Van 4 verschillende systemen naar één gebruiksvriendelijk platform - SYS Platform

Van 4 verschillende systemen naar één gebruiksvriendelijk platform

Wat doe je als je door de maatregelen je bedrijf (tijdelijk) moet sluiten? Maar je wel honderden studenten hebt die graag les van je volgen. Chaja en Emiel hebben in no-time hun bedrijf van een offline naar deels online bedrijf omgezet. Hoe is dat proces gegaan en hoe hebben zij dat ervaren?
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Het ontstaan van de Freestyle Academy

  De freestyle methode van Emiel & Chaja Voest

  In de jaren 90 had Emiel een eigen bedrijf op Terschelling waar hij ruitervakanties organiseerde. Er viel hem echter al gauw iets op aan de deelnemers. “Veel mensen wisten weinig van paarden af, ook als ze zeiden dat ze goed waren”, aldus Emiel.  Hij besloot de oorzaak te achterhalen en kwam tot de conclusie dat er onwijs veel verschillende systemen waren om paard te leren rijden. Elk systeem had zo z’n sterke kanten, maar ook minder sterke kanten.

  Emiel zag een gat in de markt en combineerden de sterke kanten van de verschillende systemen tot één goed werkend systeem: freestyle. Dit systeem leert je om met paarden te doen waar jij behoefte aan hebt, maar wel met een systeem dat voor het paard werkt.

  Van samen les geven naar samen succesvol ondernemen

  Chaja volgde op dat moment verschillende studies, maar besloot een instructeuropleiding te volgen bij Emiel. Dat beviel haar ontzettend goed en resulteerde in een samenwerking tussen haar en Emiel. Ze hebben samen les gegeven, zijn het systeem gaan ontwikkelen en hebben een relatie gekregen. Ondertussen zijn ze jaren getrouwd en runnen ze samen de Freestyle Academy.

  Nu hebben ze een mooie accommodatie en woning waar zo’n 20 docenten ongeveer 150 studenten per jaar les geven! Met de bedrijfskunde achtergrond van Chaja hebben ze samen Freestyle Academy ontwikkeld tot de succesvolle kenniscentra voor instructeur, ruiter en paard!

  Chaja en Emiel van Freestyle academie
  De gepassioneerde ondernemers Chaja & Emiel Voest

  De noodzaak om online les te geven

  Met 14 verschillende opleidingen, 20 docenten en 150 studenten per jaar draaien Emiel en Chaja een succesvol bedrijf! Helaas zorgde de lockdown in 2020 ervoor dat ze 7 weken dicht moesten. “Dat is natuurlijk dramatisch voor een paardenbedrijf”, legt Chaja uit. “Leren paardrijden doe je in de bak met een paard en niet via een video. Er waren alleen geen andere opties en we besloten dus video’s te maken voor onze studenten”.

  Om dit online te realiseren zijn Emiel en Chaja overgestapt naar Google Classroom en YouTube. Het nadeel was alleen dat klanten 4 verschillende inloggegevens nodig hadden om zich aan te melden. Het was een prima noodoplossing, maar er moest iets veranderen als ze permanent online les wilden blijven geven.

  “We kwamen op een gegeven moment in de knoop met alles wat we zelf deden. Je kan op een gegeven moment niet overal goed in zijn.”

  Alles-in-één met SYS

  Doordat het bedrijf van Emiel en Chaja bleef groeien, kwamen ze in de knoop met hunzelf. Daarom besloten ze ‘operatie Doorbraak’ bij Tibor te volgen en kwamen zo bij het SYS Platform terecht.

  “Wat ons enorm aansprak, was de online leeromgeving die op onze eigen website kon komen.” Voor de klanten van Emiel en Chaja is dit natuurlijk onwijs gebruiksvriendelijk: klanten hebben nu met één inloglink toegang tot de online leeromgeving.

  “We hebben het afgelopen jaar voor het eerst met SYS gedraaid en hebben onwijs veel positieve reacties gekregen! Dit is onze derde website, maar er zijn genoeg mogelijkheden om veel opties toe te voegen bij SYS waar we zeker 10 jaar mee vooruit kunnen”. Emiel vult dat aan: “Het is plezierig dat we weten wie we aan de lijn hebben, zodat er makkelijk en snel geschakeld kan worden.

  “Wat ons enorm aansprak, was de online leeromgeving die op onze eigen website kon komen.”

  De toekomstplannen van Freestyle Academy

  En wat betreft de toekomstplannen… Daar heeft Emiel wel een aantal ideeën over: “Ik zie zeker een internationale component in de toekomst. Er is veel vraag in het buitenland voor het systeem dat wij aanbieden. Ik zie als mogelijkheid om de video’s te ondertitelen of te bewerken”. “Voor nu zijn het alleen plannen”, geeft Emiel aan. “Er is internationaal wel belangstelling voor, maar daar zijn wij nu nog niet klaar voor”.

  SYS Platform klantverhaal - Chaja en Emiel van Freestyle academie - online leeromgeving SYS Platform
  Online leeromgeving van Freestyle Academy op hun eigen website en toegankelijk met 1 inlogcode

  Wil je meer weten over Freestyle Academy? Neem een kijkje op hun website!

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders