Van gratis challenges tot het verkopen van een succesvol boek - SYS Platform

Van gratis challenges tot het verkopen van een succesvol boek

SYS Master Patries deelde haar transformatie en ervaringen met intermittent fasting via social media. Terwijl ze zich steeds lekkerder in haar vel begon te voelen maakte ze ook de stap om andere vrouwen te helpen met een vaste leefstijl. Door klein te beginnen en gratis challenges te geven via Facebook haalde ze hier en daar een nieuwe klant. Langzaam bouwt ze haar bedrijf steeds verder op en komen er steeds meer klanten binnen. Ook de vraag naar een eigen boek werd steeds vaker gesteld. En die is er nu, haar boek: Heel Holland Vast.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Patries is ervaringsdeskundige op het gebied van intermittent fasting (periodiek vasten) en schrijfster van het boek: Heel Holland Vast. Ze helpt vrouwelijke 50 plussers met deze methode om lekkerder in hun vel te zitten, zowel vanbinnen als vanbuiten.  

  Jarenlange worsteling met haar lijf

  Naarmate ze ouder werd (eind 40) zag ze haar lichaam verzakken. Rondom haar middel ontstond een zwembandje en ze kreeg allerlei vage klachten. Een strenger dieet volgen en meer sporten hielp tot haar grote frustratie niet. Ze zat niet lekker in haar vel en later bleken dit overgangsklachten te zijn.

  Inspiratiebron op social media

  Ze ontdekte een methode en onderging binnen een halfjaar een volledige transformatie door dankzij een intermittent fasting coach. Ze voelde zich steeds fitter, lekkerder in haar fel en ook haar lijf begon eindelijk te veranderen. Maar om dit resultaat te kunnen behouden moet ze dit patroon vasthouden: een geheel nieuwe leefstijl. Op social media neemt ze volgers mee in haar verhaal en deelt ze dagelijks haar leven.  

  “Er zijn honderduizenden voedingscoaches en ik heb geen voedingsopleiding. Wie ben ik om dat te doen?”

  Haar verhaal raakte vrouwen en inspireerde hen om iets te veranderen aan hun leefstijl. Er werd haar aangeraden om vrouwen hier ook echt in te begeleiden. Het duurde even voordat ze daar iets mee deed, want “wie ben ik om dat te doen?” dacht ze. Uiteindelijk zette ze toch de stap om een startersopleiding te volgen en hielp ze de eerste klanten. 

  Klein beginnen met gratis challenges

  “Wat ik eigenlijk altijd doe en dat werkt voor mij heel goed. Dat is klein beginnen en dan oefenen, oefenen, oefenen. Ik ben begonnen met gratis challenges geven op Facebook.” Er deden zo’n 30 mensen mee met haar eerste challenge en daar haalde ze twee verkopen uit. De tweede challenge begon ze met adverteren en zaten er ineens 150 deelnemers en haalde ze er 20 verkopen uit. De derde challenge tikte de 500 deelnemers aan en daar haalde 50 verkopen.

  Patries post gratis challenges - SYS Platform
  Patries tijdens het geven van een challenge

  Laagdrempelige manier voor meer klanten

  Doordat ze steeds vaker een challenge gaf werd ze er steeds beter in. Er kwamen meer deelnemers, maar ook verkopen uit. Op een gegeven moment gaf ze betaalde challenge voor een laagdrempelig bedrag. En op die manier bouwt ze haar bedrijf telkens een stapje verder uit.

  “Klein beginnen en dan oefenen, oefenen, oefenen.”

  Geen geklungel en stress met de website

  De eerste challenge was best wel spannend. “Hoe moet ik dit nou doen? Ik had een website, ik was zelf een beetje met die website aan het klungelen.” Patries zat samen met Vanessa & Maarten bij hetzelfde coachingstraject van Tibor Olgers. “Als ik het nu echt goed wil aanpakken dan zal ik ook de techniek goed moeten doen.” Geen geklungel en stress over en energie besteden aan de dingen waar zij goed in is. Ze maakte kennis met SYS Platform en alles was zo geregeld.

  Inschrijfpagina voor de challenge

  De verkoopstart van haar boek

  Haar boek Heel Holland Vast is ontstaan doordat ze veel vragen kreeg van klanten. Hoewel er veel beperkende gedachtes door haar hoofd gingen zoals “Ik ben geen schrijver” en “ik schrijf niet echt makkelijk” hakte ze de knoop door. Er was zoveel vraag naar, dus dit stond haar te doen.

  Met haar favoriete nummer ‘you are so beautiful’ van Joe Cocker op de achtergrond begon ze telkens met schrijven. Terwijl haar boek steeds meer vorm kreeg, zag ze alle vrouwen al voor zich staan. “Jij bent zo ontzettend mooi en met het vasten komt die kracht naar voren.” Met deze methode val je niet alleen af, maar ontstaat er ook een spiritueel proces waardoor je bepaalde innerlijke rust ervaart.

  Boek van Patries Post:
  Heel Holland Vast

  De mooie verhalen van al die verschillende vrouwen die zij helpt motiveren haar om verder te gaan. Haar passie en energie werkt aanstekelijk en zo ontstaat er een sneeuwbaleffect. Dat gevoel is onbeschrijfelijk, geeft haar letterlijk kippenvel en een dankbaar gevoel.

  Een goede inschrijfpagina en verkooppagina

  Haar advies voor mensen die willen starten: “het hoeft allemaal niet zo uitgebreid”. Een goede inschrijfpagina en een goede verkooppagina is volgens haar het enige hoogstnoodzakelijk is waarmee je echt aan de slag kan. Zorg dat de basis goed is en je kunt gaan!

  Jouw eigen challenge organiseren?

  Heeft het verhaal van Patries jouw geïnspireerd om ook een gratis challenge te organiseren? Wij hebben hier meerdere blogartikelen over geschreven en delen in dit artikel een handig stappenplan. 

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders