Goede domeinnaam kiezen, hoe doe je dat?

Een goede domeinnaam is van groot belang! Maar hoe zorg je er nou voor dat je de juiste domeinnaam kiest en waar moet je nou op letten? Maarten geeft je drie praktische tips.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Een goede domeinnaam?

Hoe weet je of je een goede domeinnaam hebt? 

Maarten geeft in deze video drie praktische tips die jij kan gebruiken voor het kiezen en registreren van het perfecte domein.

Een paar maanden geleden stonden Maarten & Vanessa op het podium met Michael Pilarczyk tijdens Maximum Potential. Michael vroeg naar de naam van hun website, waarop ze antwoordden: “SYS platform“.

“Shit! Dit is heel moeilijk te onthouden”, dachten Maarten & Vanessa na het geven van antwoord.

De kans dat SYS platform makkelijk onthouden wordt en foutloos gespeld wordt door anderen is klein. Maarten & Vanessa kwamen tot de conclusie dat ze hun domeinnaam moeten veranderen.

Op het podium bij Michael Pilarczyk tijdens Maximum Potential. Hij vroeg naar de naam van de website. Oeps! Onze domeinnaam kun je heel makkelijk typefouten in maken!

We delen daarom graag de volgende tips met jullie om de juiste domeinnaam te kiezen.

Tip 1: Zorg voor een makkelijke domeinnaam

Zorg ervoor dat jouw domeinnaam makkelijk te schrijven is. Als mensen jouw domeinnaam horen (d.m.v. bijvoorbeeld een video of op podium), dan is het belangrijk dat de domeinnaam makkelijk te onthouden is en in één keer goed geschreven kan worden.

Vraag aan onbekenden of ze jouw domeinnaam willen opschrijven. Als er in de spelling fouten worden gemaakt, dan weet je dat een andere domeinnaam wellicht beter is.

Tip 2: Kies een makkelijk te onthouden domein

Het is fijn als jouw domeinnaam makkelijk te onthouden is. Als jij jouw domeinnaam deelt met een groep, dan is de kans groter dat ze de naam een dag later nog kunnen herinneren. 

Een beschrijvende domeinnaam is een goede manier om jouw domein onthoudbaar te maken. “SYS” is bijvoorbeeld moeilijk te onthouden en kan makkelijk verkeerd gespeld worden. “Start Your Site” daarentegen is duidelijk. Je kan dan makkelijk de link maken tussen “Start Your Site” en het “opbouwen van je website”.

Tip 3: Ga voor een .nl/ .be/ .com domein

We zijn er van bewust dat er veel nieuwe extensies bijgekomen zijn, zoals: .io, .rox en .academy.

Toch blijven .nl/ .be/ .com bekend en worden deze extensies vaker gebruikt bij het typen van een domeinnaam. Mensen zijn nog niet gewend aan de nieuwe domein-extensies en daarom geniet .nl/ .be/ .com de voorkeur.

Kort samenvattend

  • Zorg voor een makkelijke domeinnaam
  • Maak je domeinnaam beschrijvend
  • Gebruik .nl/ .be/ .com domein

Wij zijn heel benieuwd naar jouw domeinnaam. Laat hem in de comments weten!

Vergeet je ook niet te abonneren op ons YouTube-kanaal voor meer praktische tips en stories.

1 gedachte op “Goede domeinnaam kiezen, hoe doe je dat?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top