Van financiële onzekerheid en stress naar rust en creativiteit - SYS Platform

Van financiële onzekerheid en stress naar rust en creativiteit

Er waren slechts 5 aanmeldingen voor haar allereerste webinar en ze haalde er 0 verkopen uit. Dat viel tegen! Ze besloot het anders aan te pakken en ontdekte welke online tools ze nodig had en hoe ze haar creativiteit en plezier weer kwijt kon. Inmiddels is Carola Mostert SYS Master en helpt ze duizenden ondernemers met het opzetten van een eigen branding via haar online platform.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Carola heeft samen met haar partner Torben haar eigen branding en design school waarmee ze duizenden ondernemers helpt om een personal brand op te bouwen van A tot Z met behulp van Canva. Ze is gestart als grafisch vormgever, werkte volgens het uurtje-factuurtje en nam het werk uit handen. De laatste jaren heeft ze de switch gemaakt naar een eigen online platform zodat mensen zelf aan de slag kunnen. Hierdoor is ze niet meer afhankelijk van tijd en heeft ze een schaalbaar productaanbod. Online ondernemen is wat ze wilde en een eigen training lanceren zag ze wel zitten.

  Een eigen online training lanceren

  Achter de schermen was ze druk bezig met het maken van een online training. Ze was vooral bezig met de achterkant van het bedrijf en minder met de voorkant, het verkopen van de training. Toen het zover was besloot ze een webinar te geven. Je ziet het veel ondernemers doen: het geven van een gratis webinar om iets nieuws te lanceren. Maar wat viel dat de eerste keer tegen zeg!

  “We hadden eigenlijk geleerd: dan moet je een webinar geven.”

  Doordat ze vooral bezig was met het ontwikkelen van de training had ze nog geen groot bereik opgebouwd. “We hadden 5 mensen op ons webinar. Dus dat was best wel even dat je denkt: oké, dit gaat niet vanzelf.” Tijdens het geven van het webinar haakten er zelfs mensen af. Het resultaat: 0 verkopen. Hoe kan het dat al die andere ondernemers dat wel doen en het haar niet lukte?

  Mindset switch

  De druk begon steeds meer toe te nemen en de financiële onzekerheid bezorgde haar stress. Ze besloot er een baan in loondienst bij te nemen en ging werken voor Simone Levi, een grote internet ondernemer wat haar meer rust en zekerheid gaf. Haar creativiteit begon weer te borrelen en ze haalde weer plezier uit haar werk.

  Een grote mailinglijst met duizenden mensen

  Eigenlijk hield ze zich bezig met dezelfde dingen die zij deed als ondernemer: (personal) branding, webinars en draaien van challenges. Het enige verschil was dat er daar wél veel verkopen uitkwamen. “Ik kwam er eigenlijk achter dat alles wat wij deden voor onszelf, voor het platform wel werkte. Het was een manier die we hadden geleerd. Maar het verschil wat ik zag was: hier was een grote maillinglijst, er was een grote vijver om uit te vissen in vergelijking met onze maillinglijst die aan het opbouwen was.”

  Een dag vroeg Simone of ze kon invallen voor een online masterclass. “Ik kwam erachter dat mensen het heel interessant vonden. Die vonden het zo leuk om met branding bezig te zijn, kregen er plezier van, ze werden weer blij.” Ze ontdekte dat er veel vraag was naar werken met Canva en het past perfect bij haar eigen diensten.

  Carola tijdens het geven van een online masterclass

  Succesvol lanceren

  Ze zijn alle geleerde strategieën zelf gaan toepassen en ze heeft de knop omgezet in haar eigen bedrijf. Ze pakt het nu anders aan en haar maillijst is groter. Zij richt zich op branding & de inhoud van de trainingen, Torben is zich gaan richten op sales & marketing zoals het adverteren via Facebook. Ze helpt nu duizenden ondernemers om met Canva aan de slag te gaan en gebruikt daarvoor SYS Platform.

  “De website is een enorm belangrijk onderdeel van onze business.”

  In 2017 werd ze klant (toen SYS Platform nog Webcademy heette)

  Tijdens de lancering van een challenge kwam er zelfs zoveel verkeer naar de website dat hij er tijdelijk uitvloog. “De aantallen waren zo hoog dat de website het even niet aan kon. Gelukkig met alle hulp van SYS is dat heel snel weer opgelost, was die weer online en konden de verkopen weer verder draaien met de website.”

  Belangrijk onderdeel: de website

  Zowel aan de voor- als achterkant is de website een heel belangrijk onderdeel. Alles komt hier samen: mensen kunnen daar hun trainingen kopen, afrekenen, facturen ontvangen en automatisch toegang krijgen tot de online training. Ze kan zich niet voorstellen hoeveel handmatig werk dat zou zijn en hoe fijn het is dat dat allemaal automatisch verloopt zonder dat ze er zelf iets voor hoeft te doen.

  De voorkant van de website Carola Beleeft

  SYS Platform blijft ontwikkelen

  Dat SYS Platform blijft meegroeien met haar bedrijf vindt ze ook heel prettig. Het wordt steeds gebruiksvriendelijker, er wordt meegedacht, je kunt ideeën inbrengen en er wordt bedacht hoe processen verbeterd kunnen worden. “Er wordt continu ontwikkeld en dat vind ik heel fijn om te merken. Er wordt meegedacht over wat is handig in deze tijd. Waardoor wij het als klant ook steeds gemakkelijker kunnen krijgen.”

  De belangrijkste tips die Carola meegeeft is om te investeren in je maillijst, je bereik blijven vergroten en de juiste online tools verzamelen. Wanneer je dan met grote aantallen aan de slag gaat kun je blind vertrouwen op je systemen.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders