Wanneer starten met e-mailmarketing

Wanneer starten met e-mailmarketing? E-mailmarketing is een van de manieren om klanten te krijgen. Via een maillijst kun je websitebezoekers snel bereiken. In dit artikel lees je hoe je kunt starten met e-mailmarketing en wat je nodig hebt om een maillijst op te bouwen.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Wellicht wil jij gaan starten met e-mailmarketing en een eigen maillijst opbouwen. Het inzetten van e-mailmarketing is handig, want je kunt op elk gewenst moment een e-mail sturen naar de mensen op jouw maillijst. Of je maakt gebruik van marketing funnels: je stuurt een aantal gerichte e-mails nadat iemand op jouw website is geweest en een naam en e-mailadres heeft achtergelaten.

  Wacht niet te lang met e-mailmarketing

  Als het eenmaal staat kun je jouw maillijst opbouwen. Hoe langer je die hebt, hoe waardevoller het wordt. Verwar het middel niet met het doel. De hoofdfocus is niet het verzamelen van zoveel mogelijk e-mailadressen of de allerbeste funnel te bouwen. Het doel van jouw website is om klanten te verzamelen en daar de focus op te hebben. In onze trainingen delen we hoe je meer bezoekers en klanten kunt krijgen uit je website.

  Wanneer starten met e-mailmarketing
  Verzamel e-mailadressen via een gratis weggever. Bijvoorbeeld een handige checklist.

  Hoe groter de maillijst, hoe waardevoller voor jouw bedrijf

  Je kunt op meerdere manieren klanten krijgen via je website. Besteed niet dagen aan het opzetten van jouw maillijst als er ook andere manieren zijn die sneller zijn. Je kunt ook referenties vragen of klanten vragen of ze iemand kennen die jij zou kunnen helpen met jouw producten en diensten.

  Je hebt geen idee wie jouw websitebezoeker is. Zodra ze wegklikken ben je ze kwijt en kun je niet meer met ze in contact komen. Websitebezoekers laten hun naam en e-mailadres achter wanneer ze jouw gratis weggever willen hebben. Hierdoor heb je zelf de controle en ben je niet afhankelijk van social media algoritmes, advertenties of censuur waardoor je ze niet kunt bereiken. Jij bepaalt wanneer je iemand een e-mail wilt sturen. Als jij een nieuw blogartikel online hebt staan kun je meteen jouw maillijst een e-mail sturen en ze op de hoogte brengen.

  Hoe start je met e-mailmarketing?

  Denk niet te moeilijk! Begin met een gratis een artikel weg te geven of een simpele checklist die ze kunnen downloaden. In dit artikel delen we ideeën voor een gratis weggever. Het belangrijkst is dat je begint met het opbouwen van jouw e-maillijst. Soms worden mensen na 1 of 2 jaar opeens klant via jouw maillijst. 

  Welk systeem gebruik je voor e-mailmarketing?

  Welk e-mail systeem je nodig hebt? Op dit moment is ActiveCampaign één van de populairste e-mailmarketing software. De Nederlandse versie heet Mailblue. In dit artikel vergelijken we verschillende e-mailmarketing programma’s. 

  Wanneer starten met e-mailmarketing
  Je kunt gebruik maken van Mailblue, de Nederlandse versie van ActiveCampaign

  Wil je meer resultaat halen uit je website? Download hieronder onze gratis checklist

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  10 uur per maand besparen door afspraken automatisch in te plannen
  Tijd besparen door afspraken automatisch in te plannen

  Ik laat zien hoe je tot wel 10 uur handmatig werk per maand kunt besparen door afspraken automatisch in te plannen via je website. Het heen en weer mailen voor het plannen van een afspraak kan erg veel tijd kosten. Door deze agenda functie te gebruiken kun je tijd besparen en krijg je meer klanten.

  E-mailmarketing voor beginners (Interview met expert Rachelle Blok)
  E-mailmarketing voor beginners (Interview met expert Rachelle Blok)

  In dit interview met e-mailmarketing expert Rachelle Blok ontdek je wanneer je het beste kunt beginnen met e-mailmarketing. Hoe bouw je goede marketing funnels op? Hoe kom je aan meer leads voor je marketing funnels? Ze vertelt ook hoe haar klant in 1 week meer dan 18.000 omzet haalde dankzij de four day cash machine methode.

  Pim Janszen - Hoe presenteer je jezelf online
  Hoe presenteer je jezelf online? Interview met Pim Janszen

  Hoe presenteer je jezelf online? In dit interview deelt Pim Janszen welke vaardigheden je allemaal nodig hebt en vertelt hij hoe hij ondernemers helpt effectief spreken.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches