Hoe maak je jouw bedrijf schaalbaar: 7 praktische tips

Wanneer je tegen een uren- of omzetplafond aanloopt is het tijd om je bedrijf op te schalen? De vraag is alleen: op welke manier kun je opschalen? In dit blog vind je zeven praktische tips.

Je hebt in de afgelopen jaren een mooi bedrijf opgebouwd, maar nu stagneert je omzet. Je agenda zit vol. Hoe zorg je ervoor dat je verder groeit? Het antwoord hierop is simpel: Zorg voor een schaalbaar businessmodel. In dit blog lees je 11 effectieve en eenvoudige manieren om dit aan te pakken.

1. Werk aan een duidelijke, schaalbare visie

Hoe kun je meer omzet genereren terwijl je even hard werkt en hetzelfde doet als je nu doet? Dit doe je door het schaalbaar maken van je bedrijf. Maar wat betekent dat eigenlijk, schaalbaar maken? Het is niets anders dan je bedrijf op een eenvoudige manier groter maken. Dit bereik je niet door harder te werken ín je bedrijf, maar áán je bedrijf. Een eerste vereiste voor het schaalbaar maken van je bedrijf is dan ook dat je een duidelijke visie hebt.

2. Maak je bedrijf minder afhankelijk van jou als persoon

Aan je bedrijf werken houdt in dat jouw business ook draait zonder dat je zelf fysiek aanwezig bent. jouw bedrijf wordt dan minder afhankelijk van jou als persoon, wat ervoor zorgt dat je meer rust en tijd hebt om na te denken over hoe je je klanten nóg beter kunt helpen.

3. Besteed een deel van je werk uit

Het is in het begin misschien lastig om je werk uit te besteden, maar het vergroot je groeikansen én je flexibiliteit als ondernemer. Denk goed na over de kernwaarden van jouw onderneming en de mensen die in dit profiel passen.

4. Maak een online training

Werk je nu nog uurtje factuurtje? Dan is een online training een ideale manier om je bedrijf op te schalen. Aan de uren die je werkt zit een limiet. Deze limiet heeft een online cursus niet. Je maakt de cursus 1x. Of je de cursus nu 1 of 10 keer per dag verkoopt, dit kost je geen extra tijd. Je verwerkt alle kennis die je in livesessies met klanten deelt in de cursus.

Bedrijf opschalen

5. Abonnementen aanbieden

Overweeg of je jouw diensten of producten in abonnementsvorm aan kunt bieden. Door te werken met abonnementen verzeker je jezelf van periodieke inkomsten. Je hoeft niet elke maand op zoek naar nieuwe omzet, doordat je een vaste inkomstenbron hebt. Betalingen laat je verlopen via automatisch incasso, waardoor je er geen werk van hebt.

6. Afspraken automatiseren

Ben je continue aan het mailen met klanten over het inplannen van afspraken? Dan kan eenvoudiger. Door een afsprakenmodule of agenda toe aan je website toe te voegen kunnen klanten zelf hun afspraken plannen in jouw agenda. Dat bespaart je een X aantal mails per week.

7. Facturatie en boekhouding

Wanneer je facturen niet meer handmatig hoeft te versturen en in te boeken in je boekhoudprogramma bespaar je tijd. Verloopt dit geautomatiseerd dan kun je eenvoudig opschalen. Dan maakt het immers niet meer uit of je 10 of 100 facturen te verwerken hebt.

Zie ook: Automatisch facturen versturen: je website koppelen aan een boekhoudpakket

automatiseren administratie

Wanneer start je met opschalen?

Wij onderscheiden vier fases voor elke website:

 • Online visitekaartje: in dit stadium is je website letterlijk een visitekaartje. Je vertelt wie je bent, wat je doet en hoe je de bezoeker helpt
 • Website met resultaat: het doel is in dit stadium dat je klanten krijgt via je website. Je bent in de fase dat je alles opstart en het begint te lopen
 • Groei platform: je bedrijf groeit, het aantal handelingen en werkzaamheden neemt toe. De kans bestaat dat je hier tegen een uren/omzet plafond aanloopt.
 • Expert platform: in deze fase ga je voor voorspelbare, schaalbare en geautomatiseerde groei. De business staat goed, dingen lopen geautomatiseerd.

Het opschalen van je business wordt echt relevant in fase 3, het groeiplatform. Dit is de fase waarin je bedrijf zo hard groeit dat je tegen een uren of omzet plafond aanloopt. Het moment om op te schalen dus.

Opschalen bedrijf of business

Nooit meer gezeik met je website

Wil je opschalen en processen automatiseren. Met een site van SYS Platform kies je voor een systeem waarmee je de mogelijkheid om door te groeien. We helpen je stap van fase 1: het visitekaartje naar stap 4:  het expert platform. Alle benodigdheden zijn aanwezig om een bloeiende business op te zetten met je website als basis.

Gerelateerde blogs

In de kennisbank van SYS Platform vind je tientallen handige blogs met tips en informatie. Heb je deze blogs al gelezen:

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

 • Alle
 • Automatiseren
 • Bedrijf opschalen
 • Klantverhalen
 • Ondernemen
 • Updates
 • Vergelijkingen
 • Website maken
 • Website optimaliseren
10 uur per maand besparen door afspraken automatisch in te plannen
Tijd besparen door afspraken automatisch in te plannen

Ik laat zien hoe je tot wel 10 uur handmatig werk per maand kunt besparen door afspraken automatisch in te plannen via je website. Het heen en weer mailen voor het plannen van een afspraak kan erg veel tijd kosten. Door deze agenda functie te gebruiken kun je tijd besparen en krijg je meer klanten.

E-mailmarketing voor beginners (Interview met expert Rachelle Blok)
E-mailmarketing voor beginners (Interview met expert Rachelle Blok)

In dit interview met e-mailmarketing expert Rachelle Blok ontdek je wanneer je het beste kunt beginnen met e-mailmarketing. Hoe bouw je goede marketing funnels op? Hoe kom je aan meer leads voor je marketing funnels? Ze vertelt ook hoe haar klant in 1 week meer dan 18.000 omzet haalde dankzij de four day cash machine methode.

Wanneer starten met e-mailmarketing
Wanneer starten met e-mailmarketing

Wanneer starten met e-mailmarketing? E-mailmarketing is een van de manieren om klanten te krijgen. Via een maillijst kun je websitebezoekers snel bereiken. In dit artikel lees je hoe je kunt starten met e-mailmarketing en wat je nodig hebt om een maillijst op te bouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis checklist voor coaches en opleiders

De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches