Website conversie verhogen in 3 stappen

Ben jij coach of opleider en bied jij diensten of producten aan via jouw website? Dan is het hebben van een goede afrekenpagina cruciaal. Dit is dé stap om van jouw bezoeker een klant te maken. Met onze nieuwste updates kun je op drie manieren het conversiepercentage flink verhogen!
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Als coach of opleider wil je dat er continu klanten binnenstromen via jouw website. Door klanten direct af te laten rekenen via jouw website en processen te automatiseren hoef jij je niet bezig te houden met de administratie. Dankzij de koppeling met een betaalsysteem en administratie kan jouw klant eenvoudig afrekenen via iDeal en wordt de factuur automatisch verstuurd.

  Maar om daadwerkelijk die stap te zetten om klant te worden, is het belangrijk dat jouw afrekenpagina geoptimaliseerd is. De resultaatpagina’s van SYS zijn zo ontwikkeld dat je hogere conversies haalt. Zo hebben wij bijvoorbeeld het menu weggehaald, rode of groene boxen rondom de afrekenvelden gezet zodat je weet welke velden goed of fout ingevuld zijn en ervoor gezorgd dat de inhoud van de formulieren bewaard blijven. Wanneer iemand per ongeluk wegklikt en later terugkeert is alles nog steeds ingevuld.

  Nieuwe updates voor nog meer conversie

  De afgelopen maanden heeft het SYS team keihard gewerkt aan een nieuwe update: zodat jij als coach of opleider een nog hogere conversie kunt halen! Geef jij bijvoorbeeld een coachingstraject van 3 maanden? Dan wil je natuurlijk dat het conversiepercentage van de pagina zo hoog mogelijk is! Wij laten je zien hoe je op drie manieren dit percentage kunt verhogen:

  1. Conversie vergroten van jouw afrekenpagina zodat meer bezoekers ook klant worden
  2. Omzet per bezoeker of bestelling verhogen zodat alle klanten die al klanten worden ook meer betalen
  3. Pagina’s continu blijven optimaliseren en verbeteren door middel van een splittest

  Manier 1: meer conversie door vernieuwde afrekenpagina's

  Je kunt door middel van kleine aanpassingen jouw afrekenpagina nog meer optimaliseren.

  • Je kunt je sociale bewijskracht versterken door testimonials toe te voegen
  • Schaarste creëren door een afteller te gebruiken met wanneer een bepaald aanbod afloopt
  • In het kort beschrijven wat het product is en waarom mensen het zouden moeten kopen
  • De hele afrekenpagina naar wens personaliseren en geheel in jouw eigen huisstijl

  Stel je hebt een 3 maanden programma: dan kun je kort beschrijven wat de voordelen zijn van dit programma. Je kunt testimonials plaatsen van enthousiaste klanten en vermelden wanneer een exclusieve kortingsactie verloopt. Kortom, waarom ze nú actie moeten ondernemen!

  Vernieuawde afrekenpagina voorbeeld OERsterk - SYS Platform
  Nieuwe afrekenpagina van OERsterk met kort de kernpunten en testimonials geheel in eigen huisstijl

  Manier 2: Omzet per bezoeker of bestelling verhogen door middel van upsells

  Je kunt vanaf nu ook extra producten en diensten aanbieden op het moment dat mensen al aan het afrekenen zijn. Dit zorgt ervoor dat de omzet per bestelling flink verhoogt wordt. We hebben maar liefst drie verschillende soorten upsells toegevoegd aan jouw afreken funnels.   

  1. Kassa koopjes [aanrader!]: deze zijn zichtbaar op de afrekenpagina. Je kunt met 1 klik op de knop een extra product of dienst toevoegen. Dit is de meest laagdrempelige manier!

   Wij gebruiken deze optie ook, dat we de website ook voor jou kunnen maken als je de Vliegende Start kiest. Dat werkt ontzettend goed!

   Als coach of opleider met een coachingstraject kun je bijvoorbeeld een extra VIP sessie of verlenging van het traject toevoegen. Alles is mogelijk!

  2. Upsell pop-up: deze verschijnt als je klikt op ‘bestelling plaatsen’. Voordat de klant doorverwezen wordt naar iDeal komt er een pop-up in beeld. Je kunt hier een eenmalig aanbod plaatsen zoals een boek voor alleen de verzendkosten.
  3. Upsell pagina: deze pagina verschijnt na het afrekenen en vóór de bedankpagina. Je kunt dan nog eenmalig een aanbod doen. De hoofdbestelling is al afgerekend, maar je klant kan nog een extra one time offer kunnen bijbestellen.

  Bij ons heeft dit 15 tot 50% aan extra omzet geleverd. Je kunt het zelf ook heel makkelijk zelf implementeren in jouw eigen website!

  Upsell kassakoopje SYS Platform
  Upsell Kassakoopje
  Upsell Pop-up SYS Platform
  Upsell Pop-up
  Upsell Pagina SYS Platform
  Upsell Pagina

  Manier 3: krijg inzicht in cijfers met een splittest

  Je wilt natuurlijk ook weten wat het resultaat is van jouw afrekenpagina’s, daarom hebben wij nog een update uitgevoerd. Hiermee kun je precies zien hoeveel elke funnel voor jou oplevert, wat de conversiepercentages zijn en hoeveel extra omzet je hebt behaald dankzij de nieuwe verkoop funnels.

  Daarnaast kun je zelf een split test maken. Met 1 druk op de knop kun je een kopie maken van jouw huidige afrekenpagina en een kleine aanpassing maken. Voorbeelden van top tests zijn:  

  • Andere prijs vragen
  • Ander product aanbieden
  • Andere upsell aanbieden
  • Andere titel
  • Andere indeling

  Beide pagina’s draaien dan naast elkaar. Je kunt zelf bepalen hoeveel procent van het verkeer naar pagina A gaat en naar pagina B. En zo kun je continu kijken wat je kunt verbeteren aan de pagina’s. Laat de pagina’s een paar dagen draaien en bepaal welke pagina je tot winnaar uitroept. Gebruik de succesvolle pagina dan als afrekenpagina en archiveer de andere pagina. Op deze manier kun je dus continu werken aan het verbeteren van jouw afrekenpagina’s.  

  Meer leren over A/B testen? Bekijk dan dit blogartikel!

  A-B splittesten update SYS Platform
  Start eenvoudig een splittest en test welke pagina het beste werkt

  Wanneer gebruiken?

  Als je op dit moment al regelmatig bestellingen krijgt dan is dit het echt aan te raden om upsells toe te voegen en te gaan split testen! In het groeiplatform zitten al deze nieuwe functionaliteiten.

  Heb je op dit moment nog weinig of geen bestellingen via de website? Zorg ervoor dat mensen eenvoudig via jouw website kunnen afrekenen door betalingsopties toe te voegen zoals iDeal en automatisch facturen te sturen wanneer ze besteld hebben. Je hebt dan geen administratieve gedoe meer en wordt vooraf betaald door je producten of diensten! Ook als je het websites met resultaat pakket kiest, krijg je de vernieuwde afrekenpagina’s!

  Wil je zelf ook aan de slag met jouw afreken funnel? Plan een afspraak in als je wilt weten hoe je dit het beste in kunt zetten voor jouw business!

  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Aanbevolen artikelen

  • Alle
  • Automatiseren
  • Bedrijf opschalen
  • Klantverhalen
  • Ondernemen
  • Updates
  • Vergelijkingen
  • Website maken
  • Website optimaliseren
  Vanessa en Maarten met SYS Master Patries - SYS Platform
  Van gratis challenges tot het verkopen van een succesvol boek

  SYS Master Patries deelde haar transformatie en ervaringen met intermittent fasting via social media. Terwijl ze zich steeds lekkerder in haar vel begon te voelen maakte ze ook de stap om andere vrouwen te helpen met een vaste leefstijl. Door klein te beginnen en gratis challenges te geven via Facebook haalde ze hier en daar een nieuwe klant. Langzaam bouwt ze haar bedrijf steeds verder op en komen er steeds meer klanten binnen. Ook de vraag naar een eigen boek werd steeds vaker gesteld. En die is er nu, haar boek: Heel Holland Vast.

  Laura Langens
  Meer dan 13.000 kinderboeken verkopen via je website

  Door de lockdown moest het kinderatelier van Laura sluiten. Ze ging door met een nieuw plan en raakte geïnspireerd door de woorden van haar 7 jarige dochter: “Mama, wat is jouw droom? Hoe zorg je nu dat jouw dromen uitkomen?”. In een jaar tijd schreef ze 4 kinderboeken over de wet van aantrekkingskracht en heeft ze bijna 13.000 boeken verkocht! Lees en bekijk het inspirerende SYS Master verhaal van Laura Langens.

  sys-platform-en-oersterk
  Opleidingsinstituut voor honderden OERsterk coaches

  Richard zijn praktijk groeit in een razend tempo uit tot een succesvolle opleidingsinstituut voor OERsterk coaches. De bekendheid neemt toe, hij wordt steeds vaker uitgenodigd als spreker en zijn bereik wordt groter. Hij moet steeds meer losse systemen toevoegen aan zijn websites en juist tijdens zijn doorbraak op nationale televisie klapt zijn website eruit door de vele bezoekers.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Download de gratis Checklist

  Meer Resultaat uit je Website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches