Klanten aantrekken? | Het "dit wil ik ook" principe - SYS Platform

Klanten aantrekken? | Het “dit wil ik ook” principe

Hoe zorg je ervoor dat je zelf meer klanten aantrekt in plaats van dat je ze continu moet overtuigen om klant te worden? Ontdek een compleet nieuwe manier: het ‘dit wil ik ook’ principe. Vergroot je expertstatus via je website en maak nieuwe mensen enthousiast om klant te worden!
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Je hoeft klanten niet te overtuigen, je wilt dat ze zichzelf gaan overtuigen. Wanneer is de kans groter dat jij iets doet? Wanneer jijzelf iets graag wilt of wanneer iemand anders zegt dat jij iets moet doen? Dat is waar het ‘dit wil ik ook’ principe op gebaseerd is.

  Hoe trek ik meer klanten aan met het ‘dit wil ik ook’ principe?

  Hoe zorg je ervoor dat klanten jouw product zelf willen hebben?

  1: Maak resultaten van vorige klanten zichtbaar

  Het is belangrijk om de resultaten die je eerder hebt behaald met klanten te laten zien. Deel succesverhalen, recensies en toffe transformaties via je social media en op je website.

  • Laat zien dat je die resultaten bereikt hebt. Als je jezelf verstopt als coach of opleider ziet niemand dat jij mooie dingen behaald hebt met klanten. Wat hebben zij allemaal bereikt dankzij jouw online programma’s of 1-op-1 coaching? 
  • Positoneer jezelf als dé expert. Wie heeft er allemaal al voor jou gekozen?  Wie heb je al geholpen? Licht grotere namen, succesvolle samenwerkingen uit of plaats logo’s. 
  • Laat zien waar klanten regelmatig tegenaan lopen. Welke problemen hadden ze eerst? En hoe heb jij ze vervolgens geholpen? Welke stappen hebben ze gezet? Laat klanten aan het woord en laat ze dat zelf vertellen. Je kunt bijvoorbeeld video testimonials delen zoals onze SYS Master Stories.

  Hierdoor krijgen ze nog meer vertrouwen om te kiezen voor jou. Zo zien anderen wat zij ook graag zouden willen en denken ze dus: dit wil ik ook! Een succesvolle methode om meer klanten aan te trekken.

  Maak resultaten zichtbaar op je website: plaats logo's, benoem samenwerkingen, deel reviews & klantverhalen

  2: Categoriseer resultaten en reviews

  Voor elk probleem hebben wij mooie resultaten. Niet iedereen heeft dezelfde verwachtingen of wil hetzelfde resultaat behalen. Voor sommigen is dat door de 100.000 euro omzet heen te breken, voor de ander is een nieuwe website al een mooie mijlpaal. Voor elk specifiek probleem of oplossing waar mensen op zoek naar zijn kun je een review lezen.

  De eerste stap is op zoek gaan naar succesverhalen van klanten. Heb je nog niet zoveel mooie resultaten? Ga net zo lang door totdat je bepaalde resultaten behaalt met klanten. De volgende stap is het verzamelen en zichtbaar maken aan de voorkant. Verzamel (Google) reviews en zet succesverhalen op je website. Laat je website steeds waardevoller worden.

  Meer klanten, meer succesverhalen

  Voor ons en voor onze klanten werkt het ‘dit wil ook’ principe onwijs goed. Kom in actie en ga aan de slag met testimonials! Samen aan de slag? Plan een gratis succesplan sessie in.

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Meer succes behalen met klanten
  In 3 stappen succesvoller worden dankzij klanten
  Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw klanten succesvoller worden? Want het succes van klanten is ook jouw succes. Luister naar wat jouw doelgroep nodig heeft en behaal betere resultaten met jouw klanten. Lees de 3 handige stappen voor meer succes.
  Jouw website goed beveiligen met tweestapsverificatie
  Jouw website goed beveiligen met tweestapsverificatie
  Een goed beveiligde website is ontzettend belangrijk om te hebben. Voorkom dat jouw website gehackt wordt en zorg dat niet zomaar iedereen toegang heeft tot de achterkant van jouw website. Hoe beveilig je jouw website tegen aanvallen van buitenaf? Ontdek de voordelen van tweestapsverificatie!
  Makkelijker salesgesprekken inplannen met een automatische afsprakenmodule op jouw website
  Makkelijker salesgesprekken inplannen
  Heb je weinig tijd, maar wil je wel makkelijker meer salesgesprekken inplannen in de tijd die je hebt? Ontdek de vier voordelen van een digitale agenda en hoe jij dit net als Astrid kunt toepassen. Dankzij deze super simpele strategie verhoog je de kans om ...

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders