Opleidingsinstituut voor honderden OERsterk coaches

Richard zijn praktijk groeit in een razend tempo uit tot een succesvolle opleidingsinstituut voor OERsterk coaches. De bekendheid neemt toe, hij wordt steeds vaker uitgenodigd als spreker en zijn bereik wordt groter. Hij moet steeds meer losse systemen toevoegen aan zijn websites en juist tijdens zijn doorbraak op nationale televisie klapt zijn website eruit door de vele bezoekers.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Richard de Leth is oprichter van het leefstijlplatform OERsterk. Zijn doel? Ervoor zorgen dat er 1 miljoen mensen een beter leven hebben in 2022 door middel van de juiste zelfzorg.

  De start van zijn eigen praktijk

  In 2007 behaalt Richard zijn doctoraal geneeskunde. Al snel wordt hem duidelijk dat hij vastloopt in bepaalde systemen waar hijzelf een heel ander beeld van heeft. Zijn interesse ligt bij leefstijl en preventie waar hij niet veel over leerde tijdens zijn opleiding. Daarom besloot hij hier niet mee verder te gaan en een eigen praktijk te starten.

  “Ik besloot toen om de witte jas aan de wilgen te hangen en mijn eigen pad te gaan.”

  Veel losse systemen en meer onrust

  Tijdens de 1-op-1 sessies in zijn praktijk merkt hij dat hij ieder uur precies hetzelfde uit moet leggen. Dit was het moment waarop hij bedacht om al zijn inzichten op te schrijven in een folder. Dat foldertje groeide uit tot zijn eerste succesvolle boek OERsterk en in een razend tempo groeit zijn bedrijf. Hij wordt op diverse plekken uitgenodigd als spreker voor lezingen, masterclasses en bekende talkshows zoals RTL Latenight. Dit alles kost tijd die hij graag in de patiëntenzorg wil blijven besteden en daarvoor kwam hij met een oplossing: “respectvol Richard cloontjes maken zodat ik in staat ben om veel meer mensen per dag te helpen”. Met zijn OERsterkopleiding ontstaat een ripple effect: hij coacht duizend gezondheidsprofessionals die zo weer duizenden kunnen helpen.

  Naarmate zijn bedrijf groeit komen er steeds meer losse systemen bij en groeit ook de onrust. Zijn online academy staat op een andere domeinnaam en er stromen steeds meer vragen binnen. Doordat er verschillende websites zijn is het onduidelijk waar coaches moeten inloggen. Ook verloopt het proces van bezoeker naar klant niet goed en worden veel processen handmatig uitgevoerd.  

  Richard-de-leth-oersterkopleiding

  Online platform voor coaches

  Richard heeft het gevoel dat hij wéér een nieuwe website nodig heeft. Hij wil heel graag een mooi platform waar mensen zelf hun eigen coach op kunnen vinden. Dit zou inmiddels de vierde website zijn en dat zou betekenen dat hij alles weer from scratch op moet bouwen terwijl hij het liefst bezig is met doorgroeien. Moet alles dan weer op de schop?

  alle-oersterk-coaches-oersterk-opleidingsinstituut-website-sysplatform
  Vernieuwde website via SYS Platform met een overzicht van alle coaches

  SYS Platform & OERsterk bundelen hun krachten

  Het feit dat je bij SYS nog steeds door kunt groeien en er een heel team altijd voor jou klaarstaat zorgde ervoor dat we samen aan de slag gingen. “Wij hebben heel veel inhoud, maar zijn relatief zwak op het gebied van marketing en ons positioneren, de juiste systemen en dat goed schalen. En die kennis heeft SYS weer veel meer.” Samen kunnen we meer impact maken op de maatschappij en dat is harder nodig dan ooit.

  De reis van het afgelopen jaar met SYS: meer winst, rust en plezier

  SYS heeft alles overgezet naar de nieuwe website en ook meteen alle processen geautomatiseerd zodat alles goed loopt en processen niet meer onnodig handmatig hoeven. Aan het begin waren er natuurlijk wel vragen, maar de pro-actieve houding van SYS en het snel schakelen maakte de overgang naar de nieuwe website prettig. Ieder kwartaal komen we samen en bespreken we waar de kansen liggen voor OERsterk. “Hoe kunnen we optimaliseren waardoor we veel beter in staat zijn geweest om een logischere klantenreis te maken, de conversies te verhogen, de communicatie te verbeteren. Al die aspecten kwamen langs.”

  sys-platform-en-oersterk
  SYS Platform & OERsterk maken samen meer impact

  Succesvolle opleidingsinstituut met miljoenen bereik

  Wat begon als een kleine praktijk groeide uit tot een succesvolle opleidingsinstituut! Tot nu toe is de opleiding altijd uitverkocht en elk jaar worden er meer dan 100 OERsterk coaches opgeleid. Hij zou enorm dankbaar en trots zijn als hij één miljoen mensen blijvend levenslang zou kunnen begeleiden naar een gezond, energiek en plezierig leven. “Dat zou veel eerder een doelstelling zijn om 1 miljoen kloppend en vitaal te houden dan dat ik altijd maar bezig ben met groei.”

  Een paar weken geleden verscheen Richard opnieuw op de nationale televisie. Hij zat aan tafel bij Eva Jinek samen met jurist Raisa Blommestijn. Tijdens de uitzending komen, net als in 2014 toen hij te gast was bij RTL Late night, tienduizenden mensen naar zijn website. De vorige website kon die enorme hoeveelheid bezoekers niet aan en klapte eruit… Gelukkig blijft de website deze keer gewoon online!

  Richard de Leth bij Eva Jinek
  Klik om een compilatie van het interview te bekijken bij Eva Jinek
  DOWNLOAD GRATIS CHECKLIST​

  Checklist: Meer Resultaat uit je Website!

  De afgelopen jaren hebben we (Maarten en Vanessa) meer dan 700 websites geanalyseerdHierdoor weten we nu precies wat werkt (en absoluut niet werkt).

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis checklist voor coaches en opleiders

  De KLIK methode voor meer resultaat (aanvragen en klanten) uit je website

  Nu geen tijd om te lezen?👇

  Ontvang dit artikel in je mailbox (voor later)

  Je ontvangt een mail met een reminder van dit artikel

  SYS Platform draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders