Mollie alternatief na afgewezen aanvraag

Steeds meer Mollie aanvragen worden afgewezen. Hoe kun je de kans vergroten dat jouw aanvraag wél wordt goedgekeurd. In dit artikel ook mollie alternatieven voor als je aanvraag definitief is afgewezen.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Wat is het beste Mollie alternatief wanneer je Mollie aanvraag is afgewezen?

Sinds begin april 2021 vaart betaalplatform Mollie een nieuwe koers. Dat heeft gevolgen voor zowel nieuwe als oude gebruikers. Wil je nu een account aanmaken bij Mollie dan bestaat er een grote kans dat je Mollie aanvraag wordt afgewezen. Ook bestaande accounts blijken soms niet meer welkom en moeten op zoek naar een Mollie alternatief. Wat betekenen deze veranderingen voor de deelnemers van SYS? In dit artikel leggen we het je uit.

Mollie voor iDEAL betalingen

Al jarenlang raden wij onze klanten van het SYS platform aan om via hun website iDEAL betalingen te accepteren. iDEAL is een razend populaire betaalmethode in Nederland. Zeker 60 procent betaalt er hun online aankopen mee. Door iDEAL te integreren in je website bied je een groot aantal (potentiële) klanten de mogelijkheid om te betalen voor jouw service. Mollie was daarvoor tot voor kort de aangewezen betaalprovider. Je kon er in nog geen 15 minuten een account aanmaken en het snel aan je bankrekening koppelen. Bovendien is Mollie ook gekoppeld aan SYS waardoor het voor onze klanten heel eenvoudig is om er gebruik van te maken. Zo kon je meestal binnen een dag al aan de slag met dit betaalplatform.

 

Wat is er veranderd bij Mollie?

Sinds begin April heeft Mollie een nieuwe CEO, Shane Happach. Het nieuwe hoofd dat hiervoor werkte voor Worldpay moet de verdere internationale expansie van Mollie gaan stimuleren. Happach lijkt al direct zijn stempel te drukken op het bedrijf en zijn komst heeft vanaf dag één gevolgen voor het beleid van deze pay service provider. Zo blijkt dat sinds het begin van het tweede kwartaal van 2021 er opeens redelijk wat Mollie aanvragen van nieuwe klanten worden afgewezen. Even snel een account aanmaken, is dus niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. De betaalprovider lijkt er voor te kiezen om bepaalde segmenten uit de markt, waaronder coaches niet meer zomaar te accepteren als klant. Daarnaast komen er ook steeds meer berichten dat ook bestaande accounts niet per definitie zeker zijn van hun bestaan. Zo wordt bijvoorbeeld de account van ‘Cafe Weltschmerz’, een organisatie die zich regelmatig mengt in de Covid-19 discussie, per 1 mei geannuleerd.

Update 27-04-2021: Ook blckbx.tv opgezet door Flavio Pasquino heeft een bericht gekregen dat hun Mollie account opgeheven gaat worden. Hij heeft contact opgenomen met Mollie om een toelichting te vragen. Uiteindelijk heeft hij de aanvragen afdeling te pakken kunnen krijgen. Het besluit om het account te blokkeren is inmiddels terug gedraaid.

 

Mollie alternatief

Is je Mollie aanvraag afgewezen of is je account gecanceld en moet je op zoek naar een nieuwe betaalprovider dan zijn er verschillende alternatieven voorhanden. Je kunt in Nederland onder terecht bij PayPro, Pay.nl, Icepay, Multisafepay of Buckaroo. Wil je echter ook internationaal opereren dan raden we je aan om zeker ook eens te denken aan Stripe als een aantrekkelijk Mollie alternatief. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je iDEAL betalingen kunt accepteren van je Nederlandse klanten, maar ook credit cards, bankcontant betalingen en incasso’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de maandelijks terugkerende betalingen voor een abonnement die automatisch kunnen worden afgeschreven. Stripe lijkt weinig restricties te kennen als het gaat om nieuwe aanvragen voor een account te accepteren. Stripe biedt in grote lijnen dezelfde, maar dan meer internationale pay service provider als Mollie. Ook de kosten voor deze betaalprovider verschillen nauwelijks van Nederlands meest bekende betaalservice.

 

Punten om op te letten bij je aanvraag

Om er zeker van te zijn dat je aanvraag niet wordt afgekeurd moet je de volgende stappen doorlopen:

 • Zorg dat je e-mail adres correct is zodat het kan worden geverifieerd.
 • Zorg dat je website online staat zodat je domeinnaam kan worden gecheckt.
 • Zorg ervoor dat je website een ssl-certificaat heeft. Dit is inmiddels standaard voor elke website. Heb je dit niet dan geven browsers aan dat je site mogelijk onveilig is. Je kunt betaaltransacties op jouw website dan wel vergeten.
 • Zorg dat je een privacy policy hebt. Hierin geef je aan hoe je met de gegevens van klanten omgaat. Welke rechten zij hebben etc. Doe je dit niet dan kan jouw site worden gezien als een risico. SYS heeft hiervoor standaardtemplates beschikbaar.
 • Geef als je een bedrijf bent je KvK nummer aan.
 • Na deze stappen volgt nog een tweestapsverificatie waarbij er een nummer met code naar je telefoon wordt gestuurd

Het is belangrijk dat je deze stappen serieus neemt en precies uitvoert wat er wordt gevraagd. Overigens wat voor Stripe geldt, is net zo goed van toepassing op Mollie of veel andere betaalproviders. In principe moet je overal min of meer dezelfde soort stappen doorlopen wanneer je een account gaat aanvragen.

Conclusie

Mollie heeft het nieuwe klanten een stuk moeilijker gemaakt om van deze betaalprovider gebruik te maken. Veel vaker dan in het verleden wordt er een Mollie aanvraag afgewezen. Ook is Mollie bezig met het annuleren van diverse bestaande accounts. Dat maakt het des te meer van belang om alert te zijn op wat er met jouw account gebeurt. Heb je al een Mollie account en blijft die gewoon online, dan is er geen reden om over te stappen naar een andere betaalprovider. Wil je een nieuwe account maken en lukt dit om de een of andere reden niet bij Mollie, dan vinden wij bij SYS dat Stripe een goed alternatief is. Bovendien biedt Stripe nog meer internationale mogelijkheden.

 

Stap voor stap naar succes met SYS

Wil jij het optimale uit je website halen? Wil gebruik maken van een platform waarin al allerlei nuttige applicaties voor je zijn geïntegreerd die je stap voor stap op weg helpen naar succes? Dan is SYS precies wat je zoekt. Meld je nu aan voor een Gratis Succesplan gesprek.

DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

Aanbevolen artikelen

 • Alle
 • Automatiseren
 • Bedrijf opschalen
 • Klantverhalen
 • Ondernemen
 • Updates
 • Vergelijkingen
 • Website maken
 • Website optimaliseren
Welke stappen zet bezoeker op je website
Wat wil je dat een bezoeker doet op je website: heb je dat inzichtelijk?

Wat wil je dat een bezoeker doet op het moment dat hij op jouw site komt? Heb je daar al eens over nagedacht? Of ben je gewoon begonnen met bouwen. In dit blog laten we zien waarom het slim is om te starten aan de tekentafel!

voorwaarden voor een goed websitesysteem of CMS?
Wat zijn de voorwaarden voor een goed websitesysteem of CMS?

Met een CMS kun je op een eenvoudige manier een website beheren en bewerken. Maar welk CMS kies je voor jouw website? We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rij gezet.

Meer verkopen via je website
Meer verkopen via je website met een online cursus

Wanneer je meer wilt verkopen via je website is het aanbieden van een online training een goede oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goede verkoopmachine neerzet die daadwerkelijk meer verkopen oplevert!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download de gratis Checklist

Meer Resultaat uit je Website

Nu geen tijd om te lezen?👇

Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

Je ontvangt enkel één email met een reminder van dit artikel. 

SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches