Waarom je WordPress updates altijd handmatig moet bijwerken

Ben je beheerder van een eigen WordPress website? Dan heb je wellicht gezien dat er in augustus 2020 een nieuwe WordPress versie beschikbaar is waarmee je automatisch updates kunt bijwerken. In dit artikel leg ik je uit waarom je dit absoluut niet moet doen!
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Heb je een website in eigen beheer? Dan maak je hoogstwaarschijnlijk gebruikt van de gratis software WordPress. Indien je gebruik maakt van WordPress, is het belangrijk om je website regelmatig te updaten. Zo blijft je website goed functioneren en ben je optimaal beschermd tegen bijvoorbeeld hackers. Er zijn twee manieren om je website te updaten: automatisch of handmatig. In dit blogartikel leg ik uit waarom je altijd WordPress handmatig moet updaten!

Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Waarom WordPress updaten?

  Maak je gebruik van WordPress in eigen beheer, dan heb je te maken met drie verschillende updates:

  • Een update voor de WordPress software
  • Een update voor de thema’s die je gebruikt voor je website
  • Update voor plugins en functionaliteiten die je aan de website hebt toegevoegd.

  Het is belangrijk om updates regelmatig uit te voeren en nooit te negeren. Zo behoud je een goedwerkende website en ben je minder vatbaar voor bugs en hackers. Wil je in detail weten waarom je WordPress moet updaten? Lees dan zeker dit artikel voordat je verder gaat over waarom je WordPress updates altijd handmatig moet updaten.

  Wat kan er misgaan tijdens het updaten van WordPress?

  Voordat we ingaan waarom je WordPress beter niet automatisch kunt updaten, is het belangrijk om in kaart te brengen wat er mis kan gaan tijdens een update. Per definitie is het niet zo dat updates mis kunnen gaan. Maar hoe groter je website is en hoe meer plugins er op staan, hoe groter de kans dat er iets misgaat.

  Bepaalde functionaliteiten gaan kapot

  Een update kan de oorzaak zijn dat er een bepaalde functionaliteit niet meer werkt. Alle plugins en functionaliteiten op je website werken samen als een soort spinnenweb. Hoe meer plugins, hoe meer ze verwikkeld raken in elkaar. Een update van de ene plugin kan ervoor zorgen dat een andere plugin niet meer werkt.

  Daarom is het zo ontzettend belangrijk om na een update alle functionaliteiten van je website te checken. Hoe vervelend zou het zijn als bezoekers bijvoorbeeld al 2 weken niet kunnen afrekenen op je website, zonder dat je dit weet?!

  WordPress handmatig updaten - functionaliteiten kapot
  Verschillende plugins kunnen invloed op elkaar uitoefenen. Ze raken in elkaar verwikkeld als een spinnenweb

  Je hele website gaat offline

  In het ergste, maar niet ondenkbare, geval gaat je hele website offline. Zowel de voor- als de achterkant. Je krijgt dan waarschijnlijk een WP-error melding te zien. Als je ook aan de achterkant van je website er “uitgeschopt” wordt, dan kun je je ook niet meer inloggen op de website. In dat geval is het noodzakelijk om gebruik te maken van een back-up. Maar daar later meer over.

  WordPress handmatig bijwerken - kritische foutmelding
  Een error melding van WordPress die je kan krijgen bij een kritische fout

  Waarom je WordPress handmatig moet updaten en niet automatisch

  In augustus 2020 is WordPress versie 5.5 verschenen. In deze update wordt het voor websitegebruikers mogelijk gemaakt om plugins automatisch te updaten aan de achterkant. Dat klinkt natuurlijk hartstikke fijn! Je hoeft er zelf niet meer aan te denken en je bent altijd helemaal “up to date”. Hoe fijn het ook klink, ik raad sterk af om WordPress automatisch te updaten.

  Het grootste argument is dat je geen controle hebt over de updates. Je weet niet wat er precies gebeurt en daardoor weet je dus ook niet wat er mis kan gaan. Stel dat er tijdens een belangrijke productlancering updates worden uitgevoerd. Vervolgens gaat er iets mis, met als gevolg dat de website crasht en je offline bent. Dan mis je belangrijke omzet én je moet in zo’n stresssituatie snel een oplossing zien te vinden.

  Door handmatig te updaten, houd je precies bij wat je updatet en kan je telkens controleren of de website naar behoren werkt. Gaat er iets fout, dan kun je hier gelijk op reageren. Daarnaast kun je een geschikte tijd kiezen om te updaten (bijvoorbeeld laat in de avond als je bezoekersaantallen laag zijn).

  Wordpress versie 5.5 automatisch updaten
  WordPress versie 5.5 maakt het mogelijk om updates automatisch bij te werken

  Waardevolle tips om WordPress handmatig te updaten

  Tja, er zit dus eigenlijk niets anders op dan handmatig WordPress up te daten. Niet updaten is namelijk ook niet goed. Om je op weg te helpen, heb ik een aantal tips die je kunt gebruiken voordat je plugins gaat bijwerken.

  Controleer het soort update

  Check van tevoren om wat voor update het gaat. Vaak kun je hieruit al concluderen hoe veilig en essentieel het is om actie te ondernemen. Heeft de update issues met betrekking tot de beveiliging opgelost? Of worden fouten uit de code hersteld? Dan kun je deze updates altijd uitvoeren.

  Gaat het om een nieuwe functionaliteit? Bijvoorbeeld dat je met een agenda plugin nu ook gelijk kunt afrekenen op de website. Dan adviseer ik om de update (nog) niet uit te voeren. Vaak zijn nieuwe functionaliteiten niet voldoende getest en kunnen er veel problemen veroorzaakt worden.

  Een back-up maken

  Vergeet alsjeblieft niet om een back-up te maken van je website! Een back-up is een reservekopie van je website. Mocht er iets fout gaan met je website, dan kun je deze reservekopie inzetten om je website te herstellen.

  Zorg ervoor dat je back-up op een andere omgeving staat dan je huidige website. Als bijvoorbeeld je hele website crasht, dan kom je ook niet meer bij je back-up. Idealiter maak je wekelijks een back-up, zodat je zo min mogelijk data verliest indien je hier gebruik van moet maken.

  “Zorg te allen tijde voor een back-up van je website”

  Voorkom fouten, laat het over aan de experts

  Heb je absoluut geen behoefte om bezig te zijn met updates en wil je geen gezeik?! Besteed dit onderdeel dan uit! Of nog beter, overweeg gebruik te maken van een online platform, zoals SYS. Alle bijwerkingen en back-ups worden automatisch voor je geregeld en je bent er altijd zeker van dat je website in veilige handen is.

  Wil je nou meer weten over het SYS Platform en de mogelijkheden? Vraag dan een gratis intakegesprek aan!

  Conclusie

  Heb je een WordPress website in eigen beheer? Dan zal je regelmatig je website moeten updaten. Met de update in augustus 2020 is het mogelijk op je website automatisch te updaten. Het is echter aan te raden om updates altijd handmatig uit te voeren. Zo heb je altijd controle over de situaties en kun je vroegtijdig problemen ontdekken. Zorg, voordat je gaat plugins gaat bijwerken, altijd voor een back-up van je website.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Online afsprakenmodule website
  Een website met afsprakenmodule; wel zo gemakkelijk!

  Stel je bent een businesscoach. Je bent net lekker aan het werk met een cliënt terwijl je telefoon gaat. Waarschijnlijk een nieuwe klant die een afspraak in wil plannen. Hoe handig zou het zijn als je dit gewoon via jouw website kon regelen? Dat de …

  Foto's en afbeeldingen optimaliseren voor Google (SEO)
  Hoe optimaliseer je foto’s voor Google?

  Wist je dat Google geen foto’s kan lezen? Om die reden is het slim om Google een handje te helpen. Dat doe je door een foto de juiste bestandsnaam en alt-tekst mee te geven. In dit blog leggen we uit hoe je afbeeldingen optimaliseert voor Google.

  Social Media of Website
  Website of social media: welk platform kies je?

  Twijfel je tussen de inzet van social media of je website? In dit blog ontdek je wat de voordelen en nadelen zijn beide platformen. Zo leggen we uit waarom je met een eigen website meer controle hebt over de strategie die je voert.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Download de gratis Checklist

  Meer Resultaat uit je Website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt enkel één email met een reminder van dit artikel. 

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches