingen zijn gaan aanbieden. In de verschillende drone opleidingen leer je alles over de EASA Regelgeving, Luchtvaartregelgeving en GPS. Alle skills en disciplines om gecertificeerd drone-piloot te worden.

  Gecertificeerde drone opleidingen

  Vanuit het hoofdkantoor in Assen worden workshops, trainingen en SPECIFIC opleidingen gegeven. De drone examens werden voorheen klassikaal afgenomen, maar tijdens de lockdowns werd dit een probleem. Eén van de grootste uitdagingen was om dit soort examens ook online af te kunnen nemen. Daar heb je een goed beveiligd systeem voor nodig.

  Door de verschuiving van Nationale naar Internationale regelgeving mogen ze in alle Europese lidstaten drones opleidingen aanbieden. Daarvoor is het nodig dat de website goed blijft draaien.

  Voordat Egbert bij SYS terechtkwam, had hij een oplossing laten programmeren door een externe programmeur. Zodra er een update in het hele systeem zit en één ding niet werkt, kan alles als een kaarthuis in elkaar vallen. “Dat is ontzettend frustrerend als je op vrijdagmiddag berichten krijgt van klanten krijgt die zeggen van: het systeem ligt eruit, ik kan niet betalen of mijn drone bewijs komt niet binnen.” Ook al sta je dan op een verjaardag, ga je toch die klanten zo snel mogelijk proberen te helpen.

  “Op een gegeven moment heb je zoiets van: dit moet gewoon beter. We moeten gewoon zorgen dat mensen die bugs en fouten voor zijn. Dan ga je op zoek naar een partij die dat aandurft en aankan.”

  Online drone examen met verificatiesysteem

  Voordat je een drone examen kunt doen moet je jezelf online verifiëren. Dat doe je door een legitimatiebewijs naast je gezicht te houden en daar een foto van te maken. Pas nadat je geverifieerd bent kun je door met het examen. Als je geslaagd bent met het examen gaat er automatisch een seintje naar het RDW en ontvang je meteen jouw vliegbewijs of drone certificaat.

  Het verifiëren van mensen is een complex proces, maar met SYS wilde OmniDrones deze uitdaging zeker aangaan. Een spannende koppeling om alles werkend te houden.

  SYS platform heeft een online verificatie systeem gebouwd voor de drone opleidingen

  OmniDrones Academy: drone opleidingsplatform

  De nieuwe online leeromgeving is makkelijk zelf aan te passen qua stijl en in te vullen met al het lesmateriaal. “Het systeem zit goed in elkaar. Er is goed over nagedacht, specifiek voor opleiders. Maar vooral ook de reactietijd als wij wat hebben. Dat vind ik heel prettig dat dat kort is.” Ook de databank vindt OmniDrones ontzettend waardevol met eerder bewezen oplossingen.

  Deelnemers van de drone opleiding krijgen direct toegang tot al het lesmateriaal, oefen- en eindexamens

  “Als je bij SYS een vraag hebt, kun je die zo sturen en meestal heb je binnen een halfuur al wel een oplossing.”

  Voor klanten is het website platform ook heel fijn. Deelnemers krijgen automatisch toegang tot de online leeromgeving waar ze alle modules onbeperkt kunnen bekijken, oefenexamens kunnen doen en het eindexamen om het drone bewijs te behalen.

  Een meertalig opleidingsplatform bouwen

  Nu de Nederlandse OmniDrones Academy succesvol draait willen ze er een Europees succes van maken. Een hele nieuwe uitdaging samen met SYS: een meertalig platform bouwen. Door het aanbieden van lesmateriaal in andere talen kunnen ze verschillende klanten zo goed mogelijk helpen. Op dit moment is de website al beschikbaar in het Engels en Duits.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders