Stappenplan: Resultaat gericht bloggen

Het schrijven en delen van blogartikelen is een hele waardevolle manier om in contact te komen met potentiële klanten. In deze case study laten ze zien hoe wij een grote lancering hebben gedaan vanuit ons blog. Ook leggen we uit hoe je resultaat gericht kunt bloggen.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Het schrijven en delen van blogartikelen is een hele waardevolle manier om in contact te komen met potentiële klanten. In deze case study laten ze zien hoe wij een grote lancering hebben gedaan vanuit ons blog. Ook leggen we uit hoe je resultaat gericht kunt bloggen.

Grote lancering start vanuit een blog

In maart 2018 hebben we een grote lancering gedaan. Net daarvoor hadden we een complete rebranding gedaan. We zijn helemaal weer blanco begonnen. Het enige wat we op hadden was een blogpagina. Vanuit dat blog zijn we mensen naar een gratis challenge gaan sturen. Plus we hebben het blog bewust op meerdere manieren ingezet om meer resultaat te gaan halen.

Waarom zou je bloggen en wat levert het op?

Wanneer je een goed plan hebt en blogs bewust gaan inzetten als strategie, kan het je veel opleveren. Zeker op de lange termijn, aangezien blogs

Hoe hebben wij het SYS blog ingezet?

In een promotie periode communiceer je veel hetzelfde. In ons geval was dat de gratis challenge. Tien keer dezelfde promo mail sturen, zit niemand op te wachten. Daarom hebben we de promo mails afgewisseld met waardevolle blog berichten.

In de mails stond dan een link naar het blogbericht en een link naar de challenge. Wanneer de lezer dan op het blog kwam, stond ook daar aan het eind van het blog weer een link naar de challenge. Zo neem je mensen dus echt mee naar de volgende stap in de reis van bezoeker naar klant.

De volgende stap die bloglezers konden zetten en onder elk blogbericht stond.

Na de challenge hebben hebben we in één keer op alle blogartikelen de volgende stap aangepast. Op SYS kun je namelijk de Call to action (volgende stap) heel makkelijk aanpassen. Zo kunnen je de blogartikelen gebruiken en steeds weer opnieuw delen. 

Op de lange termijn blijven ze je resultaat opleveren. Hoe meer blogs je hebt, hoe makkelijker het voor de bezoeker wordt om de volgende stap te zetten. Mist je natuurlijk wel de juiste volgende stap aanbied na het blogartikel.

Bloggen is een lange termijn strategie, die je (wanneer je hem goed inzet) heel veel resultaat kan opleveren!

Het resultaat: bijna 4% van de aanmeldingen komt direct via ons blog

Zoals je weet zijn we heel open in de resultaten die we delen. Hieronder een overzicht van Google Analytics (van 23 februari t/m 5 maart). 

Inschrijvingen voor de challenge, in periode va kleine twee weken.

Zoals je hierboven kunt zien komt 3,85% van de aanmeldingen via de blogberichten!  Nu hadden we slechts drie blogartikelen op de website staan tijdens deze lancering. Kun je nagaan wat voor effect je blog kan hebben als je er tientallen waardevolle artikelen op hebt staan.

Waardevolle blogartikelen worden altijd gelezen.  Mensen delen ze op social media. Komen er toevallig op terecht via zoekmachines. Of vanuit je maillijst kun je deze waardevolle artikelen delen. Wanneer je een goede volgende stap klaar, kun je van bezoekers nog makkelijker klanten maken.

 

Stappenplan: Resultaat gericht bloggen

We merken dat veel ondernemers het niet makkelijk resultaat uit hun blogs te halen. Daarom hebben we op SYS een uitgebreid stappenplan gemaakt; Resultaat gericht bloggen.

Op SYS krijg je dus alle kennis, tools en begeleiding die je nodig hebt. Zo leggen we stap voor stap, hoe je jouw blog het best kunt inrichten. Hoe je bezoekers die volgende stap kunt laten zetten. En hoe je dus echt resultaat kunt gaan krijgen via je blog.

Resultaat van Anouk, na het volgen van het stappenplan.

Enkele voorbeelden van SYS members

Meerdere SYS members zijn er mee aan de slag gegaan. Hieronder enkele van hun creaties. Wanneer ga jij je blog inzetten om resultaat te halen uit je website?

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Website maken
  • Website optimaliseren
header Katleen SYS-master
Binnen 10 dagen omzet met maar één salespagina

Met maar één salespagina binnen 10 dagen een mooie omzet realiseren. Dat is precies wat Katleen van Landschoot heeft gedaan! Als copywriter had ze het idee om een online programma voor ondernemers te maken. Daarvoor is ze naar SYS Platform overgestapt, met ontzettend mooi resultaat!

header Google Meet
Google Meet: innovatief videobellen – de handleiding

Ben jij op zoek naar een goede en makkelijke manier om te videobellen? Dan is Google Meet wellicht iets voor jou! Deze innovatieve tool van Google maakt het mogelijk om gratis met maar lieft 100 deelnemers te videobellen! In dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan!

header WordPress handmatig updaten
Waarom je WordPress updates altijd handmatig moet bijwerken

Ben je beheerder van een eigen WordPress website? Dan heb je wellicht gezien dat er in augustus 2020 een nieuwe WordPress versie beschikbaar is waarmee je automatisch updates kunt bijwerken. In dit artikel leg ik je uit waarom je dit absoluut niet moet doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de gratis Checklist

Meer Resultaat uit je Website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt enkel één email met een reminder van dit artikel. 

SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches