Een mobielvriendelijke website maken via SYS platform.

Het belang en de voordelen van een mobielvriendelijke website

Hoger in Google en meer conversie

Wil je hoger scoren in Google en meer conversie behalen? Dan kan een mobielvriendelijke website niet meer ontbreken. Steeds meer gebruikers bekijken jouw website via hun mobiele telefoon. Tegenwoordig is de mobiele telefoon zelfs belangrijker dan een desktop: mobile first. Dagelijks surfen talloze gebruikers over het internet op hun telefoon. Werkt jouw website optimaal op een mobiel, dan zul jij dus meer bezoekers vasthouden. Maar wat betekent een mobielvriendelijke website nu precies en hoe maak je jouw website dan mobielvriendelijk? Begin er vandaag nog mee!

Navigatie

Wanneer mobielvriendelijk?
Mobile first indexering
Do's & don'ts
Mobielvriendelijk met SYS Platform
Conclusie

“Super blij met SYS! In een mum van tijd staat mijn nieuwe website met alles wat erbij hoort en dat terwijl ik zelf geen expert ben.”

Brenda van Wegen
Brenda van Wegen

Een volledig responsive website

Wanneer is een site mobielvriendelijk en responsief?

Bij een mobielvriendelijke website is het van belang dat een website eenvoudig op de mobiele telefoon te gebruiken is. Hierdoor maak je het eenvoudig voor de gebruiker om op hun mobiel door jouw website te scrollen en de essentiële content te spotten. Denk maar eens aan het formaat van een desktop. Is jouw website enkel en alleen ingericht voor het grote formaat van een PC, zal deze volledig uit zijn formaat getrokken worden. Hierdoor zal de mobiele versie zeer onoverzichtelijk worden, waardoor bezoekers zullen afhaken. Dit wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Maar hoe maak je een site mobielvriendelijk?

Om te zorgen dat jouw website mobielvriendelijk is, is het van belang dat deze volledig responsive is. Dit betekent dat alle elementen op een website zich automatisch aanpassen aan het desbetreffende scherm. Dit voorkomt dus een situatie zoals bovenstaand waarbij de website volledig vervormd wordt op mobiel. Met een responsive design zal de bezoeker dus op ieder apparaat een goede ervaring hebben op jouw website. 

Naast een responsive design kun je er ook voor kiezen om een volledige mobiele versie te maken voor jouw website. In dit geval zul je dus een unieke versie moeten ontwerpen voor mobiel gebruik, waarin de elementen en content volledig gericht wordt op de mobiele gebruiker. Anders dan een responsive design wordt de huidige content dus niet aangepast, maar wordt er unieke content gemaakt voor de mobiele telefoon. Je hebt hierbij dus veel meer mogelijkheden en kansen voor jouw mobiele bezoeker.

mobielvriendelijke website responsiveness
Een responsive website is op elk apparaat gebruiksvriendelijk.

Naast het design zijn er ook nog andere zaken van essentieel belang bij een mobielvriendelijke website.Een snelle laadtijd van de website is ontzettend belangrijk. Duurt het lang voordat de website is geladen? Dan zul je de bezoeker waarschijnlijk kwijtraken aan de concurrent met een snellere laadtijd.

Denk bij een mobielvriendelijke website ook aan aspecten als:

Een goede seo-score

Wat is mobile first indexing en welke impact maakt dit?

De meeste zoekopdrachten op het internet komen van mobiele gebruikers. Doordat het gebruik van de mobiele telefoon royaler is dan de desktop, is dit voor Google dan ook ontzettend belangrijk. Google hanteert daarom de mobile first indexing. Dit houdt in dat mobielvriendelijke websites voorrang hebben op websites die dat niet zijn. Wat betekent dit concreet voor jouw website? Is jouw website niet mobielvriendelijk, zullen andere websites die wél mobile friendly zijn dus hoger scoren in Google dan jij. Google kijkt dus eerder naar de mobiele versie van een website dan naar de desktop versie. Het is daarom dus essentieel dat jouw website mobiel vriendelijk is.

Een mobielvriendelijk gebruik is erg belangrijk voor een goede SEO. Het bepaalt namelijk mede hoe hoog je scoort in de organische resultaten. Zo kun je je desktop versie nog zo mooi inrichten op SEO, maar ontbreekt er een responsive mobile friendly design, zul je dus alsnog minder goed scoren. Wil jij hoog scoren in de zoekresultaten, dan is het dus essentieel dat jouw website mobielvriendelijk ingericht is. Zo optimaliseer je de gebruikerservaring voor jouw bezoekers.

Bij SYS Platform denken we graag met je mee. Je ontvangt alles in één voor jouw website, waardoor je uitstekend zult scoren op mobile friendly.

mobielvriendelijke website - Mobile first positionering

Google zal een mobielvriendelijke website beter positioneren in de zoekopdrachten.

Do's & Don'ts

Website optimaliseren voor mobiel

Je weet nu waarom een mobielvriendelijke website zo belangrijk is. Maar hoe pas je dit toe in de praktijk? Wij nemen je stapsgewijs mee door een mobielvriendelijke website.

Zo kun je je website optimaliseren voor mobiel

Wat je vooral niet moet doen:

Heb je vragen over het optimaliseren voor mobiel? Neem gerust even contact op met onze specialisten. Wij geven je graag meer informatie over dit onderwerp.

testimonial Mariska

Mariska de vries
Mariska de Vries

“SYS is supergebruiksvriendelijk als platform, maar de mensen er achter net zo fijn om mee te werken.

Aanrader!”

Alle tools, kennis en begeleiding die jij nodig hebt

Een mobielvriendelijke website met SYS platform

Wil jij een mobielvriendelijke website voor jouw organisatie om hoger te scoren in Google? Meer resultaat behalen met jouw website? SYS Platform helpt je graag om een website met resultaat op te zetten. Een mobielvriendelijke website zorgt voor een betere vindbaarheid in Google en creëert een prettige gebruikservaring. Bij het bouwen van een website zijn drie onderdelen ontzettend belangrijk: het design, de techniek en de (navigatie)structuur. In ons SYS platform pas je deze elementen eenvoudig toe. Je doorloopt stapsgewijs de weg naar jouw succesvolle en mobielvriendelijke website. We ondersteunen je bij alle tools en kennis die je nodig hebt, om jouw website in goede banen te leiden.

Bij SYS Platform maak je gebruik van Landingspagina’s. Dit zijn templates die leden kunnen gebruiken voor hun eigen website. Zij kunnen deze naar eigen wens inrichten. Denk aan kleuren, lettertypes of call to actions. Het voordeel? De pagina’s zijn meteen mobile responsive en ondersteunen dus bij een mobielvriendelijk resultaat. De website is snel, strategisch ingedeeld en simpel. Bovendien regelen wij de hosting voor jouw website en leren we je alles over een effectieve SEO.

Bekijk de case study

Duur video: 03:57

Verhaal van Katleen van Landschoot

Katleen schrijft waanzinnige marketingteksten voor andere ondernemers. Als copywriter had ze het idee om een online programma voor ondernemers te maken. Ze koos ervoor om dit bij het SYS Platform te doen én met succes! Vrij snel wist ze de eerste SYS-master mijlpalen aan te tikken.

“Het fijne aan SYS is dat ze echt om je geven en dat je er niet alleen voor staat.”

Conclusie

Wil jij beter scoren met je website en je bezoekers een prettige ervaring geven? Bouw je eigen mobile friendly website via SYS Platform. Met een mobielvriendelijke website past het design zich aan aan het desbetreffende apparaat waarop de gebruiker surft en zal dit zorgen voor hogere conversies. 

Laat jij je bezoekers profiteren van een goede laadtijd, overzichtelijke navigatie en een duidelijk design? Dan houd jij je bezoekers langer vast. 

Plan een gratis gesprek in en ga vandaag nog aan de slag met jouw mobiel vriendelijke website!

SYS Platform is hét alles-in-één platform voor mobielvriendelijke websites.

Meer conversie en beter vindbaar in Google

een platform waarmee jij makkelijk een mobielvriendelijke website bouwt

SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders