Gratis en makkelijk videobellen (Whereby Review)

Videobellen wordt steeds populairder en is een prima manier om snel en op afstand te communiceren. In dit artikel laten we zien hoe je dankzij Whereby gratis videobelt met je klanten zonder dat je iets hoeft te installeren op je computer.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Videobellen wordt steeds populairder. Het is een prima manier om snel en op afstand met elkaar te communiceren, of je nu thuis of op kantoor zit. In dit artikel laten we zien hoe je dankzij Whereby videobelt met je klanten zonder dat een van jullie iets hoeft te installeren op je computer. En misschien nog wel het beste nieuws: het programma is gratis te gebruiken.

  Het Whereby-platform

  Whereby.com is echt een fantastisch platform om te videobellen en werkt heel simpel. D.m.v. een eigen unieke link die je kan aanmaken, krijg je een virtuele videoruimte (zichtbaar in de bovenhoek van je scherm). Het handige is dat de Whereby-videoruimte altijd van jou blijft. In tegenstelling tot bij een platform als Zoom hoef je dus niet elke keer weer nieuwe meeting-id’s te maken. Je kunt gewoon doorlopend dezelfde kamer blijven gebruiken voor het videochatten. Het enige wat je hoeft te doen, is de link delen met je gesprekspartner.

  videobellen Whereby unieke link
  Links bovenaan zie je de unieke link van jouw virtuele videokamer

  Ook een toffe feature van Whereby is dat je het scherm met elkaar kunt delen bij het bellen of videochatten. Daarnaast is er een betaalde add-on waarmee je voor vijf dollar per maand opnames maakt. Wijzelf gebruiken Screencast-O-Matic om videochats op te nemen, zoals het interview met Tibor.

  Een videocall opzetten via Whereby

  Aanmelden

  Het opzetten van een videocall via Whereby is heel makkelijk. Je klikt gewoon op ‘get started’ en tikt vervolgens je naam en e-mailadres in. 

  Whereby aanmelden

  Nadat je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden, krijg je (in plaats van in te loggen met een klassiek wachtwoord) een code toegestuurd op je e-mailadres. Door die code vanuit de mail te kopiëren naar het inlogscherm, krijg je toegang tot Whereby.

  Whereby e-mail verificatie

  Virtuele videokamer aanmaken

  Na de e-mailverificatie kan je een unieke link aanmaken voor jouw persoonlijke videokamer. Verwerk bijvoorbeeld jouw bedrijfnaam in de link en klik op “create my room”.

  Whereby videokamer maken

  Vervolgens verschijnt een scherm met de naam van je kamer. Als je hierop klikt, krijg je eerst jezelf te zien en kun je de instellingen van je microfoon en webcam aanpassen. Wat je wel altijd even moet doen is op ‘permissions’ klikken zodat het platform toestemming krijgt om je camera en microfoon te gebruiken.

   

  Als je eenmaal in de virtuele vergaderruimte zit, kun je ook gebruikmaken van diverse beeldinstellingen. Denk bijvoorbeeld aan het scherm maximaliseren of delen, van camera wisselen of kiezen voor een fullscreen-modus.

  videobellen Whereby unieke link

  Deel de link met anderen om ze uit te nodigen voor een videocall.

  Gratis videobellen

  Het goede nieuws is dat Whereby je weinig tot niets hoeft te kosten. Het programma is tot een maximum van een kamer en vier gasten namelijk gratis te gebruiken. Het platform biedt ook de mogelijkheid om meerdere kamers toe te voegen, maar voor die optie heb je een abonnement nodig. Voor tien dollar per maand (Pro-abonnement) kun je drie kamers gebruiken en tot 12 mensen in een kamer zetten. Dit maakt Whereby een uitstekend alternatief voor Zoom.

  Nog een voordeel is dat deelnemers moeten “aankloppen”. Het kan zo zijn dat er maar een aantal deelnemers het gesprek mogen bijwonen. Of wellicht geef je online support en kan je maar 1 deelnemer per keer helpen. Met de betaalde versie kan je de kamer “op slot doen”. Deelnemers kunnen dan niet zomaar naar binnen treden met een link. Handig als je zeker wilt zijn dat niet iedereen met de link op elk moment deel kan nemen.

  Waarom je geen business-abonnement moet nemen

  Als je meer dan twaalf mensen in een kamer wilt hebben, kun je kiezen voor het Business-abonnement (zestig dollar per jaar). Wij raden dit echter niet aan. Als je met meer dan twaalf personen in één virtuele ruimte gaat zitten en allemaal het geluid aan hebt staan, gaat er al gauw veel mis en wordt er chaos gecreëerd. In zo’n situatie moet iedereen het geluid uitzetten wil je een goede conversatie kunnen houden.

  kosten videobellen Whereby
  Whereby biedt, naast de gratis versie, twee abonnementen aan

  Webinars voor grote groepen

  Ben je toch op zoek naar een oplossing voor meer dan twaalf mensen in één videoruimte? Dan raden wij aan om over te schakelen op een webinar. Wij hebben daarvoor WebinarGeek: een fantastisch programma waarmee jij jezelf wel gewoon kan laten zien en je presentatie kunt houden. De andere deelnemers kunnen alleen chatten, waardoor hun camera’s en microfoons niet voor verstoring zorgen.

  Extra functionaliteiten met het SYS-platform

  Agendafunctie koppelen aan Whereby

  Omdat de kameridentificatie in Whereby niet verandert, kun je er onwijs leuke trucs mee uithalen. Via de ingebouwde agendafunctie van het SYS-platform kun je bijvoorbeeld precies inplannen wanneer (datum en precieze tijd) je met ons via Whereby wilt videobellen. Die info komt vervolgens automatisch in onze agenda te staan.

  E-mails koppelen aan Whereby

  Daarnaast wordt vanuit die agenda automatisch een mail met een bedankje en deelnamelink naar de Whereby-gebruiker gestuurd. Het mailtje wijst de gebruiker er verder op dat hij een camera en microfoon moet hebben, legt uit hoe je in de videoruimte komt en hoe je het platform toestemming verleent om je camera en microfoon te gebruiken. Dankzij die automatisering en uitleg zijn alle partijen veel minder tijd kwijt aan voorbereidend mailverkeer.

  Bij SYS zetten we Whereby in voor een divers spectrum aan verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan interviews, sales- en klantgesprekken of projecten. Whereby is, zeker in combinatie met SYS, een enorm makkelijke, fijne en goedkope manier om te videobellen. Een prima alternatief voor Zoom dus.

  Teamoverleg videobellen
  Ook voor teammeetings maken wij gebruik van Whereby

  Over SYS

  Wil je meer weten over Whereby en videobellen? En wil je jouw website en webdiensten naar een hoger niveau tillen? SYS is het platform dat jou alle kennis, tools en begeleiding aanreikt voor het opzetten en onderhouden van een website met resultaat. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en plan een intakegesprek in.

  Conclusie

  Whereby is een makkelijke en gratis manier om te videobellen met klanten. D.m.v. een unieke link maak je een eigen virtuele videokamer aan. Je kan max. 4 deelnemers tegelijkertijd uitnodigen voor een videocall. Je hoeft alleen de link te delen en niks te downloaden. Whereby biedt ook abonnementen aan voor bedrijven die met meer dan 4 deelnemers willen videobellen. Doordat de unieke link altijd hetzelfde blijft, kan je verschillende trucs gebruiken. Als iemand bijvoorbeeld een afspraak boekt via de agenda, dan krijgen ze automatisch een mailtje met de link naar de videocall.

  Ken je een andere ondernemer die op zoek is naar een alternatief van Zoom? Of die een makkelijk programma zoekt om te videobellen? 

  Deel deze blog gerust met diegene!

  Deel op facebook
  Facebook
  Deel op linkedin
  LinkedIn
  Deel op whatsapp
  WhatsApp
  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  header Katleen SYS-master
  Binnen 10 dagen omzet met maar één salespagina

  Met maar één salespagina binnen 10 dagen een mooie omzet realiseren. Dat is precies wat Katleen van Landschoot heeft gedaan! Als copywriter had ze het idee om een online programma voor ondernemers te maken. Daarvoor is ze naar SYS Platform overgestapt, met ontzettend mooi resultaat!

  header Google Meet
  Google Meet: innovatief videobellen – de handleiding

  Ben jij op zoek naar een goede en makkelijke manier om te videobellen? Dan is Google Meet wellicht iets voor jou! Deze innovatieve tool van Google maakt het mogelijk om gratis met maar lieft 100 deelnemers te videobellen! In dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan!

  header WordPress handmatig updaten
  Waarom je WordPress updates altijd handmatig moet bijwerken

  Ben je beheerder van een eigen WordPress website? Dan heb je wellicht gezien dat er in augustus 2020 een nieuwe WordPress versie beschikbaar is waarmee je automatisch updates kunt bijwerken. In dit artikel leg ik je uit waarom je dit absoluut niet moet doen!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Download de gratis Checklist

  Meer Resultaat uit je Website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt enkel één email met een reminder van dit artikel. 

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches