Van loondienst naar succesvol ondernemen - SYS Platform

Van loondienst naar succesvol ondernemen

Van een fulltime baan bij de bank naar een eigen praktijk (succesvol!) runnen. Velen dromen ervan, maar Sander is het gelukt! Na zijn burn-out kreeg hij een ingeving die zijn leven positief heeft veranderd. In deze Case Study vertelt Sander zijn inspirerende verhaal.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Sander de Zwart heeft een succesvolle praktijk opgericht waar hij mannelijke coaches, therapeuten en trainers begeleidt met het ontwikkelen van hun eigen coachpraktijk. Ondertussen heeft hij al verschillende SYS-master mijlpalen aangetikt! In deze blog vertelt Sander zijn verhaal.

  Van 9 tot 5 op kantoor

  Voordat Sander zijn eigen praktijk startte, werkte hij fulltime bij de Rabobank als adviseur en teamleider. Naast zijn werk volgde hij ook een HBO-studie én thuis had hij zijn handen vol aan zijn 2 kids die nog in de luiers zaten. Al met al was het een heftige en drukke tijd wat resulteerde in een burn-out.

  Tijdens het maken van een tentamen voor zijn werkgerelateerde studie, werd het zwart voor zijn ogen. Zijn hoofd zat helemaal vol en hij besloot een eind te gaan lopen. Op dat moment kreeg hij een ingeving.

  “Ik liep mezelf compleet voorbij. Ik deed dingen die niet bij mij paste. Ook al probeerde ik er het beste van te maken. Ik had het zelf zover laten komen.” Het was voor Sander duidelijk dat het anders moet.

  “De burn-out gaf Sander het inzicht om het leven anders aan te pakken.”

  Een heftige beslissing

  De burn-out zorgde ervoor dat Sander zich meer ging verdiepen in persoonlijke ontwikkeling door o.a. cursussen en workshops te volgen. Het viel hem vrijwel snel op dat er weinig mannen waren die zich bezig hielden met persoonlijke ontwikkeling. 

  Mannen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling

  Zo ontstond er bij hem het idee om andere mannen te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. “Voor mannen is het toch lastig om aan persoonlijke ontwikkeling te werken. De westerse man moet altijd sterk zijn, alles alleen doen, etc. Het vragen om hulp is bijvoorbeeld iets wat we niet doen, maar wat wel belangrijk is.”

  Als teamleider bij de Rabobank genoot Sander van het coachen en begeleiden van werknemers. Hij miste echter de diepgang. “Het gaat vooral om verkopen en targets halen. Voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers is er daardoor minder ruimte”, aldus Sander.

  Naast zijn werk besloot hij te ondernemen. Dat begon met het delen van zijn verhaal op social media, waardoor hij volgers kreeg.

  Volledig focussen op eigen praktijk

  Eind 2017 besloot ik mijn baan op te zeggen bij de Rabobank“, vertelt Sander. ” Ik realiseerde me dat ik in loondienst nooit dat stukje diepgang, zoals persoonlijke ontwikkeling, terug zal vinden. Mijn vaste baan opzeggen was ontzettend eng, maar ook zeker heftig voor mijn gezin. Ik heb 2 kinderen en een vrouw. En er is natuurlijk enorm veel onzekerheid welke financiële consequenties eraan hangen.”

  Sander besloot zich meer te focussen op social media. Daarnaast gebruikte hij Facebook en Google ads om meer verkeer te krijgen naar zijn succes. Zo wist hij steeds een groter bereik op te bouwen, waardoor hij meer mannen kon helpen met hun persoonlijke ontwikkeling.

  Sander de Zwart SYS-master
  Het starten van een eigen onderneming was een heftige beslissing voor Sander door de financiële onzekerheid.

  De switch naar het SYS Platform

  Op een gegeven moment had Sander een website staan, maar alles was verspreid. Zo had hij bijvoorbeeld een online academy dat weer via een ander platform liep dan zijn website.

  Ik houd van gemak en wilde graag al die losse onderdelen bij elkaar hebben“, aldus Sander. Op het internet kwam hij de challenge van het SYS Platform tegen. Hij nam deel aan de challenge en was vrijwel meteen verkocht!

  Ik heb alles nu op één plek staan. Daarnaast gaat alles automatisch zodat ik er geen omkijken naar heb. Bezoekers kunnen een abonnement nemen en het platform zorgt ervoor dat er automatische incasso’s worden gestart. Verder zit de webshop en factureringssysteem ook in SYS.”

  “Wat ik vooral fijn vind, is dat ik mij niet bezig hoef te houden met dat technische geneuzel. Dat is allemaal netjes geregeld waardoor ik meer tijd overhoud die ik kan gebruiken om klanten te helpen.”

  “Met het SYS Platform heeft Sander alles op één plek staan.”

  Ruimte en vrijheid

  Nu Sander zijn succesvolle praktijk runt, kan hij zich niet meer voorstellen om in loondienst te werken. “Ik zou niet meer van 9 tot 5  kunnen werken of op kantoor.”

  Hij heeft nu de vrijheid om zelf zijn tijd in te vullen. Daaromheen heeft hij alle tijd voor zichzelf, zijn bedrijf, gezin en kinderen. “Ik kan mijn kinderen naar school brengen of ophalen. Ik kan mijn dag volledig zelf invullen. Dat geeft mij ruimte en gevoel van vrijheid!”

  Sander de Zwart SYS-master
  Sander heeft nu meer ruimte en vrijheid doordat hij zelf zijn tijd kan invullen.

  Het advies van Sander

  To slot hebben we aan Sander gevraagd of hij advies heeft voor mensen die graag willen ondernemen of net beginnen. Daarover zegt hij het volgende:

  Zeg niet direct je baan op als je een ingeving hebt gekregen om voor jezelf te beginnen. Maak kleine stappen om inzicht te krijgen in het ondernemen. Zoek uit wat je precies wilt doen, wie je wilt helpen en hoe je dit gaat realiseren.”

  Benieuwd naar de website van Sander? Neem hier een kijkje.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders