De start van SYS Platform (3 belangrijkste tips)

Altijd al afgevraagd hoe SYS Platform gestart is? Hoe is de naam SYS Platform ontstaan en welke stappen hebben Vanessa & Maarten gezet om er een succes van te maken? We delen onze 3 belangrijkste tips!
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Benieuwd naar de start van SYS Platform? Hoe is SYS Platform eigenlijk ontstaan? En waarom heet het zo? Maarten vertelt je in deze video alles van start tot nu. En daarbij geven we je ook de drie belangrijkste tips om rekening mee te houden.

  Origin Story: hoe is SYS Platform ontstaan?

  Op mijn 18e verjaardag schreef ik mezelf in bij de Kamer van Koophandel als websitebouwer. Ervoor had ik een bijbaantje bij de Albert Heijn, maar dit was niet iets wat ik wilde blijven doen. Tijdens de studie Informatica & economie aan de universiteiten in Rotterdam, Leiden en Den Haag leerde ik Vanessa kennen. We kregen een relatie en ik vertelde haar dat ik websites bouwde. Vanessa had destijds een bijbaantje bij de HEMA en klaagde over de hoeveelheid uren die ze moest staan achter de toonbank. Waarom ga je niet ook voor jezelf beginnen?

  Het duurde bij mij vier jaar om alles op te bouwen en inzichten te krijgen, voor Vanessa ging dat in slechts vier maanden tijd. Ik kon haar alles uitleggen!

  De start van SYS Platform in 2015

  3 tips voor meer succes

  Benieuwd hoe het ons gelukt is om van SYS Platform een succes te maken? 

  Tip 1: zoek iemand die al verder is dan jij

  Je gaat sneller als je iemand hebt die al verder is dan jij bent. Kom in contact met iemand die al een trackrecord opgebouwd heeft en de stappen heeft gezet die jij wilt doen.

  We hadden allebei ons eigen bedrijf en werkten uurtje factuurtje. We investeerden veel in onszelf en ontwikkelden nieuwe vaardigheden. Je leert sneller en efficiënter werken. We gingen naar een 3-daags weekend voor €2000. We hadden dat geld nog niet en moesten in termijnen betalen. In onze omgeving keken ze ons gek aan en studenten zeiden vol verbazing dat dat een heel jaar aan collegegeld is. Eén van de ideeën voor ons bedrijf kwam uit dat ene weekend: het geven van workshops over websites.

  De start van SYS: workshops geven

  Niet meer 1-op-1 werken en op basis van uren werken, maar tegelijkertijd meerdere mensen kunnen helpen met een bepaald probleem. Hoe kun je een goede website opzetten? Wat zet je waar neer op die website?

  We merkten dat dat niet per se iets was waar onze klanten op zaten te wachten. Mijn mentor zei ooit: “never underestimate how wrong you can be”. Het was lastig om onze workshops vol te krijgen. Coaches die op onze workshops kwamen liepen voornamelijk vast tegen de techniek van de website: de beveiliging, de back-ups, de updates, wordpress en plugins. De dingen waar wij dagelijks mee bezig waren en die wij simpel vonden.

  Vanessa tijdens onze eerste workshop over websites

  Tip 2: luister naar je klanten

  Waar lopen jouw klanten tegenaan? Welke problemen ervaren zij? Los die op met jouw productaanbod. Bij ons werden er steeds meer technische vragen gesteld. Dat was het moment waarop wij in 2015 ons platform aan het uitbouwen waren. Deelnemers die al bezig waren noemden zichzelf SYS-ers. Ze gebruikten SYS als afkorting van Start Your Site. Het werd steeds groter en hebben daarom ons bedrijf het SYS Platform genoemd.

  Elk jaar hebben we SYS Platform verbeterd door te luisteren naar de feedback van onze klanten. Tegenwoordig gebruiken honderden coaches en opleidingsinstituten ons platform. We werken niet meer met ons tweeën, maar zijn uitgegroeid tot een team met vaste teamleden en freelancers met eigen specialisaties.

  Wekelijkse stand-up met teamleden om SYS Platform te blijven verbeteren

  Tip 3: succes komt niet in 1 keer, blijf consistent doorgaan

  Ondernemers springen te snel door naar iets nieuws. Facebook chatbots & Clubhouse zijn daar goede voorbeelden bij. In korte tijd waren er allerlei experts voor, terwijl het super nieuw was. Blijf focussen op waar jij goed in bent en bouw jouw eigen toffe bedrijf. Wil je meer lezen over de groei van ons platform? Bekijk dan onze roadmap met alle nieuwste updates.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Het maximale halen uit je website en focussen op groeien - SYS Platform
  Het maximale halen uit je website en focussen op groeien

  Als opleider wil je jouw training, cursus of opleiding natuurlijk zo vaak en zoveel mogelijk verkopen, zodat je de grootst mogelijke impact maakt. Maar wat nou als elke nieuwe aanmelding een hele berg aan administratief en handmatig werk met zich meebrengt? Bekijk welke 6 onderdelen …

  Nieuwe sys update - integraties met ActiveCampaign
  Nieuw in SYS: integraties met ActiveCampaign, toetsresultaten inzien en meer

  Achter de schermen is er weer hard gewerkt aan de nieuwste SYS versie 1.25! Bekijk alle nieuwste updates en functies. Vanaf nu kun je ook uitgebreide toetsresultaten zien, conversie gegevens koppelen met ActiveCampaign en nog veel meer!

  Bedankpagina website
  Een bedankpagina maken voor je website; dit moet je weten

  Met een goede bedankpagina neem je jouw bezoeker aan de hand. Je geeft vertrouwen door te laten zien dat een bestelling, contactformulier of inschrijving voor een e-book goed is overgekomen. En dat niet alleen, met een bedankpagina krijg je ook inzicht in conversie. We hebben een aantal handige tips voor een goede bedankpagina voor je op een rij gezet!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders