Hoe kies je een goede businesscoach? Interview met Tibor Olgers - SYS Platform

Hoe kies je een goede businesscoach? Interview met Tibor Olgers

Een goede businesscoach kan een belangrijke meerwaarde zijn voor je bedrijf, waardoor je jouw onderneming naar het volgende niveau kan tillen. In dit interview hebben we businesscoach Tibor Olgers om zijn expertise gevraagd over dit onderwerp.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Een goede businesscoach is een meerwaarde voor je bedrijf en kan jouw onderneming naar een hoger niveau tillen. Maar wat doet een businesscoach precies? Wanneer heb je er een nodig? En het belangrijkste: hoe kies je een goede businesscoach die jou echt verder helpt? We bespraken het met coach Tibor Olgers van Tibor.nl Consultancy Group.

  Businesscoach Tibor Olgers

  Tibor Olgers is business- en Bulletproof Life coach en wellicht ken je hem al van zijn interviews op BNR, NPO of Quote. Met meer dan 11 jaar ervaring helpt hij ondernemers naar de next level te gaan met hun bedrijf. Voordat hij begon met coachen, is hij teamleider geweest van een speciale eenheid en dat zie je terug in zijn aanpak!

  Speciale eenheden moeten voortdurend duurzaam topprestaties leveren o.b.v. goede strategieën. Deze strategieën vertaalt hij naar het bedrijfsleven. 

  Tibor gaat voor winst op alle fronten! Dat wil zeggen: een gezonde groei van bedrijf, financiën, relaties, mindset, zingeving en gezondheid.

  businesscoach Tibor Olgers
  Businesscoach Tibor Olgers gaat voor winst op alle fronten!

  De rol van een goede businesscoach

  Een veelgehoord misverstand is dat een goede businesscoach een man of vrouw met een toverstokje is die jouw bedrijf vanuit het niets in de vaart der volkeren opstuwt. In werkelijkheid heeft een goede businesscoach vooral een ondersteunende rol

  “De rol van een businesscoach is het versterken van wat er al is”, vertelt Tibor. “Je moet niet gaan werken met een businesscoach als er nog niets is. Ga eerst maar eens aan jezelf, het universum en de markt bewijzen dat je iets kunt maken waar consumenten of bedrijven op zitten te wachten. De businesscoach is een versterker. Als je je zaken niet goed op orde hebt, zorgt een businesscoachingstraject er niet voor dat dit opeens wel gaat gebeuren.”

  Ondernemers die al een tijdje bezig zijn en dingen voor elkaar krijgen, maar nog worstelen met diverse randzaken (je werkt te veel, bepaalde processen lopen niet lekker), kunnen wel veel profijt hebben van een goede businesscoach.

  “De rol van een businesscoach is het versterken van wat er al is”

  -Tibor Olgers

  Zichtbaar worden kost tijd

  Het begin is moeilijk

  Veel ondernemers nemen te vroeg (en dus zonder succes) een businesscoach in de arm omdat ze werk willen vermijden. Alle begin is namelijk moeilijk. Denk bijvoorbeeld niet dat je doelgroep de eerste 50 artikelen die je schrijft om meer naamsbekendheid te generen massaal leest. 

  Het duurt een poos totdat je zo zichtbaar bent dat goede mensen je werk opmerken. Je hebt het voorwerk nodig om naar je doel en het bijbehorende succes toe te werken.

  “We willen allemaal snel vooruit, maar ondernemen is in het begin nu eenmaal vaak een beetje saai en eenzaam. Het goede nieuws: als je dat een tijdje omarmt en het werk dus gewoon doet, heb je na een tijdje eigenlijk geen concurrentie meer”, aldus Tibor.

  Meer weten over de ondernemersreis van Maarten en Vanessa? Lees dan dit interessante blogartikel

  Consistent blijven

  Het belangrijkste aandachtspunt bij ‘het werk doen’ is dat je een consistent ritme aanhoudt dat je kunt volhouden en zorgt voor continue zichtbaarheid. “Vraag eerst aan mensen of ze bereid zijn om geld te betalen voor jouw idee. Zo ja, zorg er dan voor dat je consistent komt opdagen op de plekken (Instagram, Facebook, LinkedIn, beurzen, braderieën, partijen) waar jouw doelgroep aanwezig is.” 

  “Doe je dat een jaar lang? Dan durf ik te garanderen dat je binnen een jaar bij de bovenste 20 procent van jouw industrie zit. Na 3 jaar hoor je bij de bovenste 10 procent en binnen 5 jaar bij de bovenste 5”.

  “Vraag eerst aan mensen of ze bereid zijn om geld te betalen voor jouw idee”

  -Tibor Olgers

  Begin vanuit je passie

  Voor het opbouwen en laten groeien van je bedrijf is het vooral belangrijk dat je werkt vanuit je passie. “Of je nu tandarts, tuinhuisjesbouwer of iets anders bent: als je passie hebt voor je vak, vind je het tof om je erin te verdiepen en kennis te delen met je doelgroep”, vertelt Tibor.

  Inspiratie opdoen

  Verdieping en kennisuitwisseling ontstaan door veel te lezen en te delen. Door bijvoorbeeld op Amazon de boeken met 5-sterrenrecensies en 1-sterrecensies eruit te pikken, weet je precies waarom mensen enthousiast of teleurgesteld zijn over een bepaald boek. 

  Een andere nuttige site is AnswerThePublic. Hier zie je precies waar mensen naar zoeken en krijg je volop links naar nuttige artikelen binnen jouw vakgebied. Dit levert ook weer bergen inspiratie op voor het schrijven van eigen artikelen.

  Regel je shit

  Zeker gedurende het eerste jaar van het opbouwen van je bedrijf is het belangrijk dat je een ‘oefenmindset’ hebt. Door veel te schrijven wordt je vanzelf beter in het produceren van goede content. 

  Het is volgens Tibor ook niet verstandig om gelijk alle schepen achter je te verbranden. “Regel je shit en zorg ervoor dat je ook in de oefenfase gewoon je rekeningen kan betalen. Het is wetenschappelijk bewezen dat financiële stress heel erg drukt op je energie en creativiteit, waardoor je ook minder goed werk levert.” Een goede oplossing is om (gedeeltelijk) in loondienst te blijven werken tot je genoeg inkomsten uit je bedrijf haalt om volledig van het ondernemerschap te kunnen leven.

  Wil je handige tips om structuur te scheppen in jouw financiën? Lees dan het interview met auteur en ondernemer Femke Hogema.

  Hoe kies je een goede businesscoach?

  Je hebt de fase van oefenen en opbouwen doorlopen en timmert met je bedrijf inmiddels aardig aan de weg. Dan is het moment aangebroken waarop je wat aan een businesscoach hebt en met zijn of haar hulp je onderneming naar een hoger niveau kunt tillen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een goede businesscoach? Kijk vooral naar de onderstaande zaken.

  Het trackrecord van een businesscoach. Welke bedrijven heeft de coach zelf opgezet of gekocht? Wat zeggen anderen over die coach (kijk bijvoorbeeld naar Google-recensies)? Hoeveel recensies zijn het (tien vrienden of honderden mensen)?

  Kijk naar de klanten. Welke resultaten behaalden de klanten van de coach waar je naar kijkt? Gaat het om echte doorbraken? Zijn het serieuze bedrijven of starters die nog steeds starters zijn?

  Kijk bij het kiezen van een businesscoach ook naar het menselijke aspect. Matcht de aanpak van een coach met wie je bent en wat je wilt?

  goede reviews goede businesscoach
  Goede reviews zeggen veel over de kwaliteit van een businesscoach

  De aanpak van Tibor

  Tibor.nl hielp de afgelopen jaren talloze ondernemingen bij het neerzetten van mooie dingen. Daarbij gaat het niet alleen om het mentale en emotionele aspect, maar zeker ook om het verhogen van de meetbare winsten.

  Het team van Tibor.nl

  Wat ons onderscheidt is dat we bij Tibor.nl echt een team zijn. Ik doe mijn ding, maar daarnaast hebben we Bernd als investeerder, Ron als innovator, Marc die ontzettend goed is in sales en Eelco Smit die overname-adviseur is. We hebben echt een team van experts, niet één iemand die roept dat hij alles kan. Wij dragen heel sterk uit waar we in geloven, zoals goed je zaken regelen, eerlijk en liefdevol zijn en vastberaden vasthouden aan je kernwaarden.”

  “Onze klantenkring bestaat uit heel verschillende mensen, maar de gemene deler is wel dat ze allemaal in dezelfde kernwaarden geloven. Als je deze mensen een halve strategie geeft, maken ze daar goud van”, licht Tibor toe.

  Samenwerken met Tibor

  Tibor.nl verwacht van een ondernemer vooral eigenaarschap in alles wat hij doet, een gezonde dosis liefde voor zijn vak, een goede werkethos en trouw. Deel jij die kernwaarden? En lijkt een samenwerking met Tibor.nl je wat? Schrijf je dan in voor de e-maillijst en volg een gratis training

  Een goede vervolgstap is het volgen van de training Tactische Bedrijfsvoering. Zo bouw je uiteindelijk een relatie op met een businesscoach die zijn commerciële sporen al ruimschoots verdiende.

  Conclusie

  Een goede businesscoach kan jouw onderneming naar een hoger niveau tillen. Businesscoach Tibor Olgers legt uit dat een businesscoach alleen versterkt wat er al is. Daarom is het belangrijk om eerst te werken aan je onderneming en zorgen dat alles goed staat. Tibor vindt het belangrijk dat je werkt vanuit je passie. Als je een goede businesscoach wilt kiezen, kijk dan naar zijn/haar trackrecord, de resultaten van klanten en of het menselijke aspect van de coacht matcht met jou.

  Win-actie: Buitengewoon leiderschap

  Jaarlijks organiseert Tibor het event Buitengewoon Leiderschap. 

  Dit doet hij samen met Thijs Lindhout, Richard de Leth en Edwin Selij. In één dag leer de winnende principes op het gebied van verbinding, energie, focus en vastberadenheid van 4 top-experts in één wervelende show. 

  Vanwege corona het event van 23 mei online. Het offline event is verplaatst naar 5 september. Als klap op de vuurpijl krijg je in de tussentijd nog eens vier online masterclasses erbij. 

  Wil je een ticket (t.w.v. €250 euro) winnen voor het Online & Offline event? Met SYS hebben we twee extra tickets gekocht. Deze gaan we weggeven aan bloglezers, zoals jij!

  Beantwoord de volgende vraag: Heb je een business coach? Waarom wel /niet?

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  automatische incasso is mislukt - tips voor ondernemers
  Automatische incasso is mislukt, wat nu?
  Automatische incasso’s (abonnementen en termijnbetalingen) zorgen voor een voorspelbare cashflow. Maar wat moet je doen als een automatische incasso mislukt is? Wat zijn de oorzaken, hoe kun je dat oplossen en snel actie ondernemen?
  Automatische incasso instellen voor jouw website
  Voorspelbare inkomsten uit je website met een automatische incasso
  Hoe werkt een automatische incasso? Hoe kun je termijnbetalingen instellen zodat klanten eerder instappen bij jouw trajecten? Door het instellen van een automatische incasso creëer je voorspelbare terugkerende omzet vanuit jouw coachingspraktijk of opleiding. Lees er alles over in dit blogartikel.
  Omnidrones Opleidingsplatform met verificatiesysteem - SYS master klantverhaal
  Drone opleidingsplatform met verificatiesysteem
  Voor OmniDrones Academy, één van de grootste drone opleiders in Nederland, bouwden we een opleidingsplatform met verificatiesysteem. Deelnemers van een drone opleiding kunnen pas na verificatie het examen doen en een gecertificeerd drone vliegbewijs behalen. Een toffe uitdaging voor SYS wat nu doorgroeit tot een ...

  18 reacties op “Hoe kies je een goede businesscoach? Interview met Tibor Olgers”

  1. Zelf als coach heb ik ook een business coach, hij helpt mij om het beste te halen uit mijzelf en uit mijn business.
   Ik denk dat iedereen een leermeester nodig heeft om naar next level te gaan.
   We houden ons zelf tegen om te groeien en hoeven het wiel niet uit te vinden.

   p.s. graag win ik de kaarten als trouwe syser 😉

  2. Marrit Van Exel

   Ik doe nu traject Bulletproof bij Tibor.nl. Omdat ik de potentie in mijn bedrijf meer tot zijn recht te laten komen. Het is gericht op starters die een goed fundament willen neerzetten waar je de rest op kan bouwen.
   Geen bla bla maar cut the crap. Zo kom je wel snel tot de kern.
   Het is pittig en met snelle antwoorden wordt geen genoegen genomen.

   Waarom zelf het wiel opnieuw uitvinden?
   Het is mijn voornemen om een coach te behouden.

  3. Corine Opmeer

   Hoi Maarten,

   Mooi interview met bevlogen mens en ondernemer Tibor.

   Tibor heb ik voor het eerst gesproken toen ik net mijn bedrijf begon, 3 jaar geleden. Hij voorspelde toen wat ik 2 jaar later binnen mijn bedrijf ben gaan doen. Vorig jaar heb ik bij ’team Tibor’ Operatie Doorbraak gedaan: wat heeft dat mij (als mens) ontzettend veel gebracht! En met iedere maand eerlijk, confronterende Hemera post, houdt hij mij scherp. Dat laatste is voor mij de belangrijkste reden om Tibor als ‘mijn’ businesscoach te hebben!

  4. Nee, hier nog geen coach. Waarom niet omdat het vaak enorme bedragen zijn
   waarvan ik altijd weer twijfel, ga ik er dat uithalen. De marges van een webshop liggen toch anders dan voor trainingen etc. Dan nog wie moet je kiezen en hoe kies ik doe goeie, stiekem is dat best wel eng.

  5. Karin Kortmann

   Ja, Ik heb een business coach. Die had ik eigenljjk eerder dan mijn bedrijf. Het ging/gaat over persoonlijke ontwikkeling en vanuit daar bedrijf gestart. Vooral de helikopterview, de spiegel die hij mij voor houdt en het scherp houden zodat ik op mijn pad blijf is essentieel!

  6. Nog geen business coach voor mij. Met mijn onlangs opgestarte bedrijf bevind ik me in de opbouwfase, klanten werven, bewijzen dat de markt behoefte heeft aan mijn produkt, zichtbaar worden en zichtbaarheid vergroten. Onlangs heb ik 2 dagen mogen genieten van de kennis en visie van Tibor tijdens de master opleiding Oersterk van Richard de Leth. Zeer inspirerend en zeker tools gekregen die ik nu al kan inzetten. Daarnaast werk ik nu nog deels in loondienst, om ook het financiële deel op orde te houden. Kortom nu nog niet het juiste moment (start bedrijf en financiën) om een business coach te hebben.
   En het doel is: in 2021 de basis op orde hebben en met een business coach gaan versterken!

  7. Mijn business coaches vind ik op dit moment op insta, youtube en pinterest. Ik leer elke dag zoveel mogelijk over bloggen, websites maken om mijn doel te bereiken. Mensen die ik volg/ lees/ luister zijn; michael pilarczyk, napoleon hill, tony robbins, alan watts, dan peña, tibor en nog veel meer. Met deze info wil ik uiteindelijk een business coach kunnen betalen die ik face to face of via online calls kan ontmoeten om mijn doel sneller te verwezelijken en elke stap aan te scherpen. Dank ook weer voor deze content ?

  8. Leuk dat jullie nu ook met Tibor samenwerken. Volg hem al een tijdje, en hij is naar mijn mening een van de weinige coaches in Nederland die ook de vervolgstappen snapt na het starten. Ik heb zelf 3 coaches, 1 Businesscoach, een coach die me helpt beter te worden in mijn vak (acupunctuur, coaching, genezing), en een spiritueel coach.

   Eigenlijk is het enige wat alledrie doen: mij helpen nog meer mezelf te worden in alle aspecten van mijn zijn.

   Waarom ik ze heb? Je kunt zelf alles uitzoeken en lekker vaak op je b*k gaan, of iemand zoeken die al is waar je wilt zijn en die al ervaren heeft wat wel werkt en wat niet. Dan ga je nog steeds af en toe onderuit, maar je leert zoveel sneller bij elke stap die je neemt.

   Alleen hebben ze elk hun eigen focusgebied…

  9. Hee Maarten,

   Mooi interview weer! Tibor volg ik ook al een tijd, dus leuk om jullie samen te zien.
   Na de coaching van Nisandeh (2016) heb ik geen businesscoach meer gehad.
   Het bedrijf staat nu, zoals het destijds was uitgedacht. Met alle Corona toestanden ligt alles nu akelig stil. Daarom zou het fijn zijn om met jullie aan de ene kant – en Tibor aan de andere kant naar het next level van mijn bedrijf te gaan. Dus ja, ik win heel graag 1 van de 2 kaarten 😉

  10. Ja ik heb een businesscoach omdat ik een plaat voor mijn kop heb. Een goede coach mept me met die plaat. En dat helpt!

  11. Er was eens… een Straight Line Business Coach. Toen was er ook nog een VOF, en een partner/man. Shit happened. Toen was er weer een eenmanszaak, een alleenstaande vrouw met 2 jonge kids en een hoop onduidelijkheden. Maar ook een een sterke wil, toewijding en passie. Ik ben 5 dagen geleden uitgenodigd door Wijnand Geuze (LINK fotografie) om deel te nemen in de Samen weerbaar en wendbaar groep op FB. Sindsdien zit ik in de Tibor-tunnel. Het is verslavend! Masterclasses, YouTube video’s, checklists en online trainingen… ik vreet het allemaal! Ik zit nu thuis zonder werk en dus inkomsten, maar met vertrouwen in de toekomst. kom maar door met die tickets! Neem ik één van de andere inzenders mee ??? #2vliegen1klap

  12. Laura Langens

   Hallo! Ik heb (toevallig) vandaag het traject Operatie Bulletproof bij Tibor afgerond. Enorm interessant heeft me heel veel wijsheid gebracht over starten, een netwerk opbouwen, doelgroep kiezen en hoe ik mensen kan bereiken.
   Nu is het een kwestie van doorgaan met waar ik mee bezig ben en blijven bouwen en groeien. Ik heb een spiritueel coach, persoonlijk coach, sinds kort een voedingscoach (er is al 6 kilo af!) en ben sinds vandaag op zoek naar een zakelijk coach. Dit artikel komt dus als geroepen. Goede tips.
   Ik heb een doel, namelijk dat er op 1 januari 2023, 25 kinderateliers met dezelfde visie als Kinderatelier Buiten de lijntjes in Geffen zijn. Ik heb vertrouwen, werk er hard aan, volg mijn intuïtie en zoals Tibor zegt: regel mijn shit.
   Fijne avond lieve mensen!

  13. Het traject met mijn businesscoach liep een aantal weken geleden af. Waar ik destijds aan het traject begon met de insteek om mijn business op de rit te krijgen, werd het uiteindelijk een confrontatie met mijzelf. Gedurende het traject werd ik me meer en meer bewust van mijzelf. Merkte ik op dat er geen flow was, noch voldoening. Hierdoor vroeg ik mijzelf op een gegeven moment af waar het misging.

   1. Het regelen van mijn eigen gebeuren. Ik vermeed het echte werk waar Tibor het over had. En 2. Wat Tibor ook zei: als je niet weet waarover je moet schrijven, heb je blijkbaar de verkeerde industrie te pakken. Ik deed niet wat echt bij mij paste.

   Onderhand is het zo’n halfjaar later en is er veel gebeurd. Een coach kan je namelijk die spreekwoordelijke spiegel voorhouden, zodat er kwartjes vallen, zodat je stilstaat bij jezelf en je verantwoordelijkheid neemt. Al geef ik eerlijk toe dat ik momenteel nog niet al mijn eigen dingen op orde heb. Vandaar dat ik Tibor ook volg. Hij weet die (liefdevolle) schop onder de kont te geven. Lijkt me inspirerend om hem eens mee te maken tijdens een van zijn evenementen.

  14. Yes, Tibor is mijn business coach en ik zou ook nooit meer een andere willen. Ik volg nu Operatie Bulletproof. Ik heb al wat coaches versleten in mijn leven als ondernemer, maar wat me opgevallen is dat veel mensen coach worden omdat ze zelf falen als ondernemer. Door in te spelen op de dingen waar andere ondernemers tegen aanlopen en waar zij zelf tegen aan zijn gelopen denken ze even makkelijk geld te kunnen verdienen, maar helpen in wezen niemand echt verder. Dus dit artikel is een goede bij het maken van een keuze voor een business coach. Iedereen kan roepen dattie coach is, maar heeft diegene een bewezen trackrecord? Ik krijg daar jeuk van!

   Wat Tibor doet is goud. Ik heb pas 3 weken van zijn programma erop zitten, maar dit alleen al heeft me al zoveel verder geholpen dan al die coaches samen die hem zijn voorgegaan. Geen bullshit, orde op zaken stellen, je shit regelen en hard werken. Ontzettend verhelderend en dit helpt mij in ieder geval écht verder.

  15. Mooi artikel over Tibor en het belang van het vinden van iemand die bij je past.
   Mijn businesscoach helpt me op zoveel manieren en heeft een aanpak / werkwijze en verdienmodel waardoor mijn niche enorm uitgebreid en gespecialiseerd is. De investering is groot maar de waarde die het oplevert is enorm.

  16. Eric Hoekstra

   Ik heb een businesscoach of personal coach gehad om de sprong te wagen naar ondernemerschap en om me daarna op weg te helpen. Nu ben ik meters aan het maken met mijn bedrijf en op dit moment erg gecharmeerd van de content van Tibor. Zijn project Hemera inmiddels begonnen om te werken met goede dagelijkse gewoontes dus ik zit volop in het traject om te oefenen. Iedere dag. Steeds een stukje betere dagen.

  17. Ramona de Brock

   Ik heb een personal trainer, die mij coacht op het gebied van sport (crossfit) en lifestyle, maar ook met business vragen kan ik bij haar terecht.

   Het afgelopen jaar ben ik mede dankzij haar coaching 50 KG afgevallen. Daarnaast ben ik opgeleid tot Oersterk Coach en hebben wij daar een training gehad van Tibor. Ik volg hem al een tijd via social media.

   Ik ervaar het als fijn als je een spiegel wordt voorgehouden en zo nu en dan een duwtje de goede richting uit. Het is de investering waard, ik ben een betere versie van mijzelf geworden.

  18. Jolande Geertsema

   Na het volgen van Operatie Doorbraak in november 2019, is Tibor Olgers mijn business-coach.

   De kracht van Tibor zit in het naar boven halen van kwaliteiten die al in mij aanwezig zijn.
   Hij gaat deze mooie eigenschappen uitvergroten en samen halen wij dan het maximale uit mij. Soms ver weg uit mijn comfort-zone.

   En, ik vind het soms ook irritant en heel spannend. Dan wil ik weglopen omdat ik het onwijs eng vind om uit te stappen, omdat ik mijzelf niet durf te laten zien. Tibor geeft je altijd de keuze, niets moet. Maar kiezen is verliezen, als je niet kiest dan kun je beter stoppen. Een les die ik mijzelf nog dagelijks voor houd.

   Door mijn angst tot de kern af te pellen en eerlijk te worden over waarom ik uitstappen en online zichtbaar worden zo eng vind, zijn we erachter gekomen dat ik mijn eigen barriere ben. Ik ga voor anderen denken/spreken en doe allerlei aannames, onzin!

   Dankzij Tibor heb ik geweldige stappen in mijn business gezet. En ja, ik ben blij met en dankbaar voor Tibor omdat hij mij helpt om de beste versie van mijzelf te zijn.

   En ik ben pas net begonnen ?

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders