Hoe werkt een website overstapservice? - SYS Platform

Hoe werkt een website overstapservice?

Wanneer is het handig om te wisselen van websiteplatform? Hoe werkt een website overstapservice en wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet je opletten?
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Gebruik maken van een website overstapservice? Wanneer je coaches en opleiders tegen problemen aanlopen is dit een logische stap. Vaak ben je snel begonnen met het zelf bouwen van een website, maar doordat je niet de juiste systemen gekozen hebt in het begin en je wensen veranderd zijn, lukt het niet om door te groeien. Zorg dat je een goede basis hebt, kunt opschalen en blind kunt vertrouwen op de techniek.

  Ontdek wanneer het handig is om jouw website over te zetten naar een ander systeem, waar je rekening mee moet houden en uit welke stappen een overstapservice bij SYS Platform bestaat.

  Wanneer is het handig om te wisselen van websiteplatform?

  Kies een ander websitesysteem wanneer je vastloopt met je huidige website.

  Merk je dat je niet alle gewenste functionaliteiten hebt? Niet door kunt groeien? Wil je bijvoorbeeld dat klanten eenvoudig een afspraak rechtstreeks in jouw agenda kunnen boeken? Online trainingen verkopen? Of abonnementen aanbieden? Allemaal handige opties die jou als coach & opleider verder laten groeien.

  Stap over naar een ander platform wanneer je afhankelijk bent van je websitebouwer.

  Kun je zelf geen aanpassingen doen op jouw website? Het is vervelend als je niet de juiste websitebouwer hebt gekozen. Het is heel fijn om zelf aan jouw website te kunnen werken, ook nadat een websitebouwer deze voor jou gemaakt heeft. Wanneer je een briljant idee hebt voor een nieuw aanbod, kun je meteen aan de slag.

  SYS member Marianne kreeg onderweg in de auto naar Frankrijk spontaan een idee voor een nieuwe workshop. Binnen twee uur was de pagina af en een paar uur later was de workshop helemaal volgeboekt. Zo snel kan het gaan! 

  Een website overstapservice is handig wanneer je geen aanpassingen kunt maken in je oude websiteEen website overstapservice is handig wanneer je geen aanpassingen kunt maken in je oude website
  Een website overstapservice is een logische stap wanneer je zelf geen aanpassingen kunt maken in jouw website.

  Stap over naar een ander websitesysteem wanneer je nu veel losse systemen hebt.

  Dat zien we dagelijks in de praktijk: opleiders die zelf begonnen zijn en een eigen website bouwen. Met allerlei losse systemen eromheen. Dat kost veel tijd, maar kost je ook je opgebouwde reputatie wanneer systemen niet goed blijken te werken.

  SYS member Yousra is heel houtje touwtje begonnen met het zelf maken van de website met pagina’s en het toevoegen van video’s met verschillende losse systemen. Zoals een mailsysteem, een kassasysteem en een facturatiesysteem. De hele dag bestond uit backoffice klussen, wat erg tijdrovend is.

  Waar moet je rekening mee houden als je van websitesysteem gaat veranderen?

  Een aantal dingen waar je goed op moet letten, is dat je de overstap op de juiste manier moet aanpakken zodat er niets misgaat. Je kunt belangrijke data verliezen van klanten doordat het in een oud facturatiesysteem staat. Of je Google posities verdwijnen doordat je pagina’s niet goed over zijn gezet en de structuur van de pagina (url’s) niet meer hetzelfde zijn.

  Heb je geen idee waar je moet beginnen wanneer je jouw website wilt overzetten naar een nieuw systeem?

  Het is belangrijk om goed overzicht te houden van wat je aan het doen bent. Het overzetten van het ene naar het andere systeem is bijna altijd handmatig werk en kost veel tijd om zelf te doen.

  Wij raden je aan om dit niet zelf te doen, maar over te laten aan een expert die dit vaker gedaan heeft. Zodat je voorkomt dat je data kwijtraakt, je Google posities verliest of dat klanten ergens niet meer bij kunnen.

  Die overstapservice was echt fantastisch! Sowieso vind ik het heel fijn hoe jullie communiceren.” Elke week werd duidelijk verteld welke stappen er gedaan werden. “Ik had echt het idee van: ze hebben het daar onder controle en het ging ook echt gewoon heel snel.” Ook voor haar klanten was de overstap geen probleem.” – Yousra Jaddour (PowerMama)

  Yousra van PowerMama bespaart tot wel 40 uur per week waardoor ze meer tijd heeft voor marketing & regelmatig in de media komt.

  Website overstapservice SYS Platform

  Stappenplan voor de website overstapservice

  SYS Platform is een alles-in-1 websitesysteem met alle functionaliteiten die jij als coach of opleider nodig hebt om door te groeien. Met de overstapservice zorgen wij dat alles van jouw website overgezet wordt naar het nieuwe systeem. Op dagelijkse basis doen we dit voor onze klanten. We hebben hier veel ervaring mee en nemen je precies mee in alle stappen die wij zetten om de overstapservice zo vlot & soepel te laten verlopen. 

  Stap 1: inventariseren wat je allemaal hebt en wat er overgezet moet worden

  We kijken wat er wel of niet mogelijk is om over te zetten van je oude naar je nieuwe website en bespreken dit meteen met je zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

  Stap 2: al het handmatig werk voor je uit handen nemen

  We zorgen dat alles overgezet wordt: van content tot de benodigde techniek en juiste koppelingen. We behouden het overzicht en zorgen dat jouw klanten niets van de website overstap zullen werken. Jouw klanten kunnen gewoon nog jouw oude website en systemen blijven gebruiken totdat alles klaar is en je definitief overgestapt bent naar het nieuwe systeem.

  Stap 3: jouw nieuwe website en het nieuwe systeem online zetten

  Als we alle inhoud van je oude website hebben overgezet: pagina’s, blogartikelen, SEO migratie, online trainingen, producten en funnels. Maar ook alle automatiseringen en technische koppelingen hebben ingesteld voor de betaling, administratie, agenda en e-mailmarketingsysteem, gaan we jouw website overzetten. We bespreken samen met jou wat er veranderd is zodat je jouw klanten goed kunt informeren en ze weten waar ze alles kunnen vinden.

  “Van 4 losse systemen naar één. Dankzij SYS van vier houtje-touwtje systemen naar één platform, met één inlog voor de klanten van onze opleiding.” – Chaja & Emiel Voest (Freestyle Academy)

  Ontdekken of SYS Platform wat voor jouw bedrijf is?

  We hebben al honderden coaches en opleiders geholpen om van losse houtje-touwtje systemen over te gaan naar ons alles-in-1 websiteplatform. Voor Yousra leverde dat ruim 40 uur per week extra op. Tijd die ze nu besteedt aan marketingactiviteiten waardoor ze goed vindbaar is via Google en regelmatig in de media komt.   

  Met de strategieën die wij delen kun jij ook verder groeien! Loop jij vast met alle losse systemen die je hebt of loop je tegen beperkingen aan? Plan een gratis succesplan sessie in en wij kijken persoonlijk met je mee en geven je een passend advies.

  Of wil je meer lezen over onze website overstapservice? Hier vind je alle veelgestelde vragen.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  automatische incasso is mislukt - tips voor ondernemers
  Automatische incasso is mislukt, wat nu?
  Automatische incasso’s (abonnementen en termijnbetalingen) zorgen voor een voorspelbare cashflow. Maar wat moet je doen als een automatische incasso mislukt is? Wat zijn de oorzaken, hoe kun je dat oplossen en snel actie ondernemen?
  Automatische incasso instellen voor jouw website
  Voorspelbare inkomsten uit je website met een automatische incasso
  Hoe werkt een automatische incasso? Hoe kun je termijnbetalingen instellen zodat klanten eerder instappen bij jouw trajecten? Door het instellen van een automatische incasso creëer je voorspelbare terugkerende omzet vanuit jouw coachingspraktijk of opleiding. Lees er alles over in dit blogartikel.
  Omnidrones Opleidingsplatform met verificatiesysteem - SYS master klantverhaal
  Drone opleidingsplatform met verificatiesysteem
  Voor OmniDrones Academy, één van de grootste drone opleiders in Nederland, bouwden we een opleidingsplatform met verificatiesysteem. Deelnemers van een drone opleiding kunnen pas na verificatie het examen doen en een gecertificeerd drone vliegbewijs behalen. Een toffe uitdaging voor SYS wat nu doorgroeit tot een ...

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders