Waarom je WordPress updates handmatig moet bijwerken - SYS Platform

Waarom je WordPress updates altijd handmatig moet bijwerken

Ben je beheerder van een eigen WordPress website? Dan heb je wellicht gezien dat er in augustus 2020 een nieuwe WordPress versie beschikbaar is waarmee je automatisch updates kunt bijwerken. In dit artikel leg ik je uit waarom je dit absoluut niet moet doen!

Heb je een website in eigen beheer? Dan maak je hoogstwaarschijnlijk gebruikt van de gratis software WordPress. Indien je gebruik maakt van Wordpress, is het belangrijk om je website regelmatig te updaten. Zo blijft je website goed functioneren en ben je optimaal beschermd tegen bijvoorbeeld hackers. Er zijn twee manieren om je website te updaten: automatisch of handmatig. In dit blogartikel leg ik uit waarom je altijd Wordpress handmatig moet updaten!

Inhoudsopgave
    Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

    Waarom WordPress updaten?

    Maak je gebruik van WordPress in eigen beheer, dan heb je te maken met drie verschillende updates:

    • Een update voor de Wordpress software
    • Een update voor de thema’s die je gebruikt voor je website
    • Update voor plugins en functionaliteiten die je aan de website hebt toegevoegd.

    Het is belangrijk om updates regelmatig uit te voeren en nooit te negeren. Zo behoud je een goedwerkende website en ben je minder vatbaar voor bugs en hackers. Wil je in detail weten waarom je WordPress moet updaten? Lees dan zeker dit artikel voordat je verder gaat over waarom je WordPress updates altijd handmatig moet updaten.

    Wat kan er misgaan tijdens het updaten van WordPress?

    Voordat we ingaan waarom je WordPress beter niet automatisch kunt updaten, is het belangrijk om in kaart te brengen wat er mis kan gaan tijdens een update. Per definitie is het niet zo dat updates mis kunnen gaan. Maar hoe groter je website is en hoe meer plugins er op staan, hoe groter de kans dat er iets misgaat.

    Bepaalde functionaliteiten gaan kapot

    Een update kan de oorzaak zijn dat er een bepaalde functionaliteit niet meer werkt. Alle plugins en functionaliteiten op je website werken samen als een soort spinnenweb. Hoe meer plugins, hoe meer ze verwikkeld raken in elkaar. Een update van de ene plugin kan ervoor zorgen dat een andere plugin niet meer werkt.

    Daarom is het zo ontzettend belangrijk om na een update alle functionaliteiten van je website te checken. Hoe vervelend zou het zijn als bezoekers bijvoorbeeld al 2 weken niet kunnen afrekenen op je website, zonder dat je dit weet?!

    WordPress handmatig updaten - functionaliteiten kapot
    Verschillende plugins kunnen invloed op elkaar uitoefenen. Ze raken in elkaar verwikkeld als een spinnenweb

    Je hele website gaat offline

    In het ergste, maar niet ondenkbare, geval gaat je hele website offline. Zowel de voor- als de achterkant. Je krijgt dan waarschijnlijk een WP-error melding te zien. Als je ook aan de achterkant van je website er “uitgeschopt” wordt, dan kun je je ook niet meer inloggen op de website. In dat geval is het noodzakelijk om gebruik te maken van een back-up. Maar daar later meer over.

    WordPress handmatig bijwerken - kritische foutmelding
    Een error melding van WordPress die je kan krijgen bij een kritische fout

    Waarom je WordPress handmatig moet updaten en niet automatisch

    In augustus 2020 is WordPress versie 5.5 verschenen. In deze update wordt het voor websitegebruikers mogelijk gemaakt om plugins automatisch te updaten aan de achterkant. Dat klinkt natuurlijk hartstikke fijn! Je hoeft er zelf niet meer aan te denken en je bent altijd helemaal “up to date”. Hoe fijn het ook klink, ik raad sterk af om WordPress automatisch te updaten.

    Het grootste argument is dat je geen controle hebt over de updates. Je weet niet wat er precies gebeurt en daardoor weet je dus ook niet wat er mis kan gaan. Stel dat er tijdens een belangrijke productlancering updates worden uitgevoerd. Vervolgens gaat er iets mis, met als gevolg dat de website crasht en je offline bent. Dan mis je belangrijke omzet én je moet in zo’n stresssituatie snel een oplossing zien te vinden.

    Door handmatig te updaten, houd je precies bij wat je updatet en kan je telkens controleren of de website naar behoren werkt. Gaat er iets fout, dan kun je hier gelijk op reageren. Daarnaast kun je een geschikte tijd kiezen om te updaten (bijvoorbeeld laat in de avond als je bezoekersaantallen laag zijn).

    Wordpress versie 5.5 automatisch updaten
    Wordpress versie 5.5 maakt het mogelijk om updates automatisch bij te werken

    Waardevolle tips om WordPress handmatig te updaten

    Tja, er zit dus eigenlijk niets anders op dan handmatig WordPress up te daten. Niet updaten is namelijk ook niet goed. Om je op weg te helpen, heb ik een aantal tips die je kunt gebruiken voordat je plugins gaat bijwerken.

    Controleer het soort update

    Check van tevoren om wat voor update het gaat. Vaak kun je hieruit al concluderen hoe veilig en essentieel het is om actie te ondernemen. Heeft de update issues met betrekking tot de beveiliging opgelost? Of worden fouten uit de code hersteld? Dan kun je deze updates altijd uitvoeren.

    Gaat het om een nieuwe functionaliteit? Bijvoorbeeld dat je met een agenda plugin nu ook gelijk kunt afrekenen op de website. Dan adviseer ik om de update (nog) niet uit te voeren. Vaak zijn nieuwe functionaliteiten niet voldoende getest en kunnen er veel problemen veroorzaakt worden.

    Een back-up maken

    Vergeet alsjeblieft niet om een back-up te maken van je website! Een back-up is een reservekopie van je website. Mocht er iets fout gaan met je website, dan kun je deze reservekopie inzetten om je website te herstellen.

    Zorg ervoor dat je back-up op een andere omgeving staat dan je huidige website. Als bijvoorbeeld je hele website crasht, dan kom je ook niet meer bij je back-up. Idealiter maak je wekelijks een back-up, zodat je zo min mogelijk data verliest indien je hier gebruik van moet maken.

    “Zorg te allen tijde voor een back-up van je website”

    Voorkom fouten, laat het over aan de experts

    Heb je absoluut geen behoefte om bezig te zijn met updates en wil je geen gezeik?! Besteed dit onderdeel dan uit! Of nog beter, overweeg gebruik te maken van een online platform, zoals SYS. Alle bijwerkingen en back-ups worden automatisch voor je geregeld en je bent er altijd zeker van dat je website in veilige handen is.

    Wil je nou meer weten over het SYS Platform en de mogelijkheden? Vraag dan een gratis intakegesprek aan!

    Conclusie

    Heb je een WordPress website in eigen beheer? Dan zal je regelmatig je website moeten updaten. Met de update in augustus 2020 is het mogelijk op je website automatisch te updaten. Het is echter aan te raden om updates altijd handmatig uit te voeren. Zo heb je altijd controle over de situaties en kun je vroegtijdig problemen ontdekken. Zorg, voordat je gaat plugins gaat bijwerken, altijd voor een back-up van je website.

    DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

    Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

    De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

    Aanbevolen artikelen

    • Alle
    • Automatiseren
    • Bedrijf opschalen
    • Klantverhalen
    • Ondernemen
    • Updates
    • Vergelijkingen
    • Website maken
    • Website optimaliseren
    systematiseren voor een meer menselijke verbinding
    5 manieren om te systematiseren voor een menselijkere verbinding

    Systematiseren kan juist een menselijkere verbinding met (potentiële) klanten bevorderen. Mits je weet hoe je slim kunt systematiseren. In dit blogartikelen delen we 5 manieren om te systematiseren.

    Hoe werkt een website overstapservice - van losse systemen naar een alles-in-1 website platform
    Hoe werkt een website overstapservice?

    Wanneer is het handig om te wisselen van websiteplatform? Hoe werkt een website overstapservice en wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet je opletten?

    Nieuwe mijlpaal voor het SYS Platform header
    Een nieuwe mijlpaal voor het SYS platform

    Per 1 januari 2024 neemt Erol Avci het bedrijf SYS Platform B.V. van Maarten en Vanessa over. Maarten en Vanessa blijven bij SYS werken, maar dan in een rol die zij leuker vinden. Erol heeft kennis, ervaring en een groot netwerk om SYS verder te laten groeien. Hij gaat investeren in het platform en het team aansturen, zodat alles nog beter aansluit op de behoefte van coaches en opleiders. Wat onder andere zal resulteren in nog meer nieuwe functionaliteiten! In dit bericht lees je wat dit voor jou als klant en/of partner betekent.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Gratis checklist voor coaches en opleiders

    De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

    Nu geen tijd om te lezen?👇

    Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

    Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

    SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders