De switch maken naar online werken

De verschuiving van offline naar online is een tijd bezig. Maar met het Corona virus zit die overgang in een sneltrein. Hoe kun je het beste omgaan met deze situatie? Hoe kun je jouw klanten blijven bedienen?
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Het Corona virus legt de boel even helemaal plat. Evenementen worden afgelast, de horeca gaat dicht en het advies is om thuis te blijven. Hoe kun je als ondernemer toch door blijven draaien? 

  Waar kun je jezelf het beste op focussen nu? Maar misschien nog wel het belangrijkste, hoe kun je je klanten blijven bedienen?  In dit artikel gaan we in op hoe je als ondernemer de switch naar online werken kunt maken

  Focus op korte- en lange termijn waarde

  Wat kun je nu doen wat positieve impact heeft op zowel korte als lange termijn? Persoonlijk zou ik me vooral hier op focussen. 

  Natuurlijk kun je de hele dag het nieuws volgen. Of hele seizoenen van series op Netflix gaan “bing watchen”. Maar kunt deze tijd ook gebruiken om je bedrijf verder op te bouwen. Alles wat je nu maakt, blijft voor je bedrijf werken. 

  Een aantal tips voor je op een rijtje, waar je op korte termijn en lange termijn profijt van zult hebben.

  ” Alles wat je nu doet, kan je voor of tegen je werken op de lange termijn.

  Jij kiest. “

  -Maarten & Vanessa

  Online werken aan je website

  De wereld maakt een shift naar online. Een goede website is essentieel om het online spel mee te kunnen spelen. Via websites kun je gevonden worden en zichtbaar zijn bij je publiek.

  Je website is het fundament van je bedrijf. Zeker wanneer de website voor je taken uit handen neemt. 

  Zorg dat een bezoeker je bedrijf via je website leert kennen, leuk vindt en vertrouwt. Alles verschuift steeds meer naar online, waardoor je website dus ook steeds belangrijker wordt.

  Wat kun je doen aan je website?

  Bouw de website verder uit

  Hoe beter je website staat, hoe meer die voor je zal opleveren. Maak dus wat tijd vrij om die gratis weggever in die opt-in pagina te zetten. Werk dat idee voor je nieuwe product of dienst uit en bouw de verkooppagina. 

  Zorg dat je pagina’s goed zijn ingedeeld voor alle 4 de type bezoekers. Elke type bezoeker heeft behoefte aan ander soort informatie. Het is zonde als je 50% van je bezoekers niet aanspreekt. Dit kun je verbeteren door de indeling van je pagina’s goed neer te zetten.

  Automatiseer processen

  Het automatiseren van je bedrijfsprocessen is een van de dingen waar je op lange termijn het meest aan zult hebben. Een website kan een hoop belangrijke taken voor je uit handen nemen.

  Bijvoorbeeld klanten online laten betalen via je website, waarna automatisch een factuur gestuurd wordt. Op korte termijn kost het even wat tijd, maar op langere termijn levert het je ontzettend veel vrijheid op.

  Klanten geven terug dat ze tot wel een half uur per dag aan administratie besparen (dat is 11 uur per maand!).

  Schrijf content

  Publiceer content op je website, zoals blogartikelen en video’s. Schrijf de artikelen tijdloos, zodat ze voor lange waardevol blijven. Het voordeel is dat je dit maar één keer hoeft uit te werken, maar vervolgens over een langere periode een heleboel mensen er mee kunt bedienen. 

  Het hoeft niet perfect te zijn, zolang alles wat in je hoofd zit, op papier online komt te staan. Je wordt vanzelf beter en sneller in het uitwerken. Alles wat je nu maakt, blijft voor je bedrijf werken. Ook heeft het schrijven van veel waardevolle content op de langere termijn een positief effect op jouw positionering in Google.

  tip

  Snel switchen naar Online Ondernemen

  Praktische tips en tools om ervoor te zorgen dat je in deze tijd snel switcht naar online ondernemen.

  Geen opt-in, geen verkopen, alleen maar waarde.

  *deze groep is geschikt voor trainers, coaches, opleidingsinstituten en andere experts.

  Online trainingen

  Online trainingen hebben ontzettend veel voordelen. Mocht je nog geen online trainingen hebben, dan raad ik zeker aan om deze te gaan ontwikkelen.

  Online trainingen kunnen je klanten overal ter wereld volgen. Daarnaast hoef je de training maar één keer te maken, maar kun je deze keer op keer verkopen. Een online training hebben, is dus echt een lange termijn ‘asset’ voor je bedrijf.

  Wil je direct aan de slag? Bekijk het stappenplan: Online training maken. Hierin leggen we stap voor stap uit hoe jezelf je eigen online training kunt maken. Maar ook welke apparatuur je nodig hebt. Plus hoe je de training het beste kunt verkopen.

  Neem je eigen online training op

  Veel mensen denken dat online training niet dezelfde impact heeft als 1-op-1 begeleiding. Ik zie een online training vooral als eerste stap of als aanvulling. In de online training leg je alle theorie en de basis uit. Zodat je in de 1-op-1 begeleiding direct de verdieping in kan gaan en het persoonlijk kunt maken.

  Webinars (1 op veel deelnemers)

  Geef je op dit moment workshops of seminars? Deze kun je ook online geven in de vorm van webinars.  Het voordeel is dat jij ze vanuit huis kunt geven en deelnemers over de hele wereld kunnen volgen. Er wordt ook automatische een opname van gemaakt, die je weer in je online training / leeromgeving kunt plaatsen. 

  Wij gebruiken al sinds 2015 WebinarGeek: een Nederlandstalig webinar systeem, met alle functionaliteiten die je nodig hebt. Het is makkelijk in gebruik en ze bieden goede Nederlandstalige support. 

  Naast kennis webinars, kun je ook verkoop webinars geven. Dit is een mooie manier om je product te kunnen aanbieden / verkopen aan een grote groep mensen. 

  thuis online werken
  Geef waardevolle webinars vanuit huis

  Online werken met online afspraken (1-op-1)

  Ook 1-op-1 afspraken kun je online doen. Bijvoorbeeld sessies uit een traject of 1-op-1 afspraken kun je online doen via videocalls

  Voor online meetings met max. 4 personen gebruiken wij Whereby.com. Het werkt super eenvoudig. Je maakt een online ruimte aan en deelt de link met je deelnemer(s). De deelnemers openen de link en komen direct in de videocall. Ze hoeven geen programma’s te installeren, maar kunnen direct beginnen met videochatten.

  online interview Veronique Prins
  Via Whereby.com kun je makkelijk en gratis online videocalls doen.

  In de ruimte kun je videochatten, maar ook je scherm delen. Whereby gebruiken wij niet alleen voor afspraken, maar ook voor de interviews. Zoals hierboven een voorbeeld uit interview met Veronique Prins over het kiezen van een goede businesscoach (komt binnenkort online).

  Online afspraken werken ook super in combinatie met afspraken inplannen op je website. De klant boek rechtstreeks in jouw agenda een plekje. De klant krijgt een paar uur voor de afspraak automatisch een mailtje met de link naar de whereby video call. Allemaal automatisch ingesteld, dus geen handwerk meer voor jou.

  Zorg voor juiste tools

  Als je de overstap naar online wilt maken, heb je de juiste tools nodig. Net als dat een garage een gereedschapskist nodig heeft om je auto te maken.

  Het belangrijkste is dat de tools goed samenwerken met elkaar. Zodat het voor de klant zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Plus jij als ondernemer niets handmatige handelingen hoeft te doen om het op elkaar aan te laten  sluiten.

  Zo raden we bijvoorbeeld aan om je Online leeromgeving in je website te bouwen, in plaats van op een losse domeinnaam te zetten. 

  Alle tools op een rij:

  • Online video afspraken van 2 tot 4 deelnemers: Whereby (gratis)
  • Online video afspraken +4 deelnemers: Zoom (gratis)
  • Presentatie met video online tot +100 deelnemers: WebinarGeek 
  • Website inclusief online trainingen en agenda: SYS Platform
  • Emailmarketing systeem: MailBlue

  tip

  Snel switchen naar Online Ondernemen

  Praktische tips en tools om ervoor te zorgen dat je in deze tijd snel switcht naar online ondernemen.

  Geen opt-in, geen verkopen, alleen maar waarde.

  *deze groep is geschikt voor trainers, coaches, opleidingsinstituten en andere experts.

  Conclusie

  Maak gebruik van de periode dat je thuis zit om jouw bedrijf nóg beter te maken en start met online werken. Begin met het automatiseren van processen die veel tijd in beslag nemen, zoals facturen aanmaken en verzenden. Verder kan je starten met het schrijven van waardevolle content. Zoek jij een manier om in contact te blijven met jouw klanten? Start dan met het geven van online webinars en het aanbieden van online trainingen. Je hoeft een online training maar één keer te maken. Vervolgens kan de je training keer op keer verkopen. Zorg wel dat je de  juiste tools maakt voor een gebruiksvriendelijke ervaring!

  Wat doe jij om de switch naar online werken te maken? Ben erg benieuwd, laat het weten in de comments onder dit artikel!

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Nieuwe sys update - integraties met ActiveCampaign
  Nieuw in SYS: integraties met ActiveCampaign, toetsresultaten inzien en meer

  Achter de schermen is er weer hard gewerkt aan de nieuwste SYS versie 1.25! Bekijk alle nieuwste updates en functies. Vanaf nu kun je ook uitgebreide toetsresultaten zien, conversie gegevens koppelen met ActiveCampaign en nog veel meer!

  start van sys-1
  De start van SYS Platform (3 belangrijkste tips)

  Altijd al afgevraagd hoe SYS Platform gestart is? Hoe is de naam SYS Platform ontstaan en welke stappen hebben Vanessa & Maarten gezet om er een succes van te maken? We delen onze 3 belangrijkste tips!

  Bedankpagina website
  Een bedankpagina maken voor je website; dit moet je weten

  Met een goede bedankpagina neem je jouw bezoeker aan de hand. Je geeft vertrouwen door te laten zien dat een bestelling, contactformulier of inschrijving voor een e-book goed is overgekomen. En dat niet alleen, met een bedankpagina krijg je ook inzicht in conversie. We hebben een aantal handige tips voor een goede bedankpagina voor je op een rij gezet!

  1 reactie op “De switch maken naar online werken”

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches