Wanneer starten met e-mailmarketing

Wanneer starten met e-mailmarketing? E-mailmarketing is een van de manieren om klanten te krijgen. Via een maillijst kun je websitebezoekers snel bereiken. In dit artikel lees je hoe je kunt starten met e-mailmarketing en wat je nodig hebt om een maillijst op te bouwen.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Wellicht wil jij gaan starten met e-mailmarketing en een eigen maillijst opbouwen. Het inzetten van e-mailmarketing is handig, want je kunt op elk gewenst moment een e-mail sturen naar de mensen op jouw maillijst. Of je maakt gebruik van marketing funnels: je stuurt een aantal gerichte e-mails nadat iemand op jouw website is geweest en een naam en e-mailadres heeft achtergelaten.

  Wacht niet te lang met e-mailmarketing

  Als het eenmaal staat kun je jouw maillijst opbouwen. Hoe langer je die hebt, hoe waardevoller het wordt. Verwar het middel niet met het doel. De hoofdfocus is niet het verzamelen van zoveel mogelijk e-mailadressen of de allerbeste funnel te bouwen. Het doel van jouw website is om klanten te verzamelen en daar de focus op te hebben. In onze trainingen delen we hoe je meer bezoekers en klanten kunt krijgen uit je website.

  Wanneer starten met e-mailmarketing
  Verzamel e-mailadressen via een gratis weggever. Bijvoorbeeld een handige checklist.

  Hoe groter de maillijst, hoe waardevoller voor jouw bedrijf

  Je kunt op meerdere manieren klanten krijgen via je website. Besteed niet dagen aan het opzetten van jouw maillijst als er ook andere manieren zijn die sneller zijn. Je kunt ook referenties vragen of klanten vragen of ze iemand kennen die jij zou kunnen helpen met jouw producten en diensten.

  Je hebt geen idee wie jouw websitebezoeker is. Zodra ze wegklikken ben je ze kwijt en kun je niet meer met ze in contact komen. Websitebezoekers laten hun naam en e-mailadres achter wanneer ze jouw gratis weggever willen hebben. Hierdoor heb je zelf de controle en ben je niet afhankelijk van social media algoritmes, advertenties of censuur waardoor je ze niet kunt bereiken. Jij bepaalt wanneer je iemand een e-mail wilt sturen. Als jij een nieuw blogartikel online hebt staan kun je meteen jouw maillijst een e-mail sturen en ze op de hoogte brengen.

  Hoe start je met e-mailmarketing?

  Denk niet te moeilijk! Begin met een gratis een artikel weg te geven of een simpele checklist die ze kunnen downloaden. In dit artikel delen we ideeën voor een gratis weggever. Het belangrijkst is dat je begint met het opbouwen van jouw e-maillijst. Soms worden mensen na 1 of 2 jaar opeens klant via jouw maillijst. 

  Welk systeem gebruik je voor e-mailmarketing?

  Welk e-mail systeem je nodig hebt? Op dit moment is ActiveCampaign één van de populairste e-mailmarketing software. De Nederlandse versie heet Mailblue. In dit artikel vergelijken we verschillende e-mailmarketing programma’s. 

  Wanneer starten met e-mailmarketing
  Je kunt gebruik maken van Mailblue, de Nederlandse versie van ActiveCampaign

  Wil je meer resultaat halen uit je website? Download hieronder onze gratis checklist

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Nieuw in SYS Strategie en support sessies, dashboard en funnels-3
  Nieuw in SYS: Strategie en support sessies, dashboard en funnels

  Continu zijn we bezig om het platform verder te verbeteren. Je kunt nu nog makkelijker om hulp vragen. Vanuit je SYS dashboard kun je jezelf aanmelden voor strategie en supportsessies. Ook kun je blauwdrukken downloaden en masterclasses bekijken om nog meer resultaat uit jouw website te halen. Daarnaast kun je handmatig omzet toevoegen en hebben we de funnel overzichten verbeterd.

  Brenda van Wegen - Overstappen van een Wix website naar een alles in 1 platform -2
  Overstappen van een Wix website naar een alles in 1 platform

  Brenda van Wegen coacht ambitieuze vrouwen die verlangen naar meer energie, vitaliteit, zelfvertrouwen en gelukkig zijn. Twee jaar geleden maakte ze de overstap van een Wix website naar het SYS Platform. Met Wix had ze beperkte mogelijkheden en was niks geautomatiseerd. Ze ging op zoek naar betere ondersteuning en meer resultaat. Ze maakt nu veel meer meters met haar website, scoort hoger in Google en heeft tijd over om te focussen op belangrijke zaken.

  Alles over adverteren op social media met Marlou Minten
  Alles over adverteren op social media | Interview met Marlou Minten

  In dit interview spreekt Maarten met Marlou Minten, marketing specialist van Your Marketing Minds met een focus op advertenties in Google, Facebook en Instagram. Wanneer start je met adverteren? Welk budget heb je nodig? Hoe kies je een marketingbureau? En wanneer mag je resultaat verwachten?

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches