Voorkom censuur vanuit Google / social media

Wanneer je bezig bent met het opbouwen van jouw bereik wil je natuurlijk niet heel erg afhankelijk blijven van grote platforms zoals Facebook en Google. Je moet blijven voldoen aan de regels en eisen die zij stellen en het kan voorkomen dat je berichten gecensureerd worden wat ook weer gevolgen heeft voor jouw onderneming. Op jouw eigen website kun je jezelf wel blijven uitspreken en delen wat je wilt… Of kun je dan ook nog steeds gecensureerd worden?
Inhoudsopgave
    Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

    Als je bezig bent met het vergroten van je bereik maak je waarschijnlijk gebruik van één van deze vijf grote platformen: Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn en Google. Ze hebben allemaal hun eigen regels en communityrichtlijnen. Als je hier niet aan voldoet wordt jouw bericht verwijderd of raak je misschien zelfs je account (tijdelijk) kwijt. Er wordt niet alleen gekeken naar de beelden die jij plaatst, maar ook de woorden die jij gebruikt. Zo mag je de woorden seks en afvallen niet gebruiken in Facebook advertenties en zijn er de laatste jaren manieren bijgekomen om mogelijke desinformatie tegen te gaan. Zogenoemde factcheckers beoordelen of iets wel of niet waar is en bepalen of jouw informatie verspreid mag worden. Er is online dus steeds meer sprake van censuur.

    Drie manieren van censuur via je website

    Het is begrijpelijk dat elk platform een eigen regelgeving heeft, maar de vraag is hoe afhankelijk jij als ondernemer hier nog van bent. Hoe beïnvloedt dit jouw eigen website bijvoorbeeld? Een misvatting is dat je op een website wél alles kunt plaatsen wat je wilt. Op je website kun je gecensureerd worden op drie verschillende manieren.

    Manier 1: bereik naar je website wordt afgeknepen

    Google laat jouw website niet meer in de zoekresultaten zien of het algoritme van social media kanalen laat berichten niet zien waarin jij een link naar jouw website plaatst. Hier kun je zelf weinig aan doen, maar wees je hiervan bewust dat dit gebeurt.

    Manier 2: de website hosting haalt jouw website offline

    Dit kan verschillende redenen hebben. Wanneer je niet betaalt kan dat natuurlijk gebeuren, maar in de algemene voorwaarden van elk hostingbedrijf staat dat er een bepaald aantal gevallen zijn waarin ze jouw website zonder goedkeuring van jou offline kunnen halen. Denk aan onderwerpen als gokken, pornografie, terreur, pedofilie et cetera. Op grond daarvan kunnen ze het weghalen. 

    De bekende familie van Wichen uit het programma Helemaal het Einde is onlangs bij een oplichtingsprogramma op TV geweest. Hun hele website is geblokkeerd en er staat nu dat de website is opgeschort. Het kan komen doordat jouwweb besloten heeft het zelf offline te halen of dat de familie dit zelf gedaan heeft. 

    Je kunt dan nog steeds jouw eigen dommeinnaam gebruiken, maar moet dan overstappen naar een andere partij en daar een nieuwe website maken.  

    Website Familie van Wichen offline gehaald

    Manier 3: je hele dommeinnaam wordt geblokkeerd uit het adresboek

    Alle internetproviders van Nederland zoals Ziggo en KPN kunnen jouw dommeinnaam blokkeren. Een bekend voorbeeld hiervan is de website van Pirate Bay. Na rechtszaken over auteursrechten moesten alle providers in Nederland deze website te blokkeren (censuur). In België kun je op een zwarte lijst terechtkomen die de overheid opgesteld heeft. De enige manier om dit te omzeilen is door gebruik te maken van een VPN.

    Hoe afhankelijk ben jij van een platform?

    Hoe afhankelijk ben jij van een ander platform of van jouw website partij? Check eens in de algemene voorwaarden wanneer jouw website offline gehaald kan worden. Hoe je alle censuur kunt voorkomen? Door een eigen server op je eigen kamer neer te zetten, maar wat wij aanraden is om een goede mailinglijst op te bouwen en deze regelmatig te downloaden naar jouw eigen computer zodat je altijd mensen kunt mailen wanneer je dat wilt. 

    GRATIS ADVIES INWINNEN?

    Plan een afspraak met een website expert!

    De afgelopen jaren hebben we meer dan 1000 websites geanalyseerd en verbeterdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt). Laat ons je helpen met een vrijblijvend adviesgesprek. Plan nu nog een afspraak in!

    Aanbevolen artikelen

    • Alle
    • Automatiseren
    • Bedrijf opschalen
    • Klantverhalen
    • Ondernemen
    • Updates
    • Vergelijkingen
    • Website maken
    • Website optimaliseren
    Meer succes behalen met klanten
    In 3 stappen succesvoller worden dankzij klanten
    Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw klanten succesvoller worden? Want het succes van klanten is ook jouw succes. Luister naar wat jouw doelgroep nodig heeft en behaal betere resultaten met jouw klanten. Lees de 3 handige stappen voor meer succes.
    Meer klanten aantrekken met het 'dit wil ik ook' principe
    Klanten aantrekken? | Het “dit wil ik ook” principe
    Hoe zorg je ervoor dat je zelf meer klanten aantrekt in plaats van dat je ze continu moet overtuigen om klant te worden? Ontdek een compleet nieuwe manier: het ‘dit wil ik ook’ principe. Vergroot je expertstatus via je website en maak nieuwe mensen enthousiast ...
    Jouw website goed beveiligen met tweestapsverificatie
    Jouw website goed beveiligen met tweestapsverificatie
    Een goed beveiligde website is ontzettend belangrijk om te hebben. Voorkom dat jouw website gehackt wordt en zorg dat niet zomaar iedereen toegang heeft tot de achterkant van jouw website. Hoe beveilig je jouw website tegen aanvallen van buitenaf? Ontdek de voordelen van tweestapsverificatie!

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Nu geen tijd om te lezen?👇

    Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

    Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

    SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders