Hoe voorkom je dat je website wordt gehackt?

Het is een nachtmerrie van elke ondernemer: gehackt worden! In deze blog geef ik je waardevolle tips om hacken te voorkomen. Maar ook besteed ik aandacht aan de stappen die je kan ondernemen als je gehackt ben.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Vandaag de dag is het erg gemakkelijk om gegevens te stelen op het internet. Daarom is het van uiterst belang dat je weet wat er allemaal kan gebeuren, zodat je weet hoe je het kan voorkomen. Hieronder staan 7 tips die jij kan gebruiken om je gegevens beter te beschermen!

1. Zorg voor een goed wachtwoord

Bij SYS leveren we standaard al wachtwoorden die niet makkelijk geraden kunnen worden, en dat helpt enorm! Maar dat maakt ze ook enorm moeilijk om te onthouden. Aan te raden is dat je een wachtwoord hebt dat je zelf kan onthouden, maar wat moeilijk is voor anderen om te raden. Als je zelf namelijk je wachtwoord onthoud, hoef je hem ook niet ergens te noteren. En als hij nergens genoteerd staat behalve in je gedachten, kan hij ook niet zo maar gestolen worden!

2. Maak gebruik van multi-factor authenticatie

Verschillende services bieden de mogelijkheid om met multi-factor authenticatie te werken. Zo maakt Google bijvoorbeeld gebruik van multi-factor authenticatie. 

Maar wat is dit eigenlijk? Normaal gesproken had je alleen een wachtwoord nodig om in te loggen, maar met multi-factor authenticatie moet je meer dan één bewijsstuk inleveren. Een goed voorbeeld hier van zijn SMS codes. Mocht iemand dan je wachtwoord hebben, dan hebben ze eerst nog je telefoon nodig. In die tussentijd kan jij je wachtwoord weer veranderen!

3. Houd al je apps up-to-date

Hackers doen er alles aan om gebruik te maken van gaten in het systeem. Daarom worden applicaties eens in de zoveel tijd geupdated om er voor te zorgen dat alle gaten worden gedicht. Zorg er dus voor dat je al je applicaties, op zowel je telefoon als op je computer altijd up-to-date houd! Gelukkig hoef je je daar geen zorgen om te maken bij het SYS Platform, want wij updaten elke dag jouw website. Zodat jij met alle rust aan je site kan werken.

4. Maak minimaal elke week een back-up

Het maken van back-ups is enorm handig. Zo kan je je website resetten wanneer je zelf eens een keer een foutje maakt, maar kan het je ook redden wanneer je website gehackt is. Gelukkig hoef je bij SYS je daar géén zorgen over te maken, want bij SYS maken we elke week een back-up van jouw website op een beveiligde omgeving. Zo raak je nooit je website kwijt!

5. Maak gebruik van een anti-virus of adblocker

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je nooit dingen moet downloaden van bronnen die je niet kent of vertrouwd. Maar mocht het toch eens gebeuren, dan is het erg fijn om een anti-virus in huis te hebben.

Maar wist je dat je ook zonder te downloaden geïnfecteerd kan raken met bijvoorbeeld mallware? Het is mogelijk voor hackers om advertenties te infecteren met mallware. In sommige gevallen hoef je er niet eens op te klikken om geïnfecteerd te worden. Zorg er dus voor dat je altijd gebruik maakt van zowel een anti-virus als een adblocker om je computer optimaal te beschermen tegen dit soort ongein.

Nog op zoek naar een gratis anti-virus scanner? Avast is gratis, en zonder teveel gedoe te installeren.

6. Deel zo min mogelijk persoonlijke gegevens op het internet

Tegenwoordig deelt iedereen alles op het internet. Zo worden er per seconden ruim 2 miljoen e-mails verstuurd, en natuurlijk delen we niet alleen dingen per mail; maar ook op sociale media! Zoals de geboorte van je nichtje, de aankoop van je eerste huis, maar ook ongevraagde meningen. Het probleem hier mee is dat hackers een enorm profiel kunnen creëeren op basis van jouw social media posts. Dit heet social engineering, want uiteindelijk is de zwakste schakel in het systeem de mens zelf. Dus weet wat je deelt!

Ik ben gehackt!!! Wat nu?

Verander zo snel mogelijk al je wachtwoorden, en het liefst op een ander apparaat dan dat je normaal gebruik van maakt. De kans is aanwezig dat je computer is geïnfecteerd en hierdoor de hacker alle wijzigingen van de wachtwoorden doorgestuurd krijgt! Of het wel, of niet lukt om je wachtwoord aan te passen; de volgende stap is nu om ons support team te contacteren. Wij weten precies wat we moeten doen om je website veilig te stellen. Terwijl jij bezig bent om je computer te scannen op virussen; zetten wij jouw website weer veilig online. Dat is de service van SYS Platform.

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Website maken
  • Website optimaliseren
header Katleen SYS-master
Binnen 10 dagen omzet met maar één salespagina

Met maar één salespagina binnen 10 dagen een mooie omzet realiseren. Dat is precies wat Katleen van Landschoot heeft gedaan! Als copywriter had ze het idee om een online programma voor ondernemers te maken. Daarvoor is ze naar SYS Platform overgestapt, met ontzettend mooi resultaat!

header Google Meet
Google Meet: innovatief videobellen – de handleiding

Ben jij op zoek naar een goede en makkelijke manier om te videobellen? Dan is Google Meet wellicht iets voor jou! Deze innovatieve tool van Google maakt het mogelijk om gratis met maar lieft 100 deelnemers te videobellen! In dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan!

header WordPress handmatig updaten
Waarom je WordPress updates altijd handmatig moet bijwerken

Ben je beheerder van een eigen WordPress website? Dan heb je wellicht gezien dat er in augustus 2020 een nieuwe WordPress versie beschikbaar is waarmee je automatisch updates kunt bijwerken. In dit artikel leg ik je uit waarom je dit absoluut niet moet doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de gratis Checklist

Meer Resultaat uit je Website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt enkel één email met een reminder van dit artikel. 

SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches