Vergroot de opkomst van je salesgesprekken met 4 tips

Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen daadwerkelijk op komen dagen in je salesgesprekken? Pas deze 4 simpele tips toe en vergroot de opkomst van je salesgesprekken. Door deze 4 tips toe te passen vergroot je de opkomstpercentage, met als resultaat meer trajecten en opleidingen te verkopen.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Heel vervelend als mensen op het laatste moment de afspraak afzeggen of niet op komen dagen en helemaal niks meer van zich laten horen. Deze 4 tips kun jij direct toepassen zodat je de opkomst van je salesgesprekken vergroot. Bijna niemand komt bij ons niet opdagen dankzij deze tips!

  Meer salesgesprekken inplannen en een hogere opkomst door deze 4 tips

  Voordat je aan de slag gaat met deze tips is het handig om een agenda module in te stellen op jouw website. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van externe tools zoals Calendly of een alles in 1 platform kiezen waar dat al in zit. Je kunt er veel tijd mee besparen en het levert je ook meer klanten op. Er kunnen meerdere afspraken tegelijkertijd ingepland worden en alles gaat geautomatiseerd. Sinds wij deze optie hebben op onze website krijgen wij 2x zoveel afspraken binnen. En door het toepassen van de 4 simpele tips gaan bijna alle ingeplande salesgesprekken door!

  Tip 1: Zorg dat je altijd een bevestigingsmail verstuurt

  Stuur een bevestigingsmail van de afspraak zodat mensen het meteen in hun agenda kunnen noteren. Hierdoor vergeten mensen hun afspraak minder snel. Nog handiger is het om dit automatisch te doen. Dat kan door een afsprakenmodule in te stellen op je website.

  Vergroot de opkomst van je salesgesprekken met 4 tips
  Makkelijk en snel afspraken inplannen in je agenda & automatisch herinneringsmails versturen

  Tip 2: Maak duidelijk wat ze aan het salesgesprek hebben

  Waarom zouden ze naar dat gesprek moeten komen? Wat gaan ze leren? Dit gesprek moet waardevol zijn voor hun en niet voor jou. Voorafgaand aan een coachingstraject zou je bijvoorbeeld een intakegesprek in kunnen plannen. Hierin leg je uit waarom het goed is om deel te nemen aan dit traject en wat voor resultaat ze hieruit gaan halen.

  Tip 3: vergroot de opkomst door automatische herinneringsmails te versturen

  Zorg dat je een dag van tevoren automatisch een herinnering verstuurt. Mensen zijn druk, ze vergeten hun afspraken en kijken niet altijd in hun agenda. Stuur een herinneringsmail zodat ze nogmaals weten wanneer ze de afspraak hebben staan. Ze hoeven dan niet op het laatste moment te stressen, omdat ze het (bijna) vergeten zijn. Een hele simpele mail waarmee je de opkomst percentage van je salesgesprekken omhoog kunt krijgen. Door deze tip toe te passen zijn we van 60 naar 90-95% gegaan. Bijna niemand komt meer te laat of niet opdagen bij onze salesgesprekken.

  Tip 4: vraag om een telefoonnummer

  Wanneer iemand een afspraak in gaat plannen op je website, wil je graag ook het telefoonnummer hebben. Mocht het zo zijn dat diegene de afspraak toch vergeten is, dan kun je hem of haar opbellen en vragen wat er aan de hand is. Soms lukt het bijvoorbeeld niet om in te loggen in Zoom en wil je deze persoon ermee helpen. Veel beter dan helemaal niets van elkaar horen en een salesgesprek minder hebben.

  Automatiseer jouw handmatige processen en haal meer resultaat uit jouw website

  Ben je op zoek naar een platform waar je makkelijk afspraken in kunt laten plannen? Waarmee je automatisch een bevestigings- en herinneringsmail kunt versturen? Een website die jou meer resultaat oplevert? Plan dan een gratis intake gesprek in via onze website.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Alles over adverteren op social media met Marlou Minten
  Alles over adverteren op social media | Interview met Marlou Minten

  In dit interview spreekt Maarten met Marlou Minten, marketing specialist van Your Marketing Minds met een focus op advertenties in Google, Facebook en Instagram. Wanneer start je met adverteren? Welk budget heb je nodig? Hoe kies je een marketingbureau? En wanneer mag je resultaat verwachten?

  Yousra Jaddour PowerMama
  Op tv komen bij Eva Jinek met jouw opleiding (case study)

  Hoe Yousra Jaddour als opleidingsinstituut op TV kwam bij Eva Jinek en nu nog sneller groeit online. Yousra leidt fitness professionals op om goed om te gaan met zwangere vrouwen. Haar opleiding is een succes, maar dat resulteert in veel handmatig werk. Ze stapt over naar SYS en bespaart nu tot wel 40 uur per maand aan handmatig werk. Die tijd gebruikt ze nu voor extra marketing en promotie.

  10 uur per maand besparen door afspraken automatisch in te plannen
  Tijd besparen door afspraken automatisch in te plannen

  Ik laat zien hoe je tot wel 10 uur handmatig werk per maand kunt besparen door afspraken automatisch in te plannen via je website. Het heen en weer mailen voor het plannen van een afspraak kan erg veel tijd kosten. Door deze agenda functie te gebruiken kun je tijd besparen en krijg je meer klanten.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches