Kajabi alternatief: Welk website platform is beter? (Kabjabi vs SYS)

SYS Platform vs Kajabi

Op zoek naar een Kajabi alternatief? Ben je als zelfstandig ondernemer op zoek naar een platform voor jouw online business? Vergelijk SYS Platform met het Kajabi platform. Beiden een alles in één platform.

SYS platform

€ 208 / mnd

VS
kajabi vs sysplatform

$ 284 / mnd

Wat is Kajabi?

Kajabi is mooi en gebruiksvriendelijk online marketing platform met veel functionaliteiten. Als je een online business start in een Engelstalige markt, is het een erg goed platform. Wanneer je je bedrijf voor de Nederlandse markt is, zijn er een aantal dingen goed om te weten. 

Het platform is helemaal Engelstalig, net zoals de uitlegartikelen, video’s en support. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn als je Engels goed beheerst. Daarom zijn veel mensen opzoek naar een kajabi alternatief.

De voor- en nadelen van Kajabi Nederland

Waar Kajabi gebruikers in Nederland tegen aanlopen is dat Kajabi geen iDeal betalingen ondersteunt. Daarnaast is het niet standaard AVG proof. Waardoor je alsnog aparte tools nodig hebt voor betalingen en voor een cookiemelding. 

Kajabi biedt veel functionaliteiten en is makkelijk in gebruik. Helaas zonder de vrijheid om het helemaal vorm te geven zoals je wilt en met limieten op aantallen. Daarnaast zijn er onderdelen waar nog onnodig veel handmatig werk bij komt kijken, zoals bij pop-ups.

Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Website

  In Kajabi maak op twee manieren een website: losse pagina’s en funnels. Waar er een limiet op het aantal funnels is. Bij SYS Platform ben je vrij om zoveel pagina’s en funnels te maken als je wilt. 

  Editor

  Zowel het Kajabi platform als SYS Platform hebben een editor waar je zelf je pagina’s (landing pages) kan maken. Natuurlijk is bij Kajabi alles in het Engels, waar SYS 100% Nederlands is. Beiden editors zijn makkelijk in gebruik. Je ziet direct hoe je pagina eruit ziet. 

  Echter heeft Kajabi minder vrijheid. Ze hebben aanpasbare sjablonen, maar zit wel vast aan deze structuur. Verder mist Kajabi kleine extra’s die het maken van pagina’s nog gemakkelijker maakt, zoals control Z en het opslaan van elementen zodat je niet telkens hetzelfde hoeft te maken.

  Mobielresponsive

  Steeds meer bezoekers bekijken websites op hun mobiele telefoon. Pagina’s op Kajabi en SYS Platform zijn automatisch mobiel responsive. Bij SYS kun je het echter ook mobiel vriendelijk maken. Zo kun je teksten kleiner maken enkel op telefoon of stukken omdraaien of weghalen. Dit maakt het gebruiksvriendelijk voor mobiele bezoekers. Voor zoekmachines is het mobiele verkeer zelfs de eerste graadmeter voor jouw online succes. Dus hoger in Google komen heeft veel te maken met hoe mobielvriendelijk jouw website is. 

  Templates

  Beiden platformen bieden kant en klare pagina’s aan, zodat je snel kan starten. 80% staat al klaar, jij hoeft enkel je eigen teksten, foto’s en kleuren toe te voegen. Bij websits van Kajabi heb je de keuze uit een kleine 20 aanpasbare sjablonen. Ze zien er mooi uit met een Amerikaanse marketing sfeer.

  Met SYS maken we continu nieuwe Resultaat Pagina’s, op dit moment zijn dat er meer dan 40. De pagina’s testen we uitgebreid voor ons en onze grootste klanten. Behalen de pagina’s goede resultaten? Dan krijgen alle SYS members de pagina gratis!

  trophy

  Winnaar onderdeel Website: SYS Platform

  Beiden platformen zijn gebruiksvriendelijk. SYS Platform heeft meer vrijheid in opmaak en heeft geen limieten op aantal funnels.

  Email marketing

  In Kajabi zit een email marketing systeem geïntegreerd. Daarmee kun je dus binnen Kajabi emailcampagnes sturen en automations aanmaken. SYS Platfom heeft deze functionaliteit niet. SYS werkt wel goed samen met ActiveCampaign. Je kunt bij de formulieren tags instellen, net zoals bij Kajabi. 

  trophy

  Winnaar onderdeel Email marketing: Kajabi

  Hoewel SYS goed samenwerkt met emailsysteem ActiveCampaign, heeft Kajabi deze functionaliteit in het platform geïntegreerd.

  SEO

  SEO is een belangrijk onderdeel bij het vinden van de juiste platform. Het kan ervoor zorgen dat je website hoog in Google gevonden wordt. Op elke pagina en blogartikel kun je de SEO instellen, zoals welk zoekwoord gebruikt wordt. En hoe de pagina eruit ziet in de zoekresultaten. Dit kan zowel bij de websites van Kajabi als bij SYS.

  SYS Platform gaat nog een stap verder met de functionaliteit interne wiki. Hiermee kun je geautomatiseerd interne links toevoegen aan je blogartikelen en pagina’s. Zo creeer je een soort spinnenweb net zoals Wikipedia heeft. Door dit te doen blijven bezoekers langer op je website en dat heeft voordelen voor je SEO. Verder kun je eenvoudig een footer aanmaken, waardoor je vanuit daar ook weer kunt werken aan de interne linkstructuur van je website. Met de editor van SYS kun je deze ook nog eens in jouw huisstijl mooi als element integreren in je website.

  Blog

  Blogartikelen schrijven is een mooie manier om hoger in Google te komen. Bij Kajabi gebeurt dit in een andere editor dan pagina’s maken. Waarbij je alleen teksten en afbeeldingen erin kan plaatsen. De lay-out van de blogartikel is vrij standaard die niet is aan te passen. Bij SYS kun je bij je blog ook andere elementen toevoegen zoals een inhoudsopgave, call to action, quote, social media deelknoppen en gerelateerde artikelen. Ook dit zorgt allemaal voor een langere bezoekduur en dus betere SEO resultaten.

  trophy

  Winnaar onderdeel SEO: SYS Platform

  Weergave van pagina's en blogs instellen kan bij beiden. Kajabi mist heeft geen interne wiki waarmee je SEO resultaten beter worden!

  Leads verzamelen

  Formulieren gebruik je om een e mailadres van je bezoekers te krijgen. Zo zijn het geen anonieme bezoekers meer maar weet je wie je potentiële klant is! Het is erg makkelijk om formulieren te maken bij Kajabi & SYS Platform. Kajabi heeft hier een extra voordeel omdat je direct kan aangeven welke automation de persoon in moet. Bij SYS kunnen formulieren, net zoals Kajabi, ook gekoppeld worden aan emailsystemen zoals ActiveCampaign en Mailichimp (voor marketing automation).

  Pop-ups

  Zowel Kajabi als SYS Platform bieden pop-ups aan. Er bestaan veel verschillende pop-ups: bij het verlaten van een pagina (exit intent), over de gehele pagina, aan de zijkant, voor terugkerende bezoekers en nog veel meer.

  Bij een Kajabi website is er alleen een exit pop-up in te stellen per pagina. Dat betekent dat je een pop-up voor elke pagina handmatig moet instellen. Als je dat wilt op elke blogartikel, ben je lang bezig.

  Bij SYS kun je alle type pop-ups gebruiken. Verder hebben de popups aanpasbare velden, zodat je als zelf precies kunt kiezen welke informatie je wilt vragen van je bezoeker.En je kunt het automatisch instellen waar je zelf wilt. Bijvoorbeeld op alle blogartikelen of alleen van een bepaalde categorie. Dat geeft je vrijheid én levert je website veel resultaat op!

  trophy

  Winnaar onderdeel Leads: SYS Platform

  Doordat je geautomatiseerd pop-ups kunt instellen en meer keuze hebt in de type pop-ups.

  Online betalingen

  Kajabi biedt de mogelijkheid om online producten af te laten rekenen via de website. En zelfs upsells aan te bieden. Dat zorgt ervoor dat de waarde van een klant omhoog gaat. Daarnaast is het ook mogelijk om abonnementen (voor bijv je online training) aan te bieden. 

  Er is echter één nadeel: Kajabi ondersteunt geen iDeal betalingen. Enkel creditcard en Paypal. In Nederland is iDeal de grootste online betaalmiddel. Hoe goed de betaalfunctionaliteiten ook zijn binnen Kajabi, als je je producten in de Nederlandse markt verkoopt, heb je er niets aan.

  Verder heeft Kajabi een limiet op het aantal producten wat je kan verkopen. Bovendien kun je enkel online producten verkopen. Als je een fysiek product, zoals een boek, wilt verkopen kan dat niet via Kajabi.

  Bij SYS Platform kun je wel online betalingen, upsells en abonnementen aanbieden met iDeal betalingen en incasso. Ook producten zoals online cursussen of fysieke producten zoals boeken kun je verkopen zonder problemen. Zoveel als jij wilt!

  trophy

  Winnaar onderdeel Betalingen: SYS Platform

  Kajabi ondersteunt zelf geen iDeal betalingen waardoor deze functionaliteit niet te gebruiken is voor de Nederlandse markt.

  Administratie

  Met deze functionaliteit koppel je website aan je boekhoudsysteem. Je klant krijgt na betaling automatisch een factuur in zijn mailbox. De factuur wordt direct doorgestuurd naar jouw boekhoudsysteem. Zo hoef je geen bonnetjes meer in te sturen en scheelt het jou veel tijd! Jouw tijd is ook geld waard. Op dit moment koppelt SYS met ExactOnline, WeFact, E-boekhouden, Acumulus en Moneybird.

  Kajabi mist deze functionaliteit.

  trophy

  Winnaar onderdeel Administratie: SYS Platform

  Met SYS kun je je website koppelen aan jouw boekhoudsysteem voor je facturen. Kajabi mist deze functionaliteit.

  Online training

  Online trainingen zijn onmisbaar voor een online bedrijf en helemaal voor coaches.  Zowel Kajabi als SYS bieden mogelijkheden om dit soort online cursussen te maken. Bij beiden platformen is het volgende mogelijk:

  Ook hier is er weer een limiet op aantal online cursussen en zit je vast aan de opmaak en lay-out van Kajabi. Bij SYS Platform kun je je online leeromgeving indelen en opmaken zodat het bij jouw bedrijf past.

  trophy

  Winnaar onderdeel Online Training: beiden

  Zowel Kajabi als SYS Platform bieden online trainingen met dezelfde functionaliteiten en gebruiksgemak. Bij SYS heb je meer vrijheid in opmaak en aantal trainingen.

  Agenda

  Heen en weer mailen met klanten om een afspraak in te plannen is niet meer nodig met de Agenda functionaliteit. Bezoekers kunnen in jouw agenda een afspraak maken, wanneer het hen én jou uitkomt. Bij SYS zit deze functionaliteit in het platform inbegrepen. Kajabi heeft deze mogelijkheid niet.

  trophy

  Winnaar onderdeel Agenda: SYS Platform

  Laat bezoekers direct in jouw agenda afspraken maken met SYS Platform. Kajabi mist deze functionaliteit.

  Techniek

  Kajabi is net als SYS een alles in één platform. Je levert een stuk vrijheid in in ruil voor het gebruik van functionaliteiten die veilig zijn. Toch zijn er hier wel verschillen tussen Kajabi en SYS. 

  Wanneer je je website op je eigen domeinnaam wilt plaatsen bij Kajabi moet je dit zelf instellen. Dit doe je door de DNS in te stellen wat vrij technisch is. Bovendien gaat je website direct offline bij één klein foutje.  Ook zul je zelf je emails moeten regelen en ergens anders hosten.

  Bij SYS zit dit allemaal inbegrepen in de service. Wij zorgen voor alle techniek, ook voor het online brengen van de website en de emails.

  Websitesnelheid

  Bezoekers willen niet lang wachten voordat ze op je website terecht komen. Hoe langer een bezoeker moet wachten, hoe groter de kans dat hij/zij wegklikt. Daarnaast is snelheid ook een belangrijke factor voor de SEO van je website. 

  In onderstaande test zie je dat Kajabi een laadsnelheid heeft van 9.3 seconde en SYS Platform van 1.8 seconde.

  AVG en cookiemelding

  Sinds 2018 is het in Europa verplicht een cookie melding te plaatsen op je website wanneer je gebruik maakt van scripts. Zodoende dat bezoekers expliciet akkoord moeten geven om deze scripts te gebruiken.

  Bij Kajabi hebben ze niet geïmplementeerd dat je zo’n melding kan plaatsen Dat betekent dat Kajabi niet voldoet aan de AVG regels. Hier is een aparte tool voor nodig, los van Kajabi. Daarnaast moet je de melding handmatig op elke pagina plaatsen wat een tijdsintensieve klus is.

  SYS Platform daarentegen is AVG proof. De cookie melding is automatisch ingesteld op heel je website, hoef je zelf niets meer voor te doen. Ook de opmaak van de melding kan je zelf opmaken zoals je wilt.

  trophy

  Winnaar onderdeel Techniek: SYS Platform

  SYS regelt alle techniek en is AVG proof in tegenstelling tot Kajabi.

  Ondersteuning

  Een platform hoort natuurlijk gebruiksvriendelijk te zijn, maar je wilt ook een goede ondersteuning bij het gebruiken van het platform. Zowel Kajabi als SYS Platform hebben een uitgebreid kennisbank met uitlegartikelen met video’s en online trainingen.

  Ook bieden beiden platformen support in de vorm van email en chat. Kajabi is natuurlijk wel in het Engels, waar SYS een Nederlands team heeft.

  Bij Kajabi is het de bedoeling om zelf je eigen website en online trainingen te maken. Bij SYS heb je de vrijheid het zelf te maken met de mogelijkheid om het aan ons uit te besteden. Zo beiden we bijvoorbeeld een Vliegende Start. Je ontvangt een goede verkooppagina. Zo kun je direct starten met het verkopen van je product!

  Bovendien bieden SYS een overstapservice aan. Wij nemen je huidige website over zodat je niet vanaf 0 opnieuw hoeft te starten.

  trophy

  Winnaar onderdeel Ondersteuning: SYS Platform

  Beiden platformen bieden ondersteuning aan in de vorm van video's en support. SYS biedt als extra ook overstap- en uitbesteedservice.

  Prijzen alles in één platform

  Beiden platformen bieden twee pakketten aan met verschillende functionaliteiten. Bij Kajabi kun je bij het kleinste pakket maximaal 3 producten maken en is het hosted on Kajabi logo verplicht. Bij het Growth pakket kun je maximaal 15 producten verkopen. Hoewel je aan de producten niets hebt als je het in Nederland wilt verkopen. Dan blijven de functionaliteiten website, bloggen en emailsysteem over.

  Bij SYS onderscheiden we de pakketten niet op aantal producten of funnels, maar op functionaliteiten. Bij het Website met Resultaat heb je alles wat je nodig hebt om van bezoekers klanten te maken. Hierin zit inbegrepen: bloggen, pop-ups, online afrekenen en SEO module. 

  Bij het Groei Platform krijg je alles wat je nodig hebt om op te schalen met je bedrijf: online trainingen, upsells, geautomatiseerde administratie en de agenda functionaliteit.

  Wat kost Kajabi?
  Wat kost SYS Platform?
  trophy

  Winnaar onderdeel Prijzen: SYS Platform

  Richt je je op de Nederlandse markt? Dan ben je beter en goedkoper uit bij SYS Platform.

  Start met het SYS Platform

  Lanceer je eigen online trainingen platform!

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders