Doorgroeien van succesvolle eenpitter naar een team

Er zitten niet meer uren in een dag en jij kan als eenpitter niet alles meer zelf doen. Hoe doen andere bedrijven dat? Hoe kunnen zij wel doorgroeien met hun bedrijf? In dit blogartikel vertel ik hoe je kunt doorgroeien van succesvolle eenpitter naar een team.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

   

  Wil jij doorgroeien met je bedrijf, maar loop je tegen een plafond aan? Staat jouw agenda helemaal vol met afspraken en weet je niet meer wat je moet doen om op te schalen? Tijd om door te groeien van succesvolle eenpitter naar een klein team.

  Doorgroeien met jouw bedrijf

  Je bent als zzp’er goed bezig jouw bedrijf en de klanten stromen binnen. Ze zijn blij, laten positieve recensies achter en verwijzen andere mensen door naar jou. Op een gegeven moment moet je nee verkopen. Iets wat jij niet wilt, omdat je het veelte leuk vindt om anderen te helpen en blij te maken met jouw producten en diensten. Als je wilt doorgroeien is dit het moment om op te schalen en een aantal teamleden te vinden. Dit is een belangrijk omslagpunt in jouw bedrijf. Er zijn daarbij twee dingen om op te focussen.

  1. Van flexibele eenpitter naar meer systematisering

  Aan het begin is handig om flexibel te kunnen zijn en te kijken naar wat wel of niet werkt. Hoe meer resultaat je haalt, hoe beter je weet wat er werkt. Het is dan veel fijner om steeds meer zaken te systematiseren. Kijk welke handmatige processen jij kunt automatiseren via jouw website. Denk aan aan je administratie en het versturen van facturen. Maar ook het digitaal inplannen van afspraken in je agenda scheelt je veel tijd. Laat mensen zelf een kennismaking, sales- of sollicitatiegesprek inplannen via jouw website. Het is ook handig om al jouw kennis te verwerken tot een online training die jij meerdere keren kunt verkopen zonder dat je daar zelf nog wat voor hoeft te doen.

  Je hebt dan veel meer tijd voor andere dingen zoals het doen van nieuwe salesgesprekken of het aannemen van nieuwe teamleden. Gebruik die tijd om werkzaamheden uit te voeren die echt alleen jij kunt doen net als het maken van content.

  2. Doorgroeien van een eenpitter naar een team

  Je wilt niet meer dat alles afhankelijk is van jou en je kunt niet alles automatiseren. Daarom is het goed om te investeren in teamleden. De klantenservice kun je bijvoorbeeld niet systematiseren en je wilt graag dat persoonlijke contact behouden met je klanten. Dat hebben we ook gezien bij klanten van ons zoals Gwen van Poorten en Marvin Leenders. Allebei waren ze heel goed bezig met het doorgroeien van hun bedrijf, maar hadden zelf niet meer genoeg tijd op een dag. Er kwamen simpelweg teveel vragen binnen om het allemaal alleen te doen.

  In het begin kun je investeren in teamleden die gewoon het werk voor jou doen, maar later zou ik steeds meer investeren in een team vol met A-spelers. Mensen die beter zijn in iets dan dat jij zou doen. Als jij bijvoorbeeld nog niet goed bent in adverteren dan zou ik niet aanraden om dit te gaan leren, maar om iemand te zoeken die daar echt goed in is.

  Daarnaast is het goed om te blijven investeren in jouw team. Wij organiseren elk kwartaal een SYS Investeerdag en vieren regelmatig onze successen. Ben jij die A-speler die wij missen? Bekijk hier al onze vacatures. 

  Doorgroeien van succesvolle eenpitter naar een team
  Ook wij van SYS Platform groeien en investeren in ons team

  Jouw website uitbreiden met nieuwe gebruikersrollen

  Hoe groter jouw bedrijf wordt, hoe meer mensen er aan jouw website werken. Niet alleen jouw team, maar ook bijvoorbeeld freelancers. Om dat in goede banen te leiden hebben wij bij SYS Platform gebruikersrollen toegevoegd. Je kunt zelf aangeven welk teamlid toegang heeft tot welk deel van de website. Bekijk alle informatie over deze nieuwste update in dit blogartikel.

  Daarnaast kunnen teamleden rechtstreeks contact opnemen met ons supportteam, zodat jij er als ondernemer niet meer tussen hoeft te zitten. Jij kunt ondertussen jouw marketing verder uitbreiden en bezig houden met andere belangrijke werkzaamheden.

  Doorgroeien van succesvolle eenpitter naar een team
  Voeg teamleden en freelancers toe aan jouw website en geef ze de juiste rol

  Doorgroeien van succesvolle eenpitter naar een team?

  Vraag een succesplan aan en ga met één van onze websitespecialisten aan de slag. Ontdek samen wat jij kunt doen om door te blijven groeien met jouw bedrijf!

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Wanneer starten met e-mailmarketing
  Wanneer starten met e-mailmarketing

  Wanneer starten met e-mailmarketing? E-mailmarketing is een van de manieren om klanten te krijgen. Via een maillijst kun je websitebezoekers snel bereiken. In dit artikel lees je hoe je kunt starten met e-mailmarketing en wat je nodig hebt om een maillijst op te bouwen.

  Pim Janszen - Hoe presenteer je jezelf online
  Hoe presenteer je jezelf online? Interview met Pim Janszen

  Hoe presenteer je jezelf online? In dit interview deelt Pim Janszen welke vaardigheden je allemaal nodig hebt en vertelt hij hoe hij ondernemers helpt effectief spreken.

  Hoe neem je afscheid van je website bouwer?
  Hoe neem je afscheid van je website bouwer?

  Wanneer is het tijd om afscheid te nemen van je website bouwer? En hoe neem je afscheid van je website bouwer? Dat leggen we uit in dit artikel!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches