Benieuwd naar de start van SYS Platform? Hoe is SYS Platform eigenlijk ontstaan? En waarom heet het zo? Maarten vertelt je in deze video alles van start tot nu. En daarbij geven we je ook de drie belangrijkste tips om rekening mee te houden.
Origin Story: hoe is SYS Platform ontstaan?
Op mijn 18e verjaardag schreef ik mezelf in bij de Kamer van Koophandel als websitebouwer. Ervoor had ik een bijbaantje bij de Albert Heijn, maar dit was niet iets wat ik wilde blijven doen. Tijdens de studie Informatica & economie aan de universiteiten in Rotterdam, Leiden en Den Haag leerde ik Vanessa kennen. We kregen een relatie en ik vertelde haar dat ik websites bouwde. Vanessa had destijds een bijbaantje bij de HEMA en klaagde over de hoeveelheid uren die ze moest staan achter de toonbank. Waarom ga je niet ook voor jezelf beginnen?
Het duurde bij mij vier jaar om alles op te bouwen en inzichten te krijgen, voor Vanessa ging dat in slechts vier maanden tijd. Ik kon haar alles uitleggen!

3 tips voor meer succes
Benieuwd hoe het ons gelukt is om van SYS Platform een succes te maken?
Tip 1: zoek iemand die al verder is dan jij
Je gaat sneller als je iemand hebt die al verder is dan jij bent. Kom in contact met iemand die al een trackrecord opgebouwd heeft en de stappen heeft gezet die jij wilt doen.
We hadden allebei ons eigen bedrijf en werkten uurtje factuurtje. We investeerden veel in onszelf en ontwikkelden nieuwe vaardigheden. Je leert sneller en efficiënter werken. We gingen naar een 3-daags weekend voor €2000. We hadden dat geld nog niet en moesten in termijnen betalen. In onze omgeving keken ze ons gek aan en studenten zeiden vol verbazing dat dat een heel jaar aan collegegeld is. Eén van de ideeën voor ons bedrijf kwam uit dat ene weekend: het geven van workshops over websites.
De start van SYS: workshops geven
Niet meer 1-op-1 werken en op basis van uren werken, maar tegelijkertijd meerdere mensen kunnen helpen met een bepaald probleem. Hoe kun je een goede website opzetten? Wat zet je waar neer op die website?
We merkten dat dat niet per se iets was waar onze klanten op zaten te wachten. Mijn mentor zei ooit: “never underestimate how wrong you can be”. Het was lastig om onze workshops vol te krijgen. Coaches die op onze workshops kwamen liepen voornamelijk vast tegen de techniek van de website: de beveiliging, de back-ups, de updates, wordpress en plugins. De dingen waar wij dagelijks mee bezig waren en die wij simpel vonden.

Tip 2: luister naar je klanten
Waar lopen jouw klanten tegenaan? Welke problemen ervaren zij? Los die op met jouw productaanbod. Bij ons werden er steeds meer technische vragen gesteld. Dat was het moment waarop wij in 2015 ons platform aan het uitbouwen waren. Deelnemers die al bezig waren noemden zichzelf SYS-ers. Ze gebruikten SYS als afkorting van Start Your Site. Het werd steeds groter en hebben daarom ons bedrijf het SYS Platform genoemd.
Elk jaar hebben we SYS Platform verbeterd door te luisteren naar de feedback van onze klanten. Tegenwoordig gebruiken honderden coaches en opleidingsinstituten ons platform. We werken niet meer met ons tweeën, maar zijn uitgegroeid tot een team met vaste teamleden en freelancers met eigen specialisaties.

Tip 3: succes komt niet in 1 keer, blijf consistent doorgaan
Ondernemers springen te snel door naar iets nieuws. Facebook chatbots & Clubhouse zijn daar goede voorbeelden bij. In korte tijd waren er allerlei experts voor, terwijl het super nieuw was. Blijf focussen op waar jij goed in bent en bouw jouw eigen toffe bedrijf. Wil je meer lezen over de groei van ons platform? Bekijk dan onze roadmap met alle nieuwste updates.