Hoe voorkom je dat je website wordt gehackt?

Het is een nachtmerrie van elke ondernemer: gehackt worden! In deze blog geef ik je waardevolle tips om hacken te voorkomen. Maar ook besteed ik aandacht aan de stappen die je kan ondernemen als je gehackt ben.

Vandaag de dag is het erg gemakkelijk om gegevens te stelen op het internet. Daarom is het van uiterst belang dat je weet wat er allemaal kan gebeuren, zodat je weet hoe je het kan voorkomen. Hieronder staan 7 tips die jij kan gebruiken om je gegevens beter te beschermen!

1. Zorg voor een goed wachtwoord

Bij SYS leveren we standaard al wachtwoorden die niet makkelijk geraden kunnen worden, en dat helpt enorm! Maar dat maakt ze ook enorm moeilijk om te onthouden. Aan te raden is dat je een wachtwoord hebt dat je zelf kan onthouden, maar wat moeilijk is voor anderen om te raden. Als je zelf namelijk je wachtwoord onthoud, hoef je hem ook niet ergens te noteren. En als hij nergens genoteerd staat behalve in je gedachten, kan hij ook niet zo maar gestolen worden!

2. Maak gebruik van multi-factor authenticatie

Verschillende services bieden de mogelijkheid om met multi-factor authenticatie te werken. Zo maakt Google bijvoorbeeld gebruik van multi-factor authenticatie. 

Maar wat is dit eigenlijk? Normaal gesproken had je alleen een wachtwoord nodig om in te loggen, maar met multi-factor authenticatie moet je meer dan één bewijsstuk inleveren. Een goed voorbeeld hier van zijn SMS codes. Mocht iemand dan je wachtwoord hebben, dan hebben ze eerst nog je telefoon nodig. In die tussentijd kan jij je wachtwoord weer veranderen!

3. Houd al je apps up-to-date

Hackers doen er alles aan om gebruik te maken van gaten in het systeem. Daarom worden applicaties eens in de zoveel tijd geupdated om er voor te zorgen dat alle gaten worden gedicht. Zorg er dus voor dat je al je applicaties, op zowel je telefoon als op je computer altijd up-to-date houd! Gelukkig hoef je je daar geen zorgen om te maken bij het SYS Platform, want wij updaten elke dag jouw website. Zodat jij met alle rust aan je site kan werken.

4. Maak minimaal elke week een back-up

Het maken van back-ups is enorm handig. Zo kan je je website resetten wanneer je zelf eens een keer een foutje maakt, maar kan het je ook redden wanneer je website gehackt is. Gelukkig hoef je bij SYS je daar géén zorgen over te maken, want bij SYS maken we elke week een back-up van jouw website op een beveiligde omgeving. Zo raak je nooit je website kwijt!

5. Maak gebruik van een anti-virus of adblocker

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je nooit dingen moet downloaden van bronnen die je niet kent of vertrouwd. Maar mocht het toch eens gebeuren, dan is het erg fijn om een anti-virus in huis te hebben.

Maar wist je dat je ook zonder te downloaden geïnfecteerd kan raken met bijvoorbeeld mallware? Het is mogelijk voor hackers om advertenties te infecteren met mallware. In sommige gevallen hoef je er niet eens op te klikken om geïnfecteerd te worden. Zorg er dus voor dat je altijd gebruik maakt van zowel een anti-virus als een adblocker om je computer optimaal te beschermen tegen dit soort ongein.

Nog op zoek naar een gratis anti-virus scanner? Avast is gratis, en zonder teveel gedoe te installeren.

6. Deel zo min mogelijk persoonlijke gegevens op het internet

Tegenwoordig deelt iedereen alles op het internet. Zo worden er per seconden ruim 2 miljoen e-mails verstuurd, en natuurlijk delen we niet alleen dingen per mail; maar ook op sociale media! Zoals de geboorte van je nichtje, de aankoop van je eerste huis, maar ook ongevraagde meningen. Het probleem hier mee is dat hackers een enorm profiel kunnen creëeren op basis van jouw social media posts. Dit heet social engineering, want uiteindelijk is de zwakste schakel in het systeem de mens zelf. Dus weet wat je deelt!

Ik ben gehackt!!! Wat nu?

Verander zo snel mogelijk al je wachtwoorden, en het liefst op een ander apparaat dan dat je normaal gebruik van maakt. De kans is aanwezig dat je computer is geïnfecteerd en hierdoor de hacker alle wijzigingen van de wachtwoorden doorgestuurd krijgt! Of het wel, of niet lukt om je wachtwoord aan te passen; de volgende stap is nu om ons support team te contacteren. Wij weten precies wat we moeten doen om je website veilig te stellen. Terwijl jij bezig bent om je computer te scannen op virussen; zetten wij jouw website weer veilig online. Dat is de service van SYS Platform.

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
Alles over adverteren op social media met Marlou Minten
Alles over adverteren op social media | Interview met Marlou Minten

In dit interview spreekt Maarten met Marlou Minten, marketing specialist van Your Marketing Minds met een focus op advertenties in Google, Facebook en Instagram. Wanneer start je met adverteren? Welk budget heb je nodig? Hoe kies je een marketingbureau? En wanneer mag je resultaat verwachten?

Yousra Jaddour PowerMama
Op tv komen bij Eva Jinek met jouw opleiding (case study)

Hoe Yousra Jaddour als opleidingsinstituut op TV kwam bij Eva Jinek en nu nog sneller groeit online. Yousra leidt fitness professionals op om goed om te gaan met zwangere vrouwen. Haar opleiding is een succes, maar dat resulteert in veel handmatig werk. Ze stapt over naar SYS en bespaart nu tot wel 40 uur per maand aan handmatig werk. Die tijd gebruikt ze nu voor extra marketing en promotie.

Vergroot de opkomst van je salesgesprekken met 4 simpele tips
Vergroot de opkomst van je salesgesprekken met 4 tips

Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen daadwerkelijk op komen dagen in je salesgesprekken? Pas deze 4 simpele tips toe en vergroot de opkomst van je salesgesprekken. Door deze 4 tips toe te passen vergroot je de opkomstpercentage, met als resultaat meer trajecten en opleidingen te verkopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis checklist voor coaches en opleiders

De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches