Het opzetten van je eigen online training

Online trainingen worden steeds populairder, alleen is het vaak moeilijk om een begin te maken. In deze blog delen we 3 belangrijke tips die jou helpen met het opzetten van een online training.
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin

Online trainingen zijn op het moment “hot”! Maar hoe kan je het beste starten met een online training?

In 2015 hebben Maarten & Vanessa hun eerste online training gemaakt. Ze waren enorm enthousiast. Uiteindelijk hebben ze 75% van de online training weggegooid. Zonde!

De tip die wij mee willen geven: ga het gewoon doen!

En we weten: dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom delen wij graag deze tips met jullie.

Tip 1: Houd je eerste Online Training compact

Maak maximaal 3 video’s voor je eerste online training. Zo heb je het allemaal helemaal doorlopen en weet je precies wat je tegen gaat komen. Als je al gelijk met 12 modules begint, dan moet je enorm veel doorlopen en de kans dat je de training afmaakt wordt steeds kleiner. Daarnaast verlies je er ook plezier in.

Tip 2: Gebruik geen complexe apparatuur

We raden aan om te starten met je telefoon of webcam om online trainingen op te nemen. Zelf maken we gebruik van Screencast-O-Matic om video’s op te nemen via de webcam.

Tip 3: Upload je video's op Vimeo (anders YouTube)

Ons advies is om met Vimeo je video’s up te loaden. Je zit dan in een afgesloten omgeving. Ook kan je in Vimeo er voor kiezen dat de video’s gratis te bekijken zijn of dat mensen er voor moeten betalen.

Online training op SYS platform

Met SYS platform kan je heel makkelijk je eigen online omgeving maken. Verder stel je heel makkelijk in dat klanten die betaald hebben gelijk toegang hebben tot de online training.

Begin met 1 video, plaats hem online en kijk naar de feedback. Op basis daarvan kan je de volgende stap maken naar een echte grote training.

Hopelijk helpen deze tips je met jouw online trainingen.

Wat is jouw idee voor een online training of heb je er al één?

Laat het ons weten in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top